SON DAKİKA
Hava Durumu

Fahrettin Bilgit, BESOB’a adaylığını açıklarken, Arif Tak’ı ateşe tuttu: “Sorunu çözebilmek için farkında olmak lazım”

Mayıs ayında yapılacak Bursa Esnaf Odaları Birliği (BESOB) seçimlerinde BESOB Başkanvekili Fahrettin Bilgit de aday olacağını açıkladı. BESOB Başkanı Arif Tak’a karşı yapışacak olan Bilgit, “Sürekli oturarak on yılların getirdiği alışkanlıklar ve rehavetle ne sorunların farkına varır ne de fırsatları yakalarız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fahrettin Bilgit, BESOB’a adaylığını açıklarken, Arif Tak’ı ateşe tuttu: “Sorunu çözebilmek için farkında olmak lazım”

BESOB seçimlerinde aday olacağın düzenlediği toplantı ile kamuoyuna duyuran BESOB Başkan Vekili Fahrettin Bilgit,yeni dönemde ilk önceliklerinin Arif Tak tarafından kördüğüme dönüştürülen Çataltepe Sanayi Sitesi’ni tamamlamak olacağını söyledi. Tüm ülke gibi esnafın da çok zor zamanlar geçirdiğini anlatan Bilgit, “Günümüz ekonomik koşulları malum. Maliyetler sürekli artıyor, bununla beraber insanların ihtiyaçları ve aynı zamanda harcama alışkanlıkları da değişiyor. Eskiden mahalle esnafından ihtiyacını karşılayan komşularımız artık yerinden kalkmadan akıllı telefonuyla ister bakkal isterse tesisatçıya ulaşabiliyor. Taksinin yerini Uber,tesisatçının yerini”armut.com”,bakkalın yerini “getir “aldı. Gerçi Uber şimdilik yok ama yerine ne gelir belli değil. Esnaf ve Sanatkârlar olarak sorunlarımızı çözmek ve değişen zamana ayak uydurarak kendimizi, dolayısı ile iş yapış şeklimizi geliştirmek zorundayız” dedi.

ARİF TAK’A SERT GÖNDERME

BESOB Başkanlığı’nı 1993 yılından beri kesintisiz sürdüren Arif Tak’a yüklenen Bilgit, sorunların makam koltuğunda oturarak çözülemeyeceğini vurguladı. Bilgit, “Sorunları çözebilmek ve yenilikçi olabilmek için öncelikle farkında olmanız gerekir. Sürekli oturarak on yılların getirdiği alışkanlıklar ve rehavetle ne sorunların farkına varır ne de fırsatları yakalarız. Üstelik birde her şeyi ben bilirim ben yaparım zihniyeti ile hareket ettiğinizde ileri değil geriye doğru gitmeye başlıyorsunuz” dedi. Bilgit, bu durumun bilincinde olarak, diğer oda başkanlarının da desteği ve yönlendirmeleri doğrultusunda BESOB Başkanlığına aday olduğunu vurguladı.

İLK İCRAATIMIZ ÇATALTEPE OLACAK

Başkan olması durumunda öncelikli olarak ”ortak akılla”  hareket edip, odalar, kooperatifler, belediyeler, valilik gerektiğinde bakanlık gibi diğer paydaşların da işin içinde olmasını sağlayıp, iyi bir planlamayla hareket edeceğini vurgulayan Bilgit, “Burada örnek Çataltepe Sanayi Sitesi. Başlarken hızlı ve cesaretle hareket etmek iyi gibi dursa da kimsenin önerisini almadan “ben yaptım oldu” diyerek projeyi içinden çıkılmaz hale getirdiler. İlk icraatımız Çataltepe’yi Kooperatifle birlikte bitirmek olacak” diye konuştu.

“BİZZAT ESNAFIN YANINDA OLACACĞIM”

Sorunları makam odasından değil bizzat esnafın yanında olarak takip edeceğini anlatan Bilgit, “Malum oturarak sadece size anlatılanı bilebilirsiniz ama yanlarında olduğunuzda hem empati yapma şansını hem de çözüm için önerileri dinleme imkanı bulursunuz. Rahat koltukta oturup” esnaf kardeşlerim sabredin demekle olmaz. Üçüncü önceliğim kendimizi ve işimizi geliştirmek için çalışmak olacak. Hali hazırda kurullarımız var,kağıt üzerinde güzel dursa da tam anlamıyla faal değiller.Sıkı takip edilip gerektiğinde spesifikproblem veya fırsatların değerlendirilmesi içi özel ekipler kurulacak. Örneğin şu an “ ulaşımla “ ilgili bu çalışma muhakkak yapılmalı. Özellikle ARGE ile ilgili Üniversitelerin, yazılım şirketlerinin,geç zihinlerin de işin içinde olduğu çalıştaylar ve eğitimler yaparak sürekli gelişim içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

BESOB seçimlerinde 103 bağlı odadan 783 delege oy kullanacak. Odalarda şimdiye kadar yapılan seçimlerde yüzde 15-20 oranında değişim olduğubildirildi.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.