SON DAKİKA
Hava Durumu

MAKİNE VE METAL SEKTÖRÜ KOBİ OSB İLE BÜYÜYECEK Ekrem Senal; “Yeni Dönem İçin Yeni Projeler”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 1 Ekim’de gerçekleştirilecek. Meclis ve komite üyelerinin belirleneceği seçimler öncesinde BTSO 19. (Ağır Metal Sanayi) Meslek Komitesi Üyesi Ekrem Senal, geride kalan dönemde yapmış oldukları çalışmalar ile hedefledikleri plan ve projeleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2022 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MAKİNE VE METAL SEKTÖRÜ KOBİ OSB İLE BÜYÜYECEK Ekrem Senal; “Yeni Dönem İçin Yeni Projeler”

Firmaların üretim altyapılarını güçlendirecek, dış pazarlarla entegre olmalarını sağlayacak ve nitelikli insan kaynağı ihtiyacına cevap verecek çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Senal, “İnşallah önümüzdeki dönemde de birlik ve beraberlik içinde bu çalışmalarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Sektörlerinde deneyimli ve yürüteceği projelerle ekonomimize güç katacak liyakatli bir ekip oluşturduk. Sektörümüzün ve kentimizin ortak menfaatleri doğrultusunda işbirliği ve istişare içinde çalışarak, her bir üyemizin ihtiyacına somut çözümler oluşturacağız.” dedi.

İHRACATA BÜYÜK KATKI

Küresel Fuar Acentesi, UR-GE projeleri, Ticari Safari ve Sektörel Ticaret Heyetleri ile firmaların ihracatına güç katan önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Senal, “Makine sektör temsilcilerimiz 2013 yılından bu yana KFA Fuarcılık ile 30’dan fazla fuar organizasyonuna katıldı. Dubai’den Frankfurt’a, Londra’dan Chicago’ya, Los Angeles’ten Tokyo’ya uzanan bu fuarlarda 1.000’in üzerinde firmamız yer aldı. Ticaret Bakanlığı destekleri ile hayata geçirdiğimiz Makine ve Otomotiv Yan Sanayii UR-GE projelerimizde yer alan firmalarımız da ihracatlarını ortalama yüzde 35 oranında artırmayı başardı. Yine BTSO’da ilk olma niteliği taşıyan sektörel ticaret heyetleri düzenleyerek, Malezya, Meksika ve Endonezya’daki firmalarla Bursa iş dünyamızı işbirliği masasında buluşturduk. Yeni dönemde belirlenen hedef pazarlarda bu organizasyonlarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.” dedi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ATAĞI

Yerli ve milli üretimin geliştirilmesine yönelik yaptıkları çalışmaları da anlatan Senal, kümelenmeler sayesinde sektör temsilcilerinin bir araya gelerek ortak adımlar attığını ve verimliliklerini artırdıklarını söyledi. Türkiye’nin katma değeri yüksek sektörlerdeki yerli tedarikçi sayısının artırması gerektiğini söyleyen Senal, “Bu kapsamda geride kalan çalışma dönemimizde Tedarikçi Günleri Etkinlikleri düzenledik. Savunma sanayii ana kuruluşları başta olmak üzere Türkiye’deki büyük firmaları Bursalı sanayicilerle bir araya getirdik. Firmalarımız bu toplantılarda neye ihtiyaç duyduklarını, devam eden projelerini ve yerlileştirmeyi hedefledikleri malzeme ve ekipmanlar konusunda üyelerimize bilgiler verdi. Ayrıca düzenlenen ikili iş görüşmelerinde ise önemli işbirliklerinin temelleri atıldı. Bu organizasyonlarımızı da yeni dönemde geliştirerek devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

NİTELİKLİ İSTİHDAMA DÖNÜK ÖNEMLİ PROJELER

Daha güçlü bir gelecek hedefiyle nitelikli istihdam, mesleki eğitim ve mesleklerin standartlarını yükseltmek adına da önemli adımlar attıklarını kaydeden Senal, “BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM'de makine, metal, endüstriyel otomasyon, mekatronik ve otomotiv alanında çok sayıda eğitim programı gerçekleştirdik. CNC operatörlüğü başta olmak üzere sektörümüzün en fazla ihtiyaç duyduğu mesleklerde düzenlediğimiz bu eğitimlere yüzlerce kursiyer katıldı. BTSO MESYEB de mesleki yeterliliklerin ölçülmesi, belgelendirilmesi ve mesleki niteliklerin geliştirilmesi noktasında sektörümüze önemli imkanlar sağlıyor.” İfadelerini kullandı. 

YENİ FUAR MERKEZİ İLE NİTELİKLİ FUARLAR

BTSO liderliğinde yapılan çalışmalarla Türkiye ekonomisinin üretim ve ihracat merkezi Bursa'nın fuarcılık alanında da önemli bir noktaya ulaştığını belirten Senal, “Bursa Makine Teknolojileri Fuarımızı yıllardır başarı ile gerçekleştiriyoruz. Fuarımızı gelecek dönemde gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi sayısı açısından daha etkin ve nitelikli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için çağın gereklerine uygun, modern bir fuar merkezine ihtiyacımız var. İnşallah yeni dönemde BTSO Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın liderliğinde dünya standartlarında bir fuar merkezini kentimize kazandıracağız. KFA Fuarcılık, Ticari Safari ve UR-GE’lerin katkılarıyla sektörümüzü dünyanın dört bir yanından gelen iş dünyası temsilcileriyle buluşturacağız.” diye konuştu.

KOBİ OSB İLE ÜRETİM VE İHRACAT ARTACAK

Bursa’da firmaların tam kapasite çalışmasına rağmen yatırım yapacak alan sıkıntısı yaşadığını ifade eden Senal, üretim ve ihracatın artması için yeni yatırım alanlarının oluşturulması gerektiğini vurguladı. Senal, “Şehir içinde kalan firmaların merkezi yerlerden dışarı çıkarılması, çok daha yeni ve modern alanlara taşınması önemli. KOBİ OSB projesi bu anlamda kentimizin sanayi kimliğini etkin ve verimli bir şekilde dönüştürecek bir proje olacak. Bu noktada Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay bizlere her konuda destek veriyor. KOBİ OSB ile şehir içinde sıkışmış sanayicilerimizin şehir dışına taşınması noktasında önemli bir adım atmış olacağız. Lojistik merkezi, teknolojik nitelikleri ve modern yapılaşmasıyla Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.