SON DAKİKA
Hava Durumu

Dertleri gâvur olmakmış!

-Alpaslan YILDIZ Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) yöneten zihniyetin milletin değer ve inançlarına yönelik saldırıları bitmek bilm

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dertleri gâvur olmakmış!
-Alpaslan YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) yöneten zihniyetin milletin değer ve inançlarına yönelik saldırıları bitmek bilmiyor. Toplumu adeta provoke eden açıklamalardan biri de CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’tan geldi. Akkuş, Bursa’yı gâvur Bursa yapacaklarını söyleyince kamuoyunda büyük tepki topladı. AK Parti Bursa İl Başkanı ise sosyal medya hesabından sert bir dille bu açıklamaya tepki gösterdi.

Türk toplumunun inançlarına, değerlerine hakaret etmeyi ve kendileri gibi düşünmeyen toplumun büyük bir kısmını her fırsatta aşağılamaya kalkarak hakaret eden CHP’de, son dönemde parti yöneticilerinin ağızlarından düşen söylemler zihniyeti de net ortaya koyuyor.
BURSA’YA HAKARET
Bunların son örneği Bursa’da yaşandı. Demirci Mahallesi’nde mahalle temsilciliğinin açılışına katılan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Genel başkanımız istedi. İzmir’den sonra Bursa’yı gâvur Bursa yapacağız” dediği bildirildi. Olay TV Koordinatörü İsmail Öztat’ın Olay Gazetesi’ndeki köşesinde gündeme taşıdığı bu sözler Bursa’da büyük tepkiye yol açtı. Öztat yazısında şu yorumlara yer verdi;  “Şimdi sıra Bursa’yı “gâvur” yap-maya gelmiş… Kim demiş? CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş demiş. Ne demiş?“Genel Başkanımız istedi, İzmir’den sonra Bursa’yı da ‘Gâvur Bursa’ yapacağız” demiş. Nerede demiş? Demirci Mahalle Temsilciliği’nin açılışında demiş. Neden demiş? Bana göre… İzmir’de CHP oylarının yüksek çıkmasına örnek olarak, Bursa’yı işaret etmiş. *Ne bu şimdi? Espri mi? Hadi ben anladım… Peki, Demirci Mahallesi sakinleri bunu nasıl algılar? Rakipleriniz bunu nasıl kullanır? Genel Başkan’ın adını neden kullandınız?*Niyet kötü değil belki ama… Bence siyaseten yanlış yapılmış. Zaten adınız çıkarılmış “dinsiz parti’ye. …Bu halk, alnı secdeye giden partileri sürekli iktidar yapmış.*Hâlâ bunu anlayamadıysanız… Bakalım 2 ay sonra “Gâvur Bursa”nın Demirci Mahallesi’nden CHP’ye kaç oy çıkacak? İktidar olma gibi bir derdiniz yoksa o başka tabii. O zaman “gâvur”luğa devam edin… “
SALMAN’DAN TEPKİ TWEETİ
Akkuş’un skandal sözlerine AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Bursa’ya gâvur demenin kimsenin haddine olmayacağını dile getiren Salman mesajında, “Bursa, evliyalar şehridir. Bursa padişahlar şehridir. Bursa, Osmanlı Devleti’nin ilk başkentidir. Kuruluşun ve şahlanışın şehri Güzel Bursa'mıza Gavur demek kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.
KAMUOYUNDAN O SÖZLERE TEPKİ YAĞDI
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un Bursa’ya ve Bursalıya hakaret kabul edilen sözlerine vatandaşlar da sosyal medya hesapları üzerinden büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesapları üzerinden bu sözleri kabul etmediklerini ve Akkuş’un özür dilemesini isteyen vatandaşlar, kimsenin kadim şehir Bursa’ya bu çirkin yakıştırmayı yapamayacağında birleşti.
BU İLK ÖRNEK DEĞİL
CHP’de milletin değerlerine ve inançlarına yönelik hakaret içeren söylemler ilk değil. Birkaç gün önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde katıldığı etkinlikte Osmanlı İmparatorluğu'na skandal sözlerle saldırdı. Kılıçdaroğlu, "Osmanlı döneminde herkes padişahın kulu ve kölesiydi. Millet diye bir kavram yoktu. Türk milleti diye de bir kavram yoktu. Çünkü Osmanlı Türklerle alay ediyordu. Osmanlı'nın zulmüne karşı bu çadırlarda ne mücadeleler verildi. Dadaloğlu, Köroğlu boşuna mı çıktı? Boşuna  mı söylediler, padişahın fermanını ama dağların da bize ait olduğunu" diye konuşmuştu. Kılıçdaroğlu’nun skandal sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Yine 16 Nisan referandumu öncesi CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir televizyon programında millete hakaret ederken, “ Referandumda 'evet' çıkarsa hepinizi denize dökeriz” sözlerini söylemiş, daha sonra özür dilemek zorunda kalmıştı.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.