SON DAKİKA
Hava Durumu

Holiday İnn’in oyununu Rektör Saim Hoca bozdu!

Sedat Çağlar’a ait Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanındaki Holiday İnn Otel’in yargıyı yanıltmaya yönelik oyununu BUÜ Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz önledi. Aralık ayında BUÜ’nün açtığı davanın ara kararında tedbir talebi verilmeyince rektörlük 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe ile başvurarak, hem tedbir hem de acil yeni bilirkişi tayini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Holiday İnn’in oyununu  Rektör Saim Hoca bozdu!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında Ayhan Kızıl’ın rektörlüğü döneminde inşa edilen ve 49 yıllığına 20 dönüm arazi tahsis edilen Holiday İnn Otel, bu araziye sığmamış olacak ki üniversitenin arazisini yıllarca işgal etmiş. Bununla da yetinmeyen Sedat Çağlar, işgal ettiği arazileri de kiraya vererek önemli miktarlarda haksız kazanç sağlamış.

TAM 9 DAVA AÇILMIŞ!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında refakatçiler için bir otel yapma fikrinin ortaya atılmasının ardından Ayhan Kızıl’ın rektör olduğu 1997 yılında yatırımcı Sedat Çağlar’a 35 yıllığına 6 bin 700 metrekare alan tahsis edildi ve Holiday İnn Otel inşa edildi. Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Kızıl’ın görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala, 1999 yılında ise otele arazi yetmemiş olacak ki tahsis 20 dönüme yükseltilirken sadece 12 bin dolar kira belirlendi.

Üniversite ile Holiday İnn Otel 2010 yılında tam 9 kez mahkemelik olmuş ve bunlardan 4’ünü üniversite 4’ünü de otel kazanmış. Bir dava ise hala devam ediyor.

KİRACIYLA MAHKEMELİK OLUNCA!

Holiday İnn Otel, işgal ettiği üniversiteye ait 63 parseli kafeterya olarak kiraya verdi.  İşletmeci yapılan protokolle 20 dönüm araziye sadece bin dolar kira öderken, işgal ettiği 2 dönümlük alanı bir kafeye 3 bin avro artı KDV bedelle kiraladı. Ancak işgal ettiği araziden daha fazla gelir elde etmek isteyen Çağlar’ın sahibi olduğu Holiday İnn Otel kafe işletmecisini çıkartmak isteyince ve konu mahkemeye yansıyınca, yıllarca kimsenin bir şekilde görmediği işgal de ortaya çıkmış oldu.

ÜNİVERSİTE TEDBİR İSTEMİYLE DAVA AÇTI

Üniversite, 2018’de otel aleyhine bir dava açtı. Bu dava devam ederken, inşaat dairesine yazılan bir yazı ile otelin işgal ettiği alanlar ortaya çıktı. Bunun üzerine Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz’un talimatıyla Aralık 2019 tarihinde BUÜ tarafından işgalci işletmeye işgal edilen yerlerin tahliyesi ve geriye dönük ecrimisil ödenmesi için bir dava daha açtı. Mahkeme sonuçlanana kadar da üniversitenin tapulu arazisi üzerindeki fiili tecavüzün durdurulması için tedbir kararı istendi.

MAHKEMEDEN ŞOKE EDEN KARAR

Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 5 Martta davayla ilgili ara kararını verdi. Ancak Aralık ayından Mart ayına kadar devam eden süreçte ilginç bir gelişme oldu. Mahkeme tarihine günler kala daha önce açılan dava ile bu dava birleştirilirken, yeni bir bilirkişi incelemesine gerek duyulmadı. Bunun üzerine harekete geçen Bursa Uludağ Üniversitesi rektörlüğü süreci anlatan ve kanuni gerekçelerinin de içinde bulunduğu bir itiraz dilekçesi hazırlayarak mahkemeye verdi. Dilekçenin sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle davalının maliki bulunduğumuz 63 ve 100 nolu parseller üzerindeki mülkiyet hakkımıza tecavüzünün fiili hüküm kesinleşinceye kadar geçerli olacak şekilde ivedilikle TEDBİREN DURDURULMASINA,  birleştirilen dosyada mevcut bilirkişi raporunda davalının üst hakkı ile kullanmakta olduğu alan haricinde herhangi bir fiili kullanım ve müdahalesinin olmadığına dair değerlendirmesi tapu kayıtları, davalı ile olan sözleşme ve sözleşmeye dayalı olarak tesis edilen üst hakkına aykırı olduğundan, birleşen dava yönünden mevcut raporun bu haliyle hüküm kurmaya elverişli olmaması nedeniyle beyanlarımızın kabulü ile yeniden rapor alınmasına, gerek görülmediği takdirde esasa ilişkin beyanlarımızın Sayın Mahkemece değerlendirilerek birleşen dava yönünden davamızın kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.”

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.