SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey’e yatırım yağıyor!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, son dönemde Karacabey’de gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Boğazköy yolu 50 yıl sonra yenilenirken, baraj, altyapı, ulaşım ve sağlık alanlarındaki yatırımlarla Kraacabey, ihya oluyor. 

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey’e yatırım yağıyor!

İlçede ziyaretlerde bulunan Esgin, Karacabey Ziraat Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, Karacabey-Boğaz yolundaki çalışmaların tamamlandığını bildirdi. Esgin, ilçe turizmi için oldukça önemli bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini belirterek, "Sizi 20 kilometreye sahip sahil şeridine bu yol ulaştıracak. Dünyanın en güzel ıhlamur ormanlarına, longoza ulaştıran da bu yoldur. Boğaz yolunun yapılması ile ilgili 8 bin 600 imza toplandı ve halkımız beklentisini net olarak ortaya koydu.

Ulaşım demek, o bölgenin gelişimi demektir. Çok şükür bu önemli yatırımı hizmete sunduk." dedi. Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin (TEKNOSAB) vizyon bir proje olduğunu vurgulayan Esgin, 150 bin kişilik istihdam sağlayan bu dev yatırımın Karacabey'in ev sahipliğinde yapıldığını dile getirdi.

Karacabey'in 5,4 milyar lira tarımsal hasılasının bulunduğunu, 1 milyon ton domates üretimi ile tarımın adeta merkezi olduğunu anlatan Esgin, şöyle devam etti: "İlçemiz tarımı adına mutlaka yapılması gereken Karacabey-Okçugöl yolu yani ova köyleri yolunda çalışmalar sürüyor. Merhum Milletvekilimiz Ali Koyuncu ile başlatılan, Sayın Vekilimiz Önder Matlı ile devam ettirilen bu yolu kısmetse biz bitireceğiz. Tarımsal potansiyeli olan bu yolla ilgili toprak işleri tamamlandı, üst cephe işlemleri kaldı. Çalışmalara ilkbaharda başlayıp, yaz aylarıyla tamamlayacağız. Bunun yanı sıra Uluabat Mahallemize yapılması elzem olan alt geçidi de bitirdik. Hükümetimizin konut projesi oldukça önemli. Çünkü Bursa'ya yapılacak 8 bin 500 konutun yarısı Karacabey’de olacak. Bununla birlikte hızlı tren projesi de çok önemli bir yatırımdır. Bizden en çok beklenen hizmetti. 200 kilometrelik hat üzerine kurulacak olan bu yatırımın, Bursa gibi sanayi üretiminin yoğun olduğu bir şehirde olması Karacabey için de ayrıca değerlidir. Çünkü TEKNOSAB ile Taşlık Mahallemize de tren istasyonu kurulacak. İşte Karacabey’imiz bu dev hizmetler sayesinde hem ulaşım ağlarının merkezi haline gelecek hem tarımın ve tarıma dayalı sanayinin merkezi olacak hem de turizmin parlayan yıldızı olarak gösterilecek."


BARAJ, ALTYAPI, ULAŞIM VE SAĞLIK ALANLARINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Esgin, Gölecik Barajı ile ilgili sorunların giderildiğini ve yapımının devam ettiğini, Bandırma'nın bazı kırsal mahallelerinin de faydalanacağı Yeşildere Sulama Barajı’nda yüzde 80 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesinin uyum içinde çalışarak ilçede önemli projelere imza attığını, özellikle kanalizasyon ve altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını kaydeden Esgin, şöyle konuştu: "Bazen kanalizasyon ve altyapı çalışmalarından dolayı halkımıza bazı rahatsızlıklar verildi, ancak vatandaşlarımızın sabrına teşekkür ediyoruz. Bu noktada 61 kilometre su imalatı ile 18 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu imalatı sadece bir yılda yapıldı.

