SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç istihdamına BEBKA desteği

BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak yeni hizmet binasında düzenlediği toplantıda ‘Deneyap atölyesi’ ve TR41 Beceri Geliştirme Programı hakkında bilgi verdi. Durak, “Gençlere önem veriyoruz, onlar bizim geleceğimiz.” diyerek genç istihdamına desteklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2022 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2022 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Genç istihdamına BEBKA desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) faaliyetlerini duyurmak için düzenlediği basın toplantısında BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak çeşitli faaliyetlerini anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Ebubekir Günel de katıldı. Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak ajansın bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, genç istihdamının desteklenmesi, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında kaynak verimliliğinin artırılması ve kırsal kalkınma konularında önemli çalışmalar yapmakta olduğunu belirtti.

“GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ, ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

Durak, Bursa’da 19 meslek lisesine destek verdiğini belirterek şunları söyledi: “Tarihte ilk defa bir kalkınma ajansı ‘Deneyap’ atölyesi açıldı. Bursa da ilk defa kendi binamızı yaptık, bu kadar az bütçeyle bu iş yapmamız büyük bir başarı. Gençler arasında yarışmalar düzenlemek istiyoruz. Gençlere önem veriyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Hedefimiz sürdürülebilir projeler üretmek. Gençlerin Gençlerimiz 2 tane yatırımcı bulduklarında 3. yatırımcı biz olmak istiyoruz. Elinde proje ile gelen herkese kapımız açık. Projeleri açtıktan sonra eğitimler de veriyoruz”

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINA KATKI SAĞLAYACAK

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TR41 Bölgesi’nde girişimcilik ve proje ekosisteminin oluşturulması için yaptıkları çalışmalarla genç projeciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Gençlerin, girişimcilik projelerine daha fazla dâhil olmasını hedefliyoruz. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından kalkınma ajanslarımızın 2022-2023 teması da ‘genç istihdamı’ olarak belirlenmiş durumda. Bu vizyon doğrultusunda gençlerin geleceğimiz olduğu bilinciyle genç istihdamını artırmaya yönelik kapsamlı faaliyetler yapacağız. TR41 Beceri Geliştirme Programı, istihdam garantili mesleki eğitim kursları, mesleki eğitim çalıştayları, genç girişimcilere yönelik yazılım-kodlama programı ve kırsalda istihdamı artırma programımız da bu vizyona hizmet ediyor. Bu yıl tüm Ajansların üzerinde çalışacağı genç istihdamı konusu için yarışmalar, programlar ve kurslar düzenleyeceğiz. Yine önümüzdeki süreçte başlayacağımız BEBKA Gençlik Buluşmaları kapsamında da her üniversitede organizasyonlar gerçekleştirerek gençlerimizi başarılı iş insanları ile bir araya getirecek, gelecekleri için önemli bir fırsat sunacağız. Bu sayede sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması noktasında da katkı sağlayacağız” diye konuştu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI FONLAR BURSA’YA ÇEKİLECEK

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te kalkınmanın hızlandırılması için strateji oluşturulmasını sağlayan çalıştaylar düzenlediklerini de kaydeden BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Ekonomik kalkınma için KOBİ’lerimize teknik desteğin yanı sıra faizsiz kredi desteği de sağlayacağız. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kırsal kalkınma mali destek programını da sürdüreceğiz. Bunların yanı sıra Bölgesel Girişim Sermayesi kapsamında girişimcilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerinin yolunu açacağız. Bölgenin dinamiklerini ivmelendirecek projeler geliştirenleri destekleyeceğiz” diye konuştu. Toplantı sonunda basın mensupları, BEBKA’nın Nilüfer’deki yeni hizmet binasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“GENÇLERİN BU PROJE ETKİNLİKLERİNDEN HABERİ VAR MI?"

Şehir Gazetesi muhabirinin “Gençlerin bu proje etkinliklerinden haberi var mı?” sorusuna Durak şu cevabı verdi: “Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var çünkü, biz bir çok proje yapıyoruz. Bu projeleri sizlerin sayesinde duyuracağız. Daha fazla gence erişim adına onların seveceği tişörtler hazırladık.  Biz bir şirket değiliz, burada para kazanmıyoruz, yaptığımız çalışmalarımız daha çok insan hayatına girmesi için çalışıyoruz. Tanıtım sorununun bende farkındayım. Uzmanlardan bu konuda destek alıyoruz. Üniversite buluşmaları yapacağız. Her üniversiteye gitmeyi planlıyoruz. Artık devir de değişti, gençleri dinlemeliyiz. Onların fikirlerini almak için üniversitelere tek tek gitmeliyiz. Gençlere E-Ticaret desteği vermeyi planlıyoruz.  Bu binayı 7/24 fikirlerin ve projelerin tartışıldığı merkez haline getirmemiz lazım.  ‘Deneyap’ hafta sonları çalışıyordu, artık hafta içi de çalışmaları için uğraşıyoruz.”

(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.