SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde çevre özde rant dostu!

Mudanya Yıldıztepe’de imara aykırı inşa edilen ve kamuoyunda “kazulet” olarak tanınan 11 katlı otele Mudanya Belediyesi tarafından işletme ruhsatı verirken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve ilgili memurlar hakkında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısını göz ardı ederek ilgili parsel sahiplerine rant sağladıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yapıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sözde çevre özde rant dostu!

Mudanya’da iki yıldır kamuoyu gündeminde tartışılan Yıldıztepe’deki Blue Mudanya Otel’le ilgili yargı süreci başladı. Belediye başkanı olmadan önce Mudanya Halitpaşa Mahallesi’nde 7+1 katlı binaların önünde eylem yapan ve verilen katlarla Mudanya’nın katledildiğini söyleyen sözde çevreci Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın döneminde hem de Yıldıztepe’de 11 katlı imara aykırı otel yapıldı ve ruhsat verildi. Bir kez daha söylediği ile uyguladığı birbirini tutmayan Türkyılmaz’ın sözde çevreci özde rantçı dostu olduğu gözler önüne serildi. 

TÜRKYILMAZ İÇİN SUÇ DUYURUSU
Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 14.09.2018 tarih ve 16973 sayılı günlü ve ivedi yazısının gereğinin yerine getirilmeyerek söz konusu parsel sahiplerine rant sağlandığı gerekçesiyle Eyüp Araz isimli vatandaş savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

ŞİKÂYET ÜZERİNE İNCELEME YAPILDI
Şikâyet dilekçesinde Mudanya Halitpaşa Mahallesi 1268 ada 6 parseldeki imar planı değişikliği ile ilgili yapılan şikayetler neticesinde Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme yapmak ve teknik rapor tanzim etmek için görevli teknik personel görevlendirdiğine yer verilirken, teknik personelin yerinde yaptığı incelemede söz konusu alanda 1268 ada 6 parselin haricinde 1268 ada 11-12-13-14-15-16-17-18 ve 19 parselleri kapsayan 1 adet daha plan değişikliği mevcut olduğu ve bu parselin üzerinde 3 bina 1 istinat duvarı inşaat duvarı ruhsatı kesildiğinin tespit edildiği, söz konusu inşaat ruhsatlarının 3194 sayılı imar kanununa göre incelendiğine yer verildi. 1268 ada 11-12-13-14-15-16-17-18 ve 19 parsellerde yapılan 1/1000 ölçekli imar planı değişikliklerinin 3194 sayılı imar kanunu ve ilgili mevzuata, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun ve uygulanabilir olmadığı şeklinde rapor hazırlandığına yer verilen şikayet dilekçesine raporlar da eklendi. 

GÜNLÜ VE İVEDİ YAZI İLE BİLDİRDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 14.09.2018 tarihinde günlü ve ivedi olarak Bursa Büyükşehir ve Mudanya Belediyesi Başkanlığı’na söz konusu 1268 ada 6 parsel ile 1268 ada ada 11-12-13-14-15-16-17-18 ve 19 parsellerde yapılan plan değişikliklerinin 3194 sayılı imar kanunu ve mekânsal planlar yapım yönetmeliğine uygun hale getirilerek ivedilikle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bilgi verilmesinin istendiğine de dilekçede yer verildi. 

VE OYUN BAŞLIYOR
Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Hacer Özkan ve o dönem başkan yardımcısı olan Hakan Karademir tarafından çevre Müdürlüğü’nün yazısı da eklenerek başkanlık makamına havale ediliyor.  Söz konusu talep önce 5 Ekim 2018 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi’nde 4 madde olarak görüşülüyor ve imar komisyonuna sevk ediliyor. 6 Kasım 2018 tarihli belediye meclisinin 13 maddesi olarak yeniden meclise gelen madde konunun incelemesinin sürdüğü gerekçesiyle imar komisyonuna iade ediliyor. Ve aradan 4 ay geçtikten sonra 7 Mart 2019 tarihinde gündemin 13. Maddesi olarak sadece 1286 ada 6 nolu parselle ilgili çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün talebi yerine getiriliyor. Diğer parsellerle ilgili bir değişiklik meclise gelmiyor. Yapılan değişiklikle birlikte imar planına aykırı duruma düşmüş olan inşaatla ilgili Mudanya Belediyesi’nin söz konusu inşaata müdahale etmediğine de yer verilen şikâyet dilekçesinde, otel inşaatının tamamlanmasına göz yumulduğu ifade ediliyor. 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ VE ÖRNEK EMSAL 
Şikâyet dilekçesinin son bölümünde şu ifadelere yer verildi: “Yapı kullanım izni ve işletme ruhsatı verildiği söylenen otelin görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra bölgeye örnek emsal teşkil edecek olması, sahillerin doğal dengesini ve Mudanya’nın estetik yapısını bozan, böyle bir yapılaşmayı görmezden gelen izin veren 5393 sayılı kanun uyarınca verilen yetki ve sorumluluklara aykırı hareket ederek, görevlerini yerine getirmeyen tüm ilçe belediye başkanı ve personelinden şikayetçiyiz. Gerekli incelemelerin yapılarak görevlerini yerine getirmeyenler hakkında gereğinin yapılamasını istiyoruz” 
Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.