SON DAKİKA
Hava Durumu

Roman çocuklar eğitim mağduru

Son yıllarda Bursa’da Roman çocukların devamsızlık, okul bırakma gibi eğitimden kopuşlarda ciddi bir artış gözlendiğini dile getiren Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zeki Servili, Roman çocukların eğitime yeterli düzeyde katılamadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Roman çocuklar eğitim mağduru

Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zeki Servili, eğitim hakkının Anayasa’da tüm yurttaşlar için güvence  altına alındığını hatırlatırken,  temel kamu hizmetlerine erişimde eşitlik ve hakkaniyet ilkelerinin benimsendiğine vurgu yaptı.  Servili, “Ancak uygulamada Roman vatandaşlarımızın barınma, istihdam ve sosyal hizmetlere erişimde olduğu gibi eğitimde de bazı sorunlar yaşadığı gözlenmektedir” dedi.

Son yıllarda Bursa’da Roman çocukların devamsızlık, okul bırakma gibi eğitimden kopuşlarda ciddi bir artış gözlendiğini vurgulayan Servili, “Eğitime yeterli düzeyde katılamayan ve okulla yakın ilişki kuramayan Roman çocukları sosyalleşemediğinden işgücü piyasasına girememektedir. Bu husus yoksulluk döngüsünü tetikleyen ana unsurdur. Konunun önemine binaen ilgili ve yetkili kurumların biran önce gerekli çalışmalara başlamalarını ve devletin tüm imkanlarını seferber etmelerini talep ediyorum. STK olarak çocuklarımızı topluma kazandırmak için bizde göreve hazır olduğumuzu belirtmekteyiz. Gelin bu vebalin altından hep birlikte çıkalım” ifadelerini kullandı.  

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.