SON DAKİKA
Hava Durumu

Facianın acısı yürekleri yaktı!

Bursa-Ankara yolu Barakfakih yakınlarında frenleri patlayan TIR’ın sebep olduğu trafik faciasında, hayatını kaybeden 4 kişiden üçü gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Cenazelerde gözyaşları sel olurken, halen tedavileri süren 20 yaralıdan 8’inin durumu ciddiyetini koruyor. Faciadan yara almadan kurtulan TIR şoförü, aracı durdurmayı başaramadığını belirtirken, mucizevi bir şekilde kurtulan Erhan Gültekin, yaşadıklarını anlattı. 

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2021 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Facianın acısı yürekleri yaktı!

Bursa-Ankara kara yolunun Kestel mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ünün cenazeleri defnedildi. TIR faciasında hayatını kaybeden fotoğrafçı Semih Ural, doğum gününde toprağa verildi. Semih Ural ile telefonda görüşürken kazaya tanıklık eden ortağı Uğur Şahin, "Telefonda 35 sanayi konuştuk. "Hadi be" dedi. Sonrasında telefondan ses kesildi. Ölüm ona hiç yakışmadı. Doğum günü kutlu olsun" dedi.


IŞIKLARDA BEKLEYEN ARAÇLARA ÇARPTI


Korkunç kaza,  Bursa-Ankara Karayolu Kestel Barakfakih trafik ışıklarının bulunduğu bölgede meydana geldi. 06 CHS 523 kupa, 16 AAC 360 dorse plakalı Faruk E. idaresindeki kedi kumu yüklü TIR, Akiniş rampasından Bursa istikametine indiği sırada fireni boşaldı. Rampadan düzlüğe büyük bir hızla inen yüklü tır önce trafik ışıklarında bekleyen araçlara çarptı. Önüne kattığı araçlarla karşı şeride geçen tır burada da Ankara istikametine giden araçlara çarptı. Bariyerleri aşan tır yol kenarındaki şantiye alanında bulunan hafriyat kamyonu ve pikap kamyonete çarparak durabildi. Savaş alanını andıran görüntülerin meydana geldiği 4 kişi hayatını kaybetti. Feci kazadan sonra ortaya çıkan detay ise hayatını kaybeden profesyonel reklam fotoğrafçısı Semih Ural’ın (57) doğum gününde toprağa verilecek olmasıydı. 1 çocuk babası Ural, doğum gününde Hamitler Mezarlığı'na defnedildi. Cenazede ailesi, sevenlerini ve takipçileri Ural’ı yalnız bırakmadı.


ÖLÜM ONA HİÇ YAKIŞMADI


Fotoğrafçı Semih Ural’ın kaza esnasında telefonla görüştüğü iş ortağı Uğur Şahin, “Semih benim çok uzun yıllardır arkadaşım. Beraber iş yapıyoruz. Kaza yerine yakın bölgede beraber iş yaptığımız bir firma ziyaretine gitmiş. Görüşme sonrası dönerken beni aradı ve 35 saniye falan konuşabildik. ‘Hadi be. Bu ne lan’ dedi ve telefondan ses kesildi. Biraz bekledim telefon kapandı. Bir 15-20 dakika sonra tekrar aradım ama açmadı. Kısa süre sonra İnegöl’den bir firma beni aradı ve kazayı haber verdi. Sonrasında birkaç dostumu arayarak bilgi aldım ki olay yerinde vefat eden 3 kişiden biri Semih’miş. Çok güzel bir adamdı. Ölmek hiç yakışmadı ona. Bugün doğum günü. Dostluğumuz adına çok huzurluyum. Onu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü çok büyük acısını yaşıyorum ve doğum gününü kutluyorum” diyerek arkadaşına veda etti.


YAŞADIĞI DEHŞET ANLARINI ANLATTI


Kestel’de 4 kişinin öldüğü, 8'i ağır, 20 kişinin yaralandığı tır faciasında, hurdaya dönen aracından sağ çıkan genç adam dehşet anlarını anlattı. İnegöl’de çalışan eşi Emel Gültekin'i görmek için yanına giderken tırın sebep olduğu kazada aracı hurdaya dönen ve o araç sağ çıkan Erhan Gültekin'in (27) 1 yıl önce evlendiği, pandemi sebebiyle düğün yapamadığı, Temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi. Tırın çarptığı üç araç kendi aracını ezen ve pestili çıkan otomobilden şans eseri yaralı kurtulan Gültekin, sıkıştığı yerden itfaiye yardımıyla çıkarılmıştı. Tedavisinin tamamlanmasıyla taburcu olan Erhan Gültekin, o dehşet anları şöyle anlattı. "Eşimi görmeye İnegöl'e gidiyordum. Tır karşı şeritten geldi. Tırın çarptığı araçlardan bir tanesini ben üzerime gelirken gördüm. O anda refleks yapıp kendimi aracın direğine doğru saklamaya çalıştım. Kendime geldiğimde üzerimde kazanın şoku vardı. etrafıma baktığımda bir süre ne olduğunu anlayamadım. O araçtan sağ çıkmam büyük bir şanstı. Araçta sadece benim bulunduğum kısım duruyor, onun dışında her yeri ezilmiş, benim aracım üzerinde de 2 tane araç vardı. Benim araca toplamda 3 araç çarpmış, bu araçtan sağ çıktığımı görenler büyük şaşkınlık yaşıyor, bu araçtan nasıl sağ çıktın diye soruyorlar" diye konuştu.


"HAYATTA KALMAMDA EMNİYET KEMERİNİN FAKTÖRÜ BÜYÜK"


Kazalarda emniyet kemerinin çok önemli olduğunu belirten Gültekin, "Benimde emniyet kemerim takılıydı. 1 yıllık evliyim pandemiden dolayı düğünümüzü yapamadık. Temmuz ayında düğün günümüzü aldık. İnşallah düğünüme gelen insanlar olacak" dedi" Eşinin kazadan kurtulduğu için büyük mutluluk duyduğunu belirten Emel Gültekin, "Eşim çok şükür yaşıyor, düğünümüzü pandemiden dolayı yapamamıştık. şimdi çok mutluyum. Eşim İnegöl'e benim yanıma gelirken kaza geçirdi. Kazayı duyunca çok korktum" şeklinde konuştu.


“KAZAYA ENGEL OLAMADIM”


Faciaya neden olan TIR şoförü Faruk E.'nin ifadesi ortaya çıktı. Frenlerin patladığını söyleyen Faruk E., Araçların yoldan çekilmesi için kornasına basıp selektör yaktığını ancak kazaya engel olamadığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.