SON DAKİKA
Hava Durumu

Özlem: “Kaos senaryolarının tuzağına düşmeden, demokrasinin yanındayız”

Bal-Göç Genel Kurulunun iptali sonrası, salonda yaşananlara dair açıklama yapan Bal-Göç’te Yenilik ve Değişim Grubu Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, “Seçim çalışmalarımızda benimsediğimiz bütünleştirici üslup, kapsayıcı yaklaşımımız bunun en somut kanıtı niteliğindedir. Bugün de aynı şekilde camiamızla ilgili kurgulanmak istenen kaos senaryolarının tuzağına düşmeden kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve en temelde demokrasinin yanındayız.” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özlem: “Kaos senaryolarının tuzağına düşmeden, demokrasinin yanındayız”


13 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Bal-Göç Genel Kurulu, divan seçiminde yaşanan uzlaşmazlık sonrası salonda bazı kişilerce provoke edilen tartışmalar sonrası başkan adaylarının ortak kararı ile ileri bir tarihte düzenlenmek üzere ertelenmişti. Sürece ilişkin açıklama yapan Bal-Göç’te Yenilik ve Değişim Grubu Genel Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, “Genel Kurulumuzda yaşanan hadiseler Camiamızı üzen, adil vicdanları yaralayan bir mahiyete bürünmüştür. Üyelerimizi karşı karşıya getiren, aralarındaki diyalogları samimi muhabbet ve rekabet dışına çıkartabilecek anlayışın net olarak karşısındayız. BAL-GÖÇ’te Yenilik ve Değişim Hareketi olarak Genel Kurul sürecindeki seçim çalışmalarımızda benimsediğimiz bütünleştirici üslup, kapsayıcı yaklaşımımız bunun en somut kanıtı niteliğindedir. Bugün de aynı şekilde Camiamızla ilgili kurgulanmak istenen kaos senaryolarının tuzağına düşmeden kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve en temelde demokrasinin yanındayız.” dedi.


Özlem’in açıklama metninde şu ifadeler yer aldı: 


Camiamızın Değerli Mensupları, Kıymetli BAL-GÖÇ’lüler;
Bildiğiniz üzere BAL-GÖÇ’ümüz 13 Mart 2022 tarihinde Genel Kurulu’nu gerçekleştirmek için sandık başına gitmiştir. Çok adaylı bir rekabet halinde gerçekleşecek olan Genel Kurulumuz demokrasinin gereği, Camiamızın rekabet ederek bütünleşmesi açısından tarihi bir fırsat olarak önümüzde durmuştur.
Bursa’mızın karlı havasına rağmen kentimizin her yerinden ve şehir dışından zorlu ulaşım şartlarına rağmen kalkıp gelen üyelerimiz ve hemşerilerimiz ile Kongremizi onurlandıran değerli misafirlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yoğun katılım, insanımızın Camiamıza olan vefasını, davaya olan sadakatini ve demokrasiye olan inancını göstermiştir.
Diğer taraftan, Genel Kurulumuzda yaşanan hadiseler Camiamızı üzen, adil vicdanları yaralayan bir mahiyete bürünmüştür. 
Üyelerimizi karşı karşıya getiren, aralarındaki diyalogları samimi muhabbet ve rekabet dışına çıkartabilecek anlayışın net olarak karşısındayız. 
BAL-GÖÇ’te Yenilik ve Değişim Hareketi olarak Genel Kurul sürecindeki seçim çalışmalarımızda benimsediğimiz bütünleştirici üslup, kapsayıcı yaklaşımımız bunun en somut kanıtı niteliğindedir. Bugün de aynı şekilde Camiamızla ilgili kurgulanmak istenen kaos senaryolarının tuzağına düşmeden kardeşliğin, sevginin, hoşgörünün ve en temelde demokrasinin yanındayız.


Kıymetli BAL-GÖÇ’lüler;
Dün yapılmaya çalışılan Genel Kurulumuzda, özü itibarıyla salonda bulunan azınlık bir grubun çoğunluğu sabote etmeye çalışması nedeniyle hiç istenmeyen gergin bir ortam oluşmuştur.
Camiamız mensupları arasında görmek istemeyeceğimiz olası nahoş durumları önlemek için Genel Kurulumuz, üç Genel Başkan adayı olarak ortak aldığımız kararla ertelenmiştir. 
Buradaki temel kırılma ise Genel Kurulu yönetecek olan Divan Heyeti’nin seçimi ve sonrasındaki gelişmeler olmuştur. Genel Kurul’un icra edilebilmesi için vardığımız uzlaşı sonucu oluşturulan Divan’da Başkan olarak görev yapan Sabri Mutlu, iki Başkan adayı (Kader Özlem – Hasan Öztürk) tarafından sunulan ve toplamda 298 kişinin imzasını içeren bir önergeyi, kanun ve tüzüğün açık hükümlerine rağmen diğer 2 divan üyesinin görüşünü dahi almadan gündeme almayı reddetmiştir.


Bunun üzerine Divan Kurulu’nun Sabri Mutlu dışındaki diğer üyeleri yapılanların Tüzük ve Kanun ihlali olduğunu hatırlatarak Genel Kurul’un Derneğin en üst organı olduğunu belirtmişler ve Divan Başkanı’nın yanlı tutumu nedeniyle Divan’daki görevlerinden istifa etmişlerdir. 
Ardından salonda oluşan gergin ortam nedeniyle Başkan adaylarının vardığı uzlaşıyla Genel Kurul ertelenmiştir.
Üzülerek söylemek isterim ki, bu Kongre’de sergilenen yapıcı olmayan tavırlar ve ortaya çıkarılan fiili durum, vicdan sahibi herkesi derinden üzmüştür. 
Bir kişinin bir adayı desteklemesi demek, diğer adaylara karşı hasmane tarzda tavırlar sergilemesini asla gerektirmez. Yüksek sesle konuşarak, bağırarak gerilim ortamında yol alınacağını düşünmek hiçbir üyemize yakışmaz. Herkesin sağduyulu ve aklıselim ile hareket etmesi gerekir.


Diğer taraftan, dün yaşananlar 
“Camiamızda neyi yenilememiz gerektiğini, neden değiştirmenin zaruri olduğunu” ve fikirlerimiz açısından ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. 
Mücadelemiz kişi bazlı değil; Camiamız ve sahip olduğumuz değerler bağlamında olup, gayretlerimizin haklılığı tarafsız ve adil vicdanlarda yerini almıştır.
Sağduyu, itidal ve ortak akıl içerisinde önümüzdeki günlerde Genel Kurulu’muzu gerçekleştirme temennisiyle kamuoyuna ve üyelerimize saygıyla duyurulur.
Bal-Göç'te Yenilik ve Değişim Hareketi adına
Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.