SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sessiz katilin kurbanı olmayın'

Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile vatandaşlar “Sessiz Katil Karbonmonoksit”  konusunda bilgilendirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2017 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Sessiz katilin kurbanı olmayın'
Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı ile vatandaşlar “Sessiz Katil Karbonmonoksit”  konusunda bilgilendirildi. 

Batuhan Yorulmaz

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yıldırım Belediyesi, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Bursa Şubesi ve Bursagaz işbirliği ile hazırladığı “Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önlemesi Etkinliği” Yıldırım’da gerçekleştirildi.  Toplantıya Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ergün, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, TMMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kaldığını anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Maalesef ki bazı vatandaşlarımızı da bu zehirlenmelerin sonucunda kaybediyoruz. Türkiye’de özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız yaktıkları katı yakıtlardan dolayı korbanmonoksit den etkilenseler de, bazı vatandaşlarımızda yaktıkları mangaldan dolayı bu zehirlenmelere maruz kalabiliyor. Bu Türkiye için de Bursa için de büyük bir sorun. Özellikle Bursa’mızın çok fazla lodos aldığı göz önünde bulundurulursa vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

“LODOS SICAK ESER”

Sağlık Müdürlüğü olarak 3.sünü düzenledikleri etkinliğin temel amacının vatandaşları önlem almalarını sağlamak ve zehirlenme ile karşılaştıkları durumda neler yapmaları gerektiği konusunda onları bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Akan, “ Öncelikli olarak lodos soğuk esen bir rüzgâr değildir, sıcak eser bunun bilincinde olalım. Lodoslu havalarda sobalarımızı yakmayalım. Doğalgazlı bacalarda ise usulüne uygun imalatların ve montajların yapıldığına ve baca temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“MÜDAHALE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Zehirlenmede yapılacak müdahalenin hayati önem taşıdığını belirten Akan, “ Bir zehirlenme durumunda önceliğiniz 112 Acil servisi aramak olsun. 112 gelene kadar hastayı havadar bir ortama çıkartmak gerekiyor. Eğer vatandaşımız ilk yardım biliyor ise hastanın nefes durumuna göre gerekli ilk yardımı en kısa sürede yapmaları gerekiyor. Eğer ilk yardım bilmiyorsalar lütfen hastayı havadar bir yere çıkartmak ve pencereyi açmak dışında başka bir müdahalede bulunmasınlar  ve 112’yi beklesinler” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.