SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri'nin ruhsatı da kaçak çıktı(!)

Fetih BAĞCI Mudanya’da CHP’li belediyenin, ihaleye çıkarıp astronomik bedellerle kiraya

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hayri'nin ruhsatı da kaçak çıktı(!)
Fetih BAĞCI

Mudanya’da CHP’li belediyenin, ihaleye çıkarıp astronomik bedellerle kiraya verdiği iki kafeteryanın yola taşan bölümlerine de ruhsat verdiği ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi her iki kafeteryaya da yola taşan bölümleri için yıkım kararı gönderirken, kaçak alanlara Mudanya Belediyesi’nin nasıl ruhsat verdiği ise bilinmiyor.

CHP’li Mudanya Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor.  Bursa’da sık sık skandal uygulamalarıyla gündeme gelen CHP’li Mudanya Belediyesi bir kez daha kanun dışı uygulamalarıyla gündemde.  Göreve geldikten sonra İskele Meydanı’ndaki KOÇ Restoran ve Meriç Aile Çay Bahçesi’nin sözleşmelerini iptal eden ve bu iki alanı ihaleye çıkaran Mudanya Belediyesi, Koç Restoran olarak bilinen yeri 40 bin lira bedelle Tirilye Muhalebecisi’ne, Meriç Çay Bahçesi olarak bilinen alanı ise Güldoğan Bahçe’ye 67 bin lira kira bedeliyle kiraladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYARDI

İhaleler öncesi ve yapım aşamasında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi’ne yazı göndererek, bu bölgede sahil projesi çalışması yapılacağını, o nedenle buradaki inşaatların projelerinin sahil alanına taşmaması noktasında uyarıda bulundu.

PROJELER ONAYLANDI

İhalenin ardından işletmeciler iki alanda tadilat projeleri hazırlayarak Mudanya Belediyesi’ni sundu. Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısını kulak ardı eden Mudanya Belediyesi her iki kafeteryanın sahil şeridine taşan bölümlerinin de olduğu bu projeleri onaylayarak inşaatlarına izin verdi. Yani Mudanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan yola inşaat ruhsatı verdi.  Üstüne de kaçak bölümler olmasına rağmen işletme ruhsatını onayladı.

YIKIM KARARI GÖNDERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar bu iki kafeteryanın olduğu bölgeye gelince, Büyükşehir Belediyesi her iki kafeteryanın da sahile taşan bölümleri için önce yıkım kararı çıkardı bu hafta içinde de işletme sahiplerine yıkım kararlarını gönderdi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mudanya Belediyesi’nin,  Büyükşehir Belediyesi’nin uyarılarına rağmen umursamadan ruhsatlandırdığı ve inşa edilen kaçak bölümler yıkılacak. Mudanya Belediyesi tarafından ihale edilen ve astronomik rakamlara kiralanan iki kafeterya işletmecisi,  ciddi şekilde mağduriyetle karşı karşıya kalacak. Her iki işletmecinin de Mudanya Belediyesi’ne karşı yargı yoluna başvurma hakkı bulunuyor. İşletmeciler, yargıya gidip zararlarının tazminini isteyebilecekleri gibi, mağdur olmaları nedeniyle sözleşmelerinin iptali ve zararlarının tazminini de isteyebilecekler.

SORUMLULUK MUDANYA BELEDİYESİ’NDE

Mudanya Belediyesi, göz göre göre kendi mülkiyeti ve sorumluluğu altında olmayan sahil şeridine taşan kafeterya bölümlerine ruhsat verdi. Yasal alanının dışına çıkan Mudanya Belediyesi, kanun tanımaz tavrı ile iki işletmeciyi büyük zarara uğratırken, yarın öbür gün ortaya çıkabilecek tazminatlar da milletin sırtına yüklenecek.  Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan işler yine millete fatura edilecek. Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi arasında yaşanan soru için önümüzdeki günlerde müfettişler kanalıyla soruşturma açılması da bekleniyor.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.