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeniköy Atık Su Arıtma Tesisi ihalesini kısa sürede bitireceğiz. Yine Karacabey'e biyolojik arıtma tesisi yapacağız. Karacabey’e sadece 4 yılda 20 kilometrelik sıcak asfalt döküldü. 150 kilometre de sathi kaplama çalışması yapıldı ama bu yollar sıcak asfalta uygun gerçekleşiyor. İlçemize 300 milyon liranın üzerinde son 4 yılda yol yatırımı gerçekleşti. Ayrıca çoğu kırsal mahallemize 180 bin metrekarelik parke taşı hizmetimiz yapıldı. Kırsal mahallelere parke taşları döşenmeye devam edilecek. ‘Spor şehri Karacabey’ hedefiyle çıkılan bu yolda 100’lerden 7 binin üzerinde lisanslı sporcu sayısına ulaşıldı. Spora yönelik çalışmalar kapsamında spor salonları, çim sahalar, çok amaçlı basketbol, futbol ve tenis kortları, açık yüzme havuzu, Gençlik Merkezi hizmetlerimizle çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Ziraat Odamızın hizmet binası açılışında Orman İşletme Müdürlüğü sözümüzü yerine getirdik. Bu Karacabey adına önemli bir gelişmeydi. İlçe Devlet Hastanemizin hasta yatak kapasitesi 158’e çıkarıldı. Hekim eksikliğimiz gideriliyor. Buradan bir müjde daha vereyim; Karacabey Devlet Hastanesinin ihtiyacı doğrultusunda bir kadın doğum, bir üroloji ve bir de nöroloji uzmanı gelecek ve yakın zamanda ilçemizde göreve başlayacak. Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezine diş merkezi kazandıracağız. Bunların dışında ‘devlet-millet el ele anlayışı’ ile eğitim yatırımlarımız da devam ediyor. İlçemize yeni okullar kazandırırken, mevcut okulların inşaatları da tüm hızıyla sürüyor." Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise merkezi arıtma tesisi sorunu da çözüldüğünde sorunsuz bir ilçe olacaklarını aktardı. Basın toplantısında, AK Parti İl Başkan Vekili Nureddin Arif Kurtulmuşlar, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, partinin ilçe yöneticileri, belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile muhtarlar hazır bulundu.


KARACABEY BOĞAZI'NIN YOLU 50 YIL SORA YENİLENDİ
Öte yandan Karacabey ilçesinde uzun sahiliyle yazın çok sayıda tatilciyi ağırlayan, 300 kuş türüne ev sahipliği yapan longoz ve ıhlamur ormanlarını barındıran Boğaz bölgesine ulaşım sağlanan yoldaki çalışmalar tamamlandı. Yenileme çalışmaları tamamlanan Karacabey-Boğaz yolunda incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, ilçe merkezinden sahil şeridine uzanan 30 kilometrelik yolun yapımının 1960 yılında başladığını, 1980'de asfaltlandığını söyledi. 20 kırsal mahalleye ulaşım sağlayan yolun, turistlerin yoğun kullanımından dolayı zaman içinde yetersiz kalmaya başladığını belirten Esgin, yoğun çalışmalar sonucunda yolun genişletilerek asfaltlama işleminin yapıldığını bildirdi. Bölgeye bir de güvenli ulaşım için çevre yolu kazandırdıklarını aktaran Esgin, şöyle konuştu: "Yol medeniyet demektir. Bu yolun bitirilmesinin anlamını en iyi bu bölgede yaşayan hemşehrilerimiz biliyor. Yolumuz özellikle yaz aylarında çok büyük bir yoğunluğun yaşandığı bir bölgeye hizmet ediyor. Bunun yanı sıra tabii Karacabey, bu bölgede önemli bir ulaşım ağının merkezi konumuna geçiyor.

Özellikle İstanbul ve İzmir'in arasındaki otoyolda önemli bir kavşak noktası Karacabey. Otobandan itibaren yaklaşık 15-20 dakikalık bir yolculukla denize ulaşmak mümkün olacak. Yani bu şu demek, İstanbul'dan yola çıkan bir vatandaşımız yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla Karacabey Boğazı'na ulaşmış olacak. İstanbul ve İzmir'in orta noktası olarak buranın konumlandığını düşünürseniz ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olacağız. Bölgemizin hem turizmine katkı sağlayacak hem kırsal mahallelerine güvenli ulaşımı sağlayan yolumuzu yenilemek, AK Parti iktidarımıza nasip oldu." Esgin, yolun tamamlanmasında emeği geçenlere ve çalışmalara destek veren Karacabeylilere teşekkür etti. İnceleme gezisinde Esgin'e, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural ve bölgedeki mahallelerin muhtarları eşlik etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.