SON DAKİKA
Hava Durumu

Darphane yetişemiyor

Altın fiyatlarının düşmesi üzerine vatandaşın altına hücum ettiğini belirten Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, “Darphane tale

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altın fiyatlarının düşmesi üzerine vatandaşın altına hücum ettiğini belirten Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, “Darphane talebe yetişemiyor” dedi. 


Altın fiyatlarındaki düşüş talep patlamasına yol açtı. Bursa Kapalı Çarşı’da gramı 82 TL’ye kadar düşen altına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, satışların son zamanlarda inanılmaz arttığını belirtti. Bu düşüşün satışlara olumlu yansıdığını kaydeden Şen, fiyatlarda bir istikrarın olmadığına da dikkat çekti. Fiyatlardaki dengesizlikten dolayı vatandaşların tedirgin olduğunu kaydeden Şen, “Alış ve satış fiyatları arasında bazı farklar var. Bu tamamen işçilik kaynaklı bir artış. Ama önümüzdeki birkaç gün içinde bu fark kapanacak. Şu an Bursa Kapalı Çarşı’da çeyrek altın 155 TL, yarım altın 310 TL ve tam altı 610 TL ile satılıyor” diye konuştu.

“DARPHANE ALTIN TALEBİNE YETİŞEMİYOR”
Şen, talep patlamasına rağmen piyasada altın sıkıntısı olmadığının altını çizerek, “Çok fazla talep var. Arz ve talebe darphane bile yetişemiyor. Şu an 1 gram altın 82 TL. Bence bu düşüş 78 TL’ye kadar ilerleyebilir. Bundan sonra tekrar çıkış yakalar. Kuzey Kore’deki savaş ortamı, Avrupa’daki krizlere rağmen altının düşmesi çok anormal. Önümüzdeki günler bizlere her şeyi daha net gösterecek” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.