SON DAKİKA
Hava Durumu

'Estetik Ameliyat Olmak Caiz mi?'

Bursa Müftülüğü’nün Alo Fetva Hattı’na ilginç sorular geliyor. Kimi vatandaşlar banka kredisi, kimileri estetik ameliyat, kimileri de organ

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Estetik Ameliyat Olmak Caiz mi?'
Bursa Müftülüğü’nün Alo Fetva Hattı’na ilginç sorular geliyor. Kimi vatandaşlar banka kredisi, kimileri estetik ameliyat, kimileri de organ nakli konularında vaizlere onlarca soru yöneltiyor. 


Bursa Müftülüğü’nde görevli vaizler, hem 190 Alo Fetva Hattı üzerinden hem de sanal ortamdan vatandaşların İslamiyet ile ilgili sorularını cevaplıyor.
Estetik ameliyatının caiz olup olmadığı ile ilgili soruya da müftülükten cevap geldi. Kulaklarının büyük olması sebebiyle psikolojisi bozulan ve toplumda sürekli eleştirildiğini ifade eden bir genç, estetik ameliyatı olmak istediğini, fakat bu ameliyatın dinen uygunluğunu merak ettiğini ifade etti. Gencin, “Ben kulaklarımın büyük olması olması sebebiyle dış görünüşümden oldukça rahatsızım. Elimde olmayan bir şekilde bu durum tüm hayatımı etkiliyor. Çocukluk dönemlerimde arkadaşlarımın bazılarının dalga geçmeleri sonucu defalarca kez ağladım ve yine defalarca kez ağlayacak konuma geldim. Ben en azından kulaklarımın kafama daha çok yaklaşmasını sağlayacak bir operasyona girebilir miyim? Bunun hükmü nedir. Eğer böyle bir şey olursa bu beni çok rahatlatacak? Ayrıca henüz askerliğimi yapmadım bu korkudan dolayı sürekli erteliyorum. Askerlik döneminde saçlarımın çok kısa olacağı ve şapka takma durumları göz önüne alınırsa ve askeriyedeki duyarsız insanları da düşünürsek bu durumdan çok çekiniyorum. Lütfen bana geri dönüş yapın. Teşekkürler” mesajı yazarak sorunun cevaplandırılmasını istedi.

“PSİKOLOJİYİ BOZUYORSA, AMELİYAT OLMAK CAİZDİR”
Fetva hattındaki uzmanlar, kepçe kulakların gencin psikolojisini bozması halinde estetik ameliyatını olabileceğini belirterek, şu cevabı verdi:
“Genelde estetik ameliyatlar fiziki veya psikolojik olarak bir zorunluluk yokken yapıldığından dolayı bu davranış tabii olan yaratılışı sebepsiz olarak değiştirmek olarak değerlendirilmiştir ve uygun bulunmamıştır. Fakat sağlık açısından,tıbben bir zaruret varsa ya da kişinin görüntüsü psikolojik olarak kendisini ve sosyal yaşantısını olumsuz olarak etkiliyorsa, ruhsal durumunu bozacak düzeyde bir görüntü bozukluğu mevcutsa veya kişi öyle hissediyorsa estetik ameliyat olmakta bir sakınca yoktur. Dinimizde asıl olan, meşru şart ve imkanlarda insanın mutlu olmasıdır. Bu sebepten zaruretten dolayı veya psikolojik olarak bir değişime ihtiyaç duyuluyorsa estetik ameliyat yaptırılabilir, caizdir.”

"KREDİ KARTI PUANLARI CAİZ MİDİR?"
Kredi kartlarıyla yapılan alışveriş sonucunda kazanılan puanlarla alışveriş yapılmasının caiz olup olmadığı da vaizlere soruldu. Vaizler, "İşin başında sizin bir şartınız olmadığı için bankanın tek taraflı olarak kendiliğinden verdiği bu bonusu kullanmanızda bir sakınca yoktur" cevabını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.