SON DAKİKA
Hava Durumu

Çok yönlü sanatçı Keremay Ata’dan ikinci kitap!

Bursa’da 25 yıldır ses ve sinema sanatçılığının yanı sıra yazarlık da yapan Keremay Ata, 2014 yılında çıkardığı “Derin darbe trol”romanının ardından şimdi de “Hoş geldin hayatım” romanıyla okurla buluşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çok yönlü sanatçı Keremay Ata’dan ikinci kitap!

Karadenizli sanatçı Keremay Ata, 33 yıldır yaşadığı Bursa’da sanatçı kişiliğiyle kent kültürüne katkı koymak için sanatın farklı alanlarında eserler veriyor. Şiir dinletileri, tiyatro oyunculuğu gibi farklı alanlarda sanata haşır neşir olan Keremay Ata, 2014 yılında ise edebiyat alanında eser vermeye başladı. Sanatçı, yazar olarak ilk eserini 2014 yılında kaleme aldığı “Derin darbe trol”romanıyla verirken, romanını daha sonraki yıllarda senaryolaştırarak filme dönüştürmek için uzunyıllar emek verdi. Önümüzdeki süreçte çekimleri yapılacak film ile bu alanda da Bursa’nın tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan Keremay Ata, bir yandan da üretmeye devam ediyor. İlk romanından 8 yıl sonra ikinci kitabı olan “Hoş geldin hayatım” romanıyla okuru karşısına çıkan Keremay Ata, bu romanıyla da okuru yakalamayı amaçlıyor. Sürükleyici bir içerik ve dil kullanan Keremay Ata, hikâyesini Bursa üzerine kurgulaması nedeniyle Bursa’nın tanıtımına da katkı sunmayı hedeflemiş. Bursa’da geçen roman, bu özelliğiyle de ön plana çıkıyor.

Keremay Ata, her iki romanın da sinemaya aktırılması için önümüzdeki süreçte bu alana yoğunlaşacağını belirtirken, önümüzdeki süreçte özgün konularıyla bu iki filmin dikkat çekeceği görünüyor. Keremay Ata’nın bir başka eseri ise Seyit Onbaşı oyunu. Oyunu hem yazıp hem sahneleyen Keremay Ata, daha geniş kitlelere ulaşmak için de bir film projesi olduğunu ifade ediyor.

Keremay Ata, halen sanat faaliyetlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kütüphaneler Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

(Kemal Benek)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.