SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem evlerini başlarına yıktılar hem de torbacı iftirası attılar

CHP’li Mudanya Belediyesi’yle ilgili skandalların ardı arkası kesilmezken bu kez insanlık suçunda sınır tanımadılar. Kış günü roman aileyi kaldıkları barakadan çıkartan Mudanya Belediye, MHP’nin sahip çıkmasıyla rezil olunca bu kez reklam verdiği gazete üzerinden ailenin babasına torbacı iftirası attı. Haberi yapan gazete, doğrunun ortaya çıkmasının ardından özür dilerken, haber kaynağının belediye basın sorumlusu Rabia Deniz olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hem evlerini başlarına yıktılar  hem de torbacı iftirası attılar

CHP’ye geçtiği günden beri hizmet yerine skandallarla anılan Mudanya Belediyesi’nde rezilliklerin ardı arkası kesilmiyor. Bundan 15 gün önce Halitpaşa Karanlıkdere Mevkii’nde barakada son derece zor şartlarda yaşayan roman ailesini bölgenin minibüs durağı yapılacağı gerekçesiyle küçük çocuklarıyla birlikte sokağa atmaya kalktığı aileye MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden sahip çıktı. Haberin kamuoyunda duyulmasının ardından CHP’li Mudanya Belediyesi, apar topar bir açıklama yaparak algı oluşturulmaya çalışıldığını, aileyi sokağa atmadıklarını duyursa da artık macun tüpten çıkmış ve gerçekler ortaya saçılmıştı.

MHP EV TUTUP AİLEYİ YERLEŞTİRDİ

3 çocuklu Taşoğlu ailesi için Emek Mahallesi’nde ev tutarak içini döşeyen MHP, ailenin ihtiyaçlarını da karşıladı. Solcu bir yönetimin olduğu Mudanya’da insanca koşullardan uzak yaşamalarına bile fırsat verilmeyen, yardım ediyoruz palavrasıyla utanmak yerine üste çıkmaya kalkan Mudanya Belediyesi, tüm bu yaşananların ardından akıllara zarar bir adım attı.

GÜRSES GAZETESİ’NDEN SKANDAL KAPAK!

Kısa bir süre önce Mudanya’daki birçok basın mensubu ve yayın kuruluşunu danışmanı Harun Karanfil’e aratarak “Sizden randıman alamadık. Bu yıl sizinle çalışmıyoruz” sözleri ile ciddi bir skandalın altına imza atan Mudanya Belediyesi, bu grup dışında kalan Gürses Gazetesi’ne basın sorumlusu Rabia Deniz aracılığıyla büyük bir yalanı servis ederek manşetine taşıttı. Aynı zamanda ÇGD Başkanı ve ODA TV temsilcisi olan Rabia Deniz’in servis ettiği açıklanan bilgiler üzerine gazete “Mağdur dediler bakın ne çıktı” diyerek, ailenin babası Metin Taşoğlu’nu torbacı ilan etti. Oysa rutin polis denetiminden alınan görüntülerle iftira atılan Taşoğlu’nun sabıkasız olduğu ortayla çıktı.

GAZETE SAHİBİ ÖZÜR DİLEDİ

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Gürses Gazetesi muhabiri aynı zamanda sahiplerinden olan Cem Filiz sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj ile hem aileden hem de MHP ve Bülent Erden’den özür diledi. Filiz, yayımladığı mesajda, “Bu haftaki gazetemizde çıkan manşet haberde MHP Mudanya İlçe Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden'in sahip çıktığı Metin Taşoğlu hakkındaki haberde, Polis baskınının rutin bir taramadan olduğu ve Metin Taşoğlu'nun hiçbir sabıkası olmadığı anlaşılmıştır. Velev ki öyle olsa bile bu gibi kişilerin topluma kazandırılması konusunda MHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden ve akabinde MHP Mudanya İlçe Yönetimini takdir etmemek imkânsızdır.” İfadelerini kullandı. Cem Filiz, Mudanya Belediyesi’nden büyük baskı görse gerek birkaç saat içinde Rabia Deniz’in ismini çıkardı.

“RAİBA DENİZ’DEN GELEN BİLGİYE GÜVENDİK”

Filiz açıklamasının devamında haber kaynağı olan Mudanya Belediyesi Basın Sorumlusu Rabia Deniz’e güvenerek haberi yaptıklarını da vurgulayarak, “Haber kaynağının güvenirliliğine dayanarak yaptığımız bu haber için başta Metin Taşoğlu'ndan daha sonrasında ise MHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden'den ve yine MHP Mudanya İlçe Yönetiminden ve ayrıca bu zamana kadar bu şekilde bir haber ile karşılaşmayan tüm okuyucularımızdan Gürses Gazetesi olarak özür diler, Bülent Erden ve MHP İlçe Yönetiminin başarılı sosyal projelerinin devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

TAŞOĞLU’NDAN SUÇ DUYURUSU

Skandal haberin ardından torbacılıkla suçlanan Metin Taşoğlu, Mudanya adliyesine giderek Gürses Gazetesi ve Rabia Deniz hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur edilmesi yetmiyormuş gibi üstüne bir de iftirayla karşı karşıya kaldığını dile getiren Taşoğlu, bunun sorumlularından hesap soracağını söyledi.

BÜLENT ERDEN’DEN SERT TEPKİ

Skandal gelişmeni ardından Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden, yapılanın kabul edilemez olduğunu söyledi. MHP olarak konuya tamamen insani olarak baktığını belirterek, “Biz insanı olarak konuya bakarak mağdur olmuş insanlara el uzattık. Velev ki attıkları iftira gibi olsa durum ne değişecek. Biz bu insanlara sahip çıkarsak ancak suçtan uzak olacaklar. Bu bizim görevimiz. Üstüne üstlük bir insanı bile bile iftira ile karalamak da utanç verici bir durum. MHP olarak dün de bugün de yarın da bakış açımız bu. İnsanları ayırmadan kayırmadan insanca bir yaşama ulaştırmak gayemiz” dedi.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.