SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendileri dikerek 1200 liralık elbiseyi 300 liraya mal ediyorlar

Bursa'da vatandaşlar maliyeti daha düşük olduğu için kendi elbisesini kendi dikmeye başladı, kumaş satanların işleri patladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kendileri dikerek 1200 liralık elbiseyi 300 liraya mal ediyorlar

Hazır giyim ürünlerinin fiyatlarının çok yükselmesi vatandaşları kumaşçılara yöneltti. Hazır giyimde fiyatlar ucuzken işleri düşen kumaşçıların işleri son zamanlarda yüzde yüz artmış durumda. Özellikle bayanlar kumaş alarak kendi elbiselerini kendileri dikiyor. Bin 200 liralık elbiseyi kumaş alıp kendileri diktikleri takdirde 300 liraya mal etmiş oluyorlar. İnternette çok sayıda elbise dikim teknikleriyle ilgili video izleyip bu işi öğrenen bayanlar soluğu kumaşçılarda alıyor. Tasarruf yoluna giden vatandaşlar daha uyguna daha kaliteli elbiseyi kendileri üretmiş oluyor. Kumaş satanlar da artan işlerine yetişmek için var gücüyle çalışıyor.
Bursa Kapalı Çarşı'da uzun yıllardır kumaş satışı yapan Melih Civan, "Vatandaşlar özüne döndü, hazır giyim bizi çok tembelleştirmişti. Hazır giyimde fiyatlar artınca vatandaşlar daha uyguna elbise sahibi olmak için kumaş alıp kendi dikmeye başladı. İnternette elbise dikimiyle alakalı çok sayıda video var, bunları izleyerek işi öğrenenler soluğu kumaşçıda alıyor. İnsanlar artık üretmeye başladı. Bizim işlerimiz de yüzde yüze yakın arttı. Kumaşa yoğun talep var, bizde kumaşların metre karesi 20 liradan başlıyor, 50 liraya kadar çıkıyor. Parça kumaşlar var, 10 liraya pantolon dikebilecek kumaş alabilirler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.