SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’na İnegöl’de İYİ Parti şoku: "HDP’ye karşı sizden de dik duruş istiyoruz"

Günlerdir Bursa ziyareti için hazırlıklar yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı fiyaskoya dönüştü.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın İnegöl’de İYİ Partili bir yöneticinin "HDP’ye karşı sizden de bir dik duruş istiyoruz" sözleri üzerine HDP de dahil tüm partilerle görüştüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 00:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kılıçdaroğlu’na İnegöl’de İYİ Parti şoku: "HDP’ye karşı sizden de dik duruş istiyoruz"

CHP  ile İYİ Parti arasında HDP gerginliği her geçen gün daha da fazla öne çıkıyor. HDP ile CHP arasındaki ilişkiden rahatsız olan ve HDP ile aynı cephede anılmaktan özellikle tabanı büyük rahatsızlık duyan İYİ Parti’de, tabanın tepkisi İnegöl’de yükseldi. İYİ Parti yöneticisi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yüzüne HDP’ye karşı dik duruş göstermesini istedi. 


İKİ GÜN BURSA’DA TOPLANTILAR YAPTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük bir program için Bursa’yı ziyaret etti. Bursa’da işadamları ile ve kanaat önderleriyle buluşacağı açıklanan Kılıçdaroğlu, İnegöl’de ise tam bir şok yaşadı. Kılıçdaroğlu, Bursa programı çerçevesinde İnegöl’de STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Kılıçdaroğlu, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı. 


“DİK DURUŞ BEKLİYORUZ”
İYİ Partili bir yöneticinin "HDP’ye karşı sizden de bir dik duruş istiyoruz" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz bütün partilerle görüşen tek partiyiz, buna HDP de dahil. 6,5 milyon oy aldılar mı? Bu oylar dışardan gelmedi. HDP’nin terörle bağlantısı var, bu devletin savcısı var mı, var. Hakimi var, istihbarat örgütleri var. Kimin ne yaptığını nereden bileceğim. Biz bilemeyiz, dolayısıyla bir siyasal partinin dışlanması değil tam tersine Türkiye bağlamında içselleşmesi lazım. HDP’nin dışlanması en çok terör örgütünün işine yarar. Biz PKK lafını kullanmayız, bizi eleştirirler, 'Niçin PKK demiyorsunuz.' Açın Genelkurmay’ın sitesini, asla PKK demez. Açın Milli Savunma Bakanlığı’nın sitesini, PKK demez. Zaten terörün amacı reklamını yapmaktır. Biz bölücü terör örgütü lafını kullanırız. Çünkü Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü diyor. Biz devletin geleneğini biliriz, çünkü bu devleti kuran bir partiyiz. Bu nedenle söylemlerine duyarlıyız" diye konuştu.


“VATAN VE BAYRAK KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP ayrı bir parti, biz onu eleştiririz, yeri gelir onlar bizi eleştirirler. Bize diyorlardı 'masanın altında, yanında', bunların hepsi hikaye. Biz 6 lider kendimizi biliyoruz, gayet samimi çalışıyoruz. HDP’de ayrı bir üçüncü ittifak halinde onlar da kurdular mı kurmadılar mı bilmiyorum. Biz HDP’yi Kürtlerin tek başına partisi olarak tanımlarsak yanlış yapmış oluruz. Bunun tam tersine Türkiye’nin bir partisi olarak değerlendirmek ve öyle konumlandırmak gerekir ki ayrışma olmasın. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız. Vatanı ile bayrağı ile sorunu olmayan her kesimin başımızın üstünde yeri var.


“CUMHURBAŞKANI ADAYI ALİ OLUR, VELİ OLUR”
Bursa’da düzenlenen bir toplantıda da Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı konusuna da değinerek, “Bütün bunları yapmanın tek yolu var. 6 lider bir aradayız. Her birimiz ayrı bir partiyiz. Ama her birimiz bu ülkede demokrasi olsun istiyoruz. Bu ülkede güzellikler olsun istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir. Buna saygı duyacağız. Demokrasi, adalet, hak hukuk konusunda beraberiz. Birlikte oturup karar vereceğiz. ‘Neden cumhurbaşkanı adayını belirlemiyorsunuz’ diye sorabilirsiniz. Hayır efendim, bu ülke için bir hükümet programı ortaya çıkması lazım. Bizim neleri yapacağımızı millete anlatmamız lazım. Olay bir Cumhurbaşkanı olayı değildir. Olay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yeniden ayağa kalkması olayıdır. Beraber yeniden inşa edeceğiz. Siz ekonomide ne yapacağını anlatmazsanız, adaleti sağlayacağını söylemezseniz, teknoloji devrimini anlatmazsanız, o zaman neyi yapacaksınız. Aday Ali olur, Veli olur. Ama siz memleketi nasıl ayağa kaldıracağınızı söylemeniz lazım. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken yeni bir yol haritasını nasıl yapacağımızı millete anlatmamız lazım. Millet vaat ettiklerimizi bilecek. Sonra biz Cumhurbaşkanı adayı belirleriz. Önemli olan, var olan yapıyı değiştirmektir. Darbe hukukundan arındırmaktır. Haksızlıklara karşı durmaktır. Adaletsizliğin olduğu yerde devlet olmaz” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.