SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri’nin gecekondusuna Büyükşehir’den mühür!

Mudanya Belediyesi tarafından Güzelyalı Meydanı’nda sürdürülen park düzenleme çalışmasında park dışında kaçak imalatlar yapınca Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmayı mühürledi. Yıllardır Güzelyalı planlarını bir türlü yapmayan Mudanya Belediyesi’nin işini savsaklaması kendi ayağına dolandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayri’nin gecekondusuna Büyükşehir’den mühür!

Büyükşehir Belediyesi,  Mudanya Belediyesi tarafından Güzelyalı Meydanı’nda inşa edilen kaçak binaları mühürledi. Büyükşehir Belediyesi imar planları olmayan Güzelyalı’da park alanı olarak belirlenen yerde Mudanya Belediyesi’nin sosyal tesis adı altında inşa ettiği kaçak yapıya, dün sabah saatlerinde müdahale etti. Belediye ekipleri önce burada çalışan işçileri çıkararak, inşaatı mühürledi.

RUHSAT ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

Büyükşehir Belediyesi, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na muhalefet gerekçesiyle inşaatı mühürlerken, park alanı olarak belirlenen yerde Mudanya Belediyesi’nin 200 metrekare alanda iki katlı kaçak inşaat yaptığının belirlendiği ifade edildi. Mudanya Belediyesi’ne tebligat gönderilerek ilgili yapının ruhsata bağlanması için süre verilirken, alanın park alanı olarak belirlenmiş olması nedeniyle binaya ruhsat almanın mümkün olmadığı ifade ediliyor.

TÜRKYILMAZ’DAN AYNI NAKARAT

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan kaçak bina yaparken yakalandıktan sonra “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözünü hatırlatan bir açıklama geldi. Projeyi gerçekleştirmelerine kimsenin engel olamayacağını savunan Türkyılmaz,  Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Parkı’nın 2’inci Etabı sosyal tesis inşaatını usule ve hukuka aykırı hareket ederek 775 Sayılı Kanuna muhalefet gerekçesiyle mühürlediğini iddia etti.  

BÜYÜKŞEHİR ENGELLEDİ İDDİASI

Kaçak bina yaptığını gizleyen ve bunu neden yaptığını açıklamak yerine Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Türkyılmaz, her zamanki gibi yine algı operasyonu ile yasal olmayan işini kamuoyunda legal hale getirme çabasına girdi. Türkyılmaz, ruhsat alınamayacak bir alanda inşaatına başladığı kaçak inşaatın yasalar çerçevesinde mühürlenmesine büyük tepki göstererek, “Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Parkı'nın 2'inci Etabı çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kez daha engellendi. Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Parkı’nın 2’inci Etap sosyal tesis inşaatını usule ve hukuka aykırı hareket ederek, 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na muhalefet gerekçesiyle mühürledi” ifadelerini kullandı.

ESKİ DEFTERLERİ AÇARAK GİZLEMEYE KALKTI

CHP’li Mudanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kaçak inşaatla ilgili bir açıklamaya yer verilmezken, park düzenlemesiyle ilgili eski defterler açılarak, algı oluşturmaya yönelik bilgiler verildi. Mevcut Park alanının 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edildiği, yasal sürede burada bir çalışma yapılmadığı için yargı kararı ile alanın tekrar Mudanya Belediyesi’ne döndüğü gibi bilgilerin verildiği açıklamada, mevcut durum gizlendi.

TÜRKYILMAZ’DAN HAMASET

Büyükşehir Belediyesi’nin yasaları ve kanunları uygulayarak kaçak inşaatın durdurmasının ardından CHP’li Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, projenin geçmiş yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Türkyılmaz, “Mevzuata aykırı mühürleme işlemi yapılmıştır. Mudanya Belediyesi, sosyal tesisin kamu hizmetine sunulmak üzere usule uygun şekilde ihalesini yaparak çalışmalara başlarken, Büyükşehir Belediyesi hukuksuz şekilde hizmeti engellemiştir. Buna rağmen tüm yasal işlemler başlatılarak parkımız hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır.  Mudanya’nın hakkını haramiye hırsıza yedirmeden koruduk bugüne kadar. Bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Yıllardır Mudanyalıların beklediği hizmeti yapamayan Büyükşehir Belediyesi, bizim çalışmamızı da engelliyor. Bizim iş yapmamızı engellemeye değil, başladıkları işleri tamamlamaya çalışsınlar. Bu projeyi gerçekleştirmemizi kimse engelleyemez, kimsenin gücü yetmeyecektir” diye konuştu.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.