SON DAKİKA
Hava Durumu

Hangi Çağlar doğru söylüyor?

Önce Olay TV’yi sattım ardından vazgeçtim satmaktan ben yapacağım diyen Çağlar, tarafsızlığını bozanı kulağından tutup kapının önüne koyarım sözlerini de ertesi gün yalanlayarak tam tersi bir açıklama yaptı. Daha önce yaptığı ”Ortağım yok” açıklamasını da önceki gün yaptığı açıklama ile çürüten Çağlar, son olarak kamuoyuna “HDP yayınlarından rahatsız olduğu” için kapattığını söylerken, çalışanlarına ise hükümetten baskı var dediği ortaya çıktı. Peki ama hangi Çağlar doğru söylüyor?

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2020 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2020 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hangi Çağlar doğru söylüyor?

Türkiye’nin karanlık günleri olan 28 Şubat döneminin baş aktörlerinden İşadamı Cavit Çağlar, yayına geçmesinden 26 gün sonra Olay TV’yi kapattı. El altından kanalı Ekrem İmamoğlu’nun yakını bir işadamına satmak isterken deşifre olunca “Kanal benim” diyen ve tarafsız yayın yapacağını açıklayan Çağlar, yakınım dediği Erdoğan’a gol attırmak için tüm zemini de hazırlamış oldu. Çağlar’ın beklenen adımları kamuoyunu şaşırtmadı. Yaz aylarında başlayan Olay TV tartışmaları, kanalın 26 gün süren yayın serüveninin ardından daha büyük tartışmalarla devam ediyor. Önceki gün ani bir kararla 26 günlük yayın hayatına son veren Olay TV, kapanırken bile gerçeklerden uzak, algı operasyonları ile gündemle oturdu. Bursa Şehir Gazetesi’nin defalarca kamuoyu gündemine getirdiği Olay TV ile ilgili süreç yaz ortasında Olay TV’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na satıldığı haberinin gündeme düşmesiyle başladı. Çağlar önce kanalı sattığını açıkladı ancak ardından satıştan vazgeçtiğini ve tarafsız yayın yapan bir haber kanalı kuracağını söyledi. Ancak kanal transferleri başlayınca işin rengi bir anda tekrar değişti. Aşırı sol isimler bir biri ardına kanal kadrosuna katılırken, kanal 30 Kasım’da yayına başladı. Beklendiği gibi sol ve HDP ekseninde bir yayın yapmaya başlayan kanalın yayın hayatı sadece 26 gün sürdü.

ASAROĞLU’NUN DEDİKLERİ ÇIKTI

Kanalın yayına başlamasının hemen ardından Bursa Şehir Gazetesi sahibi Nezir Asaroğlu attığı tivetle önemli bir iddiada bulundu. Asaroğlu, “Çağlar OlayTV’yi kapatır… Fatura Erdoğan’a çıkar… Cavit Çacğlar Olay TV ekibini kapının önüne koyar… Fatura yire Erdoğan’a çıkar… Türkiye’de basın özgürlüğü yok vıdı vıdı… Ekrem İmamoğlu’ndan alacağı 3-5 milyon dolar için her durumda Erdoğan'a gol attıracak” dedi. Ve o tahmin gerçekleşti.

ÇAĞLAR ANLAŞAMADIK DEDİ AMA…

Cavit Çağlar, kanalın kapanmasının ardından yaptığı açıklamada “Yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım" dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu." İfadelerini kullandı. Hatta Çağlar’ın Kanal 7’den isimler transfer edilmesi yönünde bir arzusununun olduğu ancak bunun gerçeklemediği de kamuoyu gündemine düştü. Ancak Olay TV Genel Yanın Yönetmeni Süleyman Sarılar, yayında, “Cavit Çağlar'ın iktidardan baskı gördüğünü söylediğini açıkladı. Sarılar, "Cavit bey, 'Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim' dedi. Hatta kendisine burada hepimizin yerine gelecek ve Olay TV'yi götürecek insanlar listesi sunulduğunu da söyledi. 'Başka bir gazetecilik anlayışı ve başka bir gazeteci kadrosuyla yola devam et baskısı görüyorum' dedi" şeklinde konuştu.

KAPANIRKEN O İDDİALARI DİLLENDİRDİLER

Olay TV 26 Aralıkta Nehveş Mengü ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar’ın yer aldığı canlı yayınla ekranının kararttı. Çağlar’ın genel yayın yönetmeni Sarılar beklendiği gibi iktidarı hedef alarak, “Habercilik anlayışımızla ve yaptığımız yayınlarla birtakım mahfilleri rahatsız ettik” dedi. Sarılar, “Biz haberciliği fabrika ayarlarına döndürme iddiasıyla çıktık. Çünkü Türkiye, müthiş bir kutuplaşmanın içinde, bunu her alanda yaşıyoruz. Siyaseten bu kadar kutuplaşmış bir ülkenin medyası da kutuplaşmıştı. Bir grup iktidar, bir grup muhalefet yapıyordu, gerçekler biraz ortadan kaybolmuştu. Biz yayına başladığımızda tek ölçümüz olacak demiştik: Haber. Eğer haberse her haberi saklamadan, eğmeden, bükmeden, gizlemeden verecektik, verdik, vermeye devam ettik. Ancak bu habercilik anlayışı ve yayınımız zannediyorum bir sürü yeri rahatsız etti.” dedi.

KANAL İSİM DEĞİŞTİRİP YAYINA DEVAM EDECEK

Öte yandan özellikle muhalefet sözcüleri bu kararın ardından hükümeti topa tutarak muhalif basına baskı yapıldığı yönünde yaygara kopartırken, Olay TV’nin ekranının karartıldığını ileri sürdü. Ancak mevcut ekibin isim değiştirerek devam edeceğini de yine Sarılar aynı yayında şu sözlerle açıkladı; "Şimdi baskılara boyun eğmeyen Hüseyin Köksal yeni bir arayışa girdi. Olay TV'yi bugün noktalayacağız ama Hüseyin Köksal bu anlayıştaki gazeteciliği devam ettirmek için çeşitli görüşmeler yapıyor, çeşitli platformları deniyor. Dolayısıyla burada çalıştığımız 180 arkadaşımızla birlikte yeni bir mecrada özgür haberciliğe devam edeceğiz."

ÇAĞLAR ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARLA GÜNDEMDE

28 Şubatın önemli aktörlerinden biri olan Cavit Çağlar bir kez daha zihniyetini de ortaya koydu. Yaz başından beri birbirinin zıttı açıklamalarla Olay TV konusunda kafa karıştıran Çağlar, kapanırken de kamuoyuna başka çalışanlara başka konuştuğu gerçeği kamuoyunun önüne serildi. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef haline getiren Çağlar, kamuoyunun önüne çıkarak tüm gerçekleri açıklamalı. Çağlar, alıştığı o kaos dönemlerindeki oyunlarının bu dönemde işe yaramayacağını anlamalı ve bu yöntemlerle sonuç alınamayacağını görmeli. Çağlar, kendi oluşturduğu algı operasyonunun sonuçlarına da katlanmalı…

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.