SON DAKİKA
Hava Durumu

Tacize, Bursa neden suskun!

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular’ın istifa etmesine yol açan taciz iddiaları Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırırken, Bursa’da siyasetin sessizliği ise şaşırtıyor. İki genç kızın taciz edildiği iddiasının CHP İl Başkanlığı tarafından da kabul edilmiş olmasına rağmen Bursa’da özellikle AK Parti ve diğer siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarının sessizliği devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tacize, Bursa neden suskun!

Türkiye’yi sarsan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile tepki gösterdiği CHP Osmangazi’deki taciz olaylarına karşı Bursa’nın sessizliği sürüyor. Olaylar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş mecliste tavır koyarken,  Ayhan Salman ise açıklama yaptı. Her iki ismin tepkisinin ardından kamuoyunda bu kepazeliğe karşı oluşması gereken tepki ne gariptir ki oluşmadı.

SİYASET NEDEN SUSUYOR

Ortaya çıkan bu skandala rağmen ve Türkiye gündemine oturmasına karşın, özellikle siyasetin duruma sessiz kalması oldukça ilginç bir durum. Dahası bugüne kadar kadın milletvekillerinin bile sesi çıkmadı. Bursa’da siyasi parti başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları başta olmak üzere yüzlerce siyasetçinin yaşanan skandal karşısında sessiz kalmayı tercih etmeleri kamuoyunun gözünden kaçmıyor. CHP’de iç hesaplaşma yaşanırken, örneğin Osmangazi’de yaşanan bu duruma AK Partili siyasilerin, MHP, İYİ Parti gibi siyasi partilerin tepki vermemesine kamuoyunda bir anlam verilemiyor. İlçe başkanları, belediye meclis üyeleri neden susuyor, neden bu duruma tepkilerini ortