SON DAKİKA
Hava Durumu

Şampiyon Malatya Derneği

Büyükşehir Belediyesi 2. Bursa BİLDEF Futbol Turnuvası’nda final müsabakası bugün oynandı. Normal süresi 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçta, kazananı penaltılar belirledi. Penaltılar sonucu 4-3 Malatya Dernekleri takımı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2022 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2022 05:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şampiyon Malatya Derneği

Büyükşehir Belediyesi 2. Bursa BİLDEF Futbol Turnuvası’nda final müsabakası bugün Malatya ve Bitlis Dernekleri arasında oynandı. Normal süresi 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçta, penaltı atışları sonunda Malatya Takımı 4-3 kazandı.  Üçüncülük müsabakasına Kütahya Takımı çıkmadığı için hükmen mağlup sayıldı ve turnuvanın 3.sü maç oynamadan Ağrı Takımı oldu.

    

Final müsabakasına, Bursa AK Parti Milletvekili Muhammed Müfit Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, BİLDEF Başkanı Ramazan Alp, Bildef Başkanvekili ve Turnuva Koordinatörü Ali Bozkurt ve çok sayıda İl Dernekleri Başkanları katılım sağladı.

(Bursa AK Parti Milletvekili Muhammed Müfit Aydın)

“BU TURNUVANIN ANA ÖĞESİ KARDEŞLİKTİR”

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Bursa AK Parti Milletvekili Muhammed Müfit Aydın şu açıklamalarda bulundu; “Bu turnuvada kazanılan bir şey var kültürümüzü çocuklarımız vasıtasıyla, sporcularımızın vasıtasıyla da olsa tanıtmak, aktarmak çok önemli bir mesele. Büyükşehir Belediyemizi bu meselede elini taşın altına koyduğu için tebrik ederim. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu turnuvanın ana öğesi kardeşliktir. Gençlere şunu söylüyorum, görmüş olduğunuz kardeşliği, güzellikleri ailelerinize ile paylaşın. Her seferinde söylüyorum, 622 yıl dünya da adaletiyle, insanlığıyla sembol olan, İmparatorluk kuran bir neslin torunlarıyız. Orda Türk yok, Kürt, yok, Abaza yok hepsi var bütün insanlık o çatının altında kardeşçe yaşamış, bu kardeşliği bugün de biz bütün içimize sindirerek illerimiz ile gençlerimize bunu mutlaka aktarmamız lazım. Gençlerimizi kurtacaksak böyle kurtarabiliriz. Bu gençlerin tüm sorunlarına ben imkanım dahilin de elimi taşın altına koyacağım.”

(Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik)

“BU TÜR ETKİNLİKLER DE HEP VAR OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Sporda marka kent Bursa hedefiyle sağlıkla yarınlar, sağlıklı nesiller adına çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi adına Başkanvekili Süleyman Çelik şu açıklamalarda bulundu; “Bugün sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hem şahsım hem de çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Beyinde selamlarını ileterek hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bizler Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sporcuya verdiğimiz değerin bugün bir farklı versiyonunu tekraren sizlerle beraber yaşadık. Allah razı olsun, bu tür etkinlikler de hep var olduk, olmaya da devam edeceğiz”

(Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz)

“SPOR SADECE SPORDAN İBARET DEĞİL”

Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, “Spor sadece spordan ibaret değil spor, birliğin, beraberliğin, kaynaşmanın, dayanışmanın, disiplinin, kazanmanın, kaybetmenin, yarışmanın, güçlenmenin bir sembolü. Bu bağlamda böylesine güzel bir etkinlik yaptığı için Federasyon Başkanımız başta olmak üzere tüm yöneticilerimizi ve koordinatörümüz Ali Bozkurt’uda tebrik ediyorum. Ayrıca Kazanan Malatya takımımızı, ikinci olan Bitlis takımımızı da tebrik ediyorum, turnuvaya katkı koyan tüm sporculara da teşekkür ediyorum.”

(BİLDEF Başkanı Ramazan Alp)

“CENTİLMENCE BİR TURNUVA GERÇEKLEŞTİRDİK”

BİLDEF Başkanı Ramazan Alp, “Biz sporu hem sağlıklı yaşam biçimi hem de insanların sevinç ve heyecanın etrafında buluşturan ortak bir olgu olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda bu futbol turnuvamızı düzenledik. Amacımız birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının pekişmesiydi. Centilmence bir turnuva gerçekleştirdik bu anlamda bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz bir laf var, insan tanımadığının yabancısıdır, birbirini tanımayan insanların arasında önyargılar olur, kalın duvarlar oluşur. Biz bu önyargıları, duvarları kaldırmak için bu tür etkinlikleri yapıyoruz.”

(BİLDEF Başkanvekili ve Turnuvanın Koordinatörü Ali Bozkurt)

“MEHMET DEMİR NEZDİNDE TÜM BİTLİSLİ FUTBOLCU KARDEŞLERİMİ TEBRİK EDERİM”

BİLDEF Başkanvekili ve Turnuvanın Koordinatörü Ali Bozkurt, “Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BİLDEF tarafından düzenlenen il dernekler arası geneksel futbol turnuvasında derneğimizi temsil eden takımımız penaltılarda Bitlis takımını mağlup ederek şampiyonluk kupasını kaldırdı. Takımımızı göstermiş oldukları mücadelelerinden ve bu zaferden ötürü tebrik ederim. Ayrıca mücadelelerinden ve centilmenliğinden ötürü Bursa Bitlisliler Derneği Başkanı Mehmet Demir nezdinde tüm Bitlisli futbolcu kardeşlerimi tebrik ederim. Turnuvaya katılım sağlayan tüm derneklerimize teşekkür ederim.”

(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.