SON DAKİKA
Hava Durumu

Küçük: 'kabus gecesi'

Bursa Valisi İzzettin Küçük, kentteki basın kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Küçük, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Küçük: 'kabus gecesi'
Bursa Valisi Küçük, "Milli eğitimde toplam 906, emniyette 177, adliyede 43. Bu sayıların hepsi tutuklanan ve gözaltına alınan değil, açığa alınan sayıları. Adliye, yargının yaptığı süreç ayrı o devam ediyor"dedi.








 Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Milli eğitimde toplam 906, emniyette 177, adliyede 43. Bu sayıların hepsi tutuklanan ve gözaltına alınan değil, açığa alınan sayıları. Adliye, yargının yaptığı süreç ayrı o devam ediyor." dedi.

Küçük, kentteki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği bir toplantıda,  Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesini "Kabus gecesi" olarak tanımladı.

Vali Küçük, "Bu gecenin sabahı da o kadar aydınlık ve parlaktı. Milletimiz gerçekten bir destan yazdı." ifadelerini kullandı.

Küçük, halkın bu zaferinin yıllar sonra da hatırlatacağını vurgulayarak, "İlk görünüşte çok kötü bir hadise ama Türkiye bazı prangalarından ve safralarından kurtulmak için bir fırsat yakalamıştır. Yoksa yıllar yılı bu örgütün üyelerinden ve mensuplarından ülkenin ve devletin kurtulması zaman alacaktı. Bunların gerçek yüzü toplum tarafından çok açık ve seçik şekilde görülmüştür." diye konuştu.
 "DARBE TEŞEBBÜSÜ GECESİ RENAULT GENEL MÜDÜRÜ BENİ ARADI"
Küçük, Türkiye'deki medyanın, darbe girişimi sırasında çok iyi bir performans sergilediğini ifade etti.

İnsanların sokağa dökülebilmesinin televizyonun ve internetin sayesinde olduğunu anlatan Küçük, şöyle devam etti:

"Darbe teşebbüsü gecesi Renault Genel Müdürü beni aradı ve 'Faaliyetimi durdurayım mı?' diye sordu. Ben de kendisine 'Yok devam et' dedim. Sağolsun o da devam etti. Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımlarından biri ve o da burada. Bu tavır o iş adamlarının Türkiye'ye olan güveni ve inancıdır. Her yerde darbe söylemleri geçerken, büyük sanayi tesislerimiz üretimlerine devam etmiştir. Bu çok önemlidir."
 "HUKUK DEVLETİ NİTELİĞİ BİZİM NAMUSUMUZDUR"
Küçük, ülke insanının bu olaylara karşı çok büyük mücadele ettiğini anlattı.

Türkiye'nin önümüzdeki günlerde önünün daha açık olacağını ifade eden Küçük, şunları söyledi:

"Ekonomik göstergeler bu söylediğimle uyuşuyor. Yatırımlarda şu an bir aksama yok. İş dünyasında da işten çıkarmalar yok. Herkes devletine ve hukukuna güvenmeli. Bundan sonra kimin ne olduğu soruşturmalar ve yargı yoluyla devam edecektir. Bütün soruşturmalar ve sorgular hukukun kurallarına, mevzuata göre olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi asla olmasın. Devletimizin, hukuk devleti niteliği bizim namusumuzdur. Biz bundan asla taviz vermeyiz."
 "KANITSIZ VE DELİLSİZ KİMSEYE BİR ŞEY YAPILMAZ"
Küçük, bir gazetecinin "Açığa alınan öğretim üyeleri sayısı ve diğer gözaltılarla ilgili son durum nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Milli eğitimde toplam 906, emniyette 177, adliyede 43. Bu sayıların hepsi tutuklanan ve gözaltına alınan değildir. Açığa alınanların sayısı budur. Adliye ve yargının yaptığı süreç ayrı devam ediyor. Emniyette işlem yapılan 4 kişiden 1'i tutuklandı. Adliyede 24 tutuklama var. Jandarma'dan 11 kişi. Kanıtsız ve delilsiz kimseye bir şey yapılmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde bu böyledir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.