SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehdi’yi (!) gömdüler!

Kendisini Mehdi (!) ilan eden ve bir dönem çok tartışılan İskender Evrenosoğlu, 1990’lı yılların sonunda gittiği ABD’nin Virginia eyaletinde, kalp yetmezliği sebebiyle 5 gün önce hayatını kaybetti. İskender Evrenosoğlu (86), Bursa Hamitler Mezarlığı’nda 3 bin kişinin katılımıyla geniş güvenlik tedbirleri altında toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2019 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mehdi’yi (!) gömdüler!

Kamuoyunda sahte peygamber olarak anılan İskender Evrenosoğlu, uzun yıllardır yaşadığı ABD’de kalp yetmezliği sebebiyle 5 gün önce öldü. Cenazesi uçakla Türkiye’ye getirilen Evrenosoğlu, yakınlarının isteğiyle Bursa Pınarbaşı Mezarlığı’nda defnedilmek istendi. Ancak Bursa Şehir Gazetesi’nin defin evrakına ulaşarak bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmasının ardından dün sabah defin yeri Hamitler Mezarlığı olarak değiştirildi.

TÜRKİYE’NİN DÖRT YANINDAN 3 BİN KİŞİ KATILDI

Sabah Bursa’ya getirilen cenaze, Hamitler Mezarlığı’na götürüldü. Burada Türkiye’nin dört bir yanından gelen 3 bin kişinin katılımıyla cenaze namazı kılınan Evrenosoğlu, belirlenen mezara defnedildi. Kamuoyunda özellikle sosyal medyada büyük tepki gören Evrenosoğlu’nun cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi ve binlerce kişinin cenazesine katılması, gün boyu kamuoyu gündeminde en fazla tartışılan konu oldu.

İSKENDEN EVRENOSOĞLU KİMDİR?

1933 yılında Bursa'da doğan İskender Erol Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve 'Risalet Nurları' isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanınıyordu. 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalıştı. 90'lı yılların sonunda ABD'ye göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye'de faaliyetlerine devam etti. 2019 yılında, mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı'nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu'nun Kur'anı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı.

KENDİSİNİ RESUL İLAN ETTİ

İskender Evrenosoğlu, çeşitli kelime oyunlarına başvurarak kendisinin kitaplı bir resul olduğunu ama peygamber olmadığını ilan etti. Veli-Resul ve Nebi-Resul şeklinde iki tip resullük durumunun olduğunu ve kendisinin bu kategorizasyonda ikinci tür olan Veli-Resullerden biri olduğunu ve Allah tarafından Türk ırkını tebliğle, irşadla vazifelendirildiğini iddia eden Evrenosoğlu, kamuoyunda sahte peygamber olarak biliniyordu.

VAHİY GELDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ!

Tüm peygamberlerin misakta kendisini desteklemek için söz verdiğini ve kendisinin Mehdi-Resul olarak zuhur edeceği zamanı yüzyıllar öncesinden gözlediğini ve zuhurunun işaretinin Duhan Sûresi gereği çıkacak olan bir duman olduğunu iddia eden Evrenosoğlu, kendisine Allah’ın ‘Habibim' diyerek hitap ettiğini söyleyecek kadar ileri gitmişti. Bir zamanlar Sinop’ta düzenlediği konferansa katılan vatandaşlar da düzenlenen toplantıya telekonferans sistemi ile iştirak eden ve kendisinin peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu'nu protesto ederek salonu terk etmişlerdi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Evrenosoğlu’nun Hamitler Mezarlığı’ndaki cenazesi de büyük tartışmalara yol açtı. Kendisini peygamber ilan eden ve vahiy aldığını ileri süren birinin cenaze namazının kılınması tartışmalara yol açarken, cenazeye katılanlara da tepki çığ gibi büyüdü. Sosyal medyada vatandaşlar şu soruların cevabını aradı, “Kendisinden sonra peygamberin gelmeyeceğini söylediği halde Peygamber Efendimiz'in bu sözüne inanmayanlar nasıl Müslüman olur? Müslümanlığa sığmayan bir eylem yapan bu adamın nasıl cenaze namazı kılınır? Kendisini Müslüman olarak tanımlayan kişi nasıl bu namaza katılır? İmam neden bu adamın cenazesini kıldırır? Diyanet nasıl buraya bir imam atar? Devlet bu kişinin cenazesini neden kabul eder?”

Ömer KARAKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.