SON DAKİKA
Hava Durumu

Hırsızlar ovadaki çiftçilerin kabusu oldu

Bursa’nın verimli ovasında üretim yapan çiftçilerin hırsızlar kabusu oldu. Bakırın çok değerli olması sebebiyle sulama sondajlarını çalıştıran kablolar çalınınca, tonlarca meyve üreten ve ihraç eden üreticiler kara kara düşünmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2022 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2022 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hırsızlar ovadaki çiftçilerin kabusu oldu

Türkiye’nin meyve ihtiyacının büyük çoğunluğunu karşılayan Bursa ovasında çiftçilerin sulama sondajlarına hırsızlar dadandı. Hırsızlar ovada gezerek bahçeleri sulamak için açılan sondajların pompa ve bakır kablolarını çalıyor. Sürekli pompa ve bakır kabloları çalınan üreticiler ne yapacağını şaşırdı. Hurda bakır fiyatlarının 105 lira olması hırsızları bu işe yönlendiriyor. Hırsızların çaldığı pompa ve kabloları yerine takan üreticiler malzemelerinin tekrar çalınmasıyla ne yapacağını şaşırdı. Herkesin hurdacılık yapmamasını isteyen çiftçiler yapanların da belgeli olmasını istiyor. Bahçe sahipleri bu işi yapanların genellikle madde bağımlısı kişiler olduğunu söylüyor.
Bahçesinden 5 defa sondaj malzemeleri çalınan Ali Bayram, "Hırsızlarla başımız dertte, hurdacıların bu kabloları almasını yasaklamaları sex numaraları lazım. Ben hırsızı yakaladım. Hırsız beni satırla kovaladı. ben de kaçmaya mecbur kaldım. Sondaj kablolarını çalıyorlar. Tam ürünlerimize su vereceğiz; sondajımız kabloları çalındığı için çalışmıyor. Hurdacıların bakır alması yasaklanması lazım. Bu kabloları çalanlar genellikle madde bağımlısı şahıslar, tüm ovada hırsızlıkla alakalı sıkıntı var. Benim 1 yıl içinde 5 defa benim sondaj kablolarım çalındı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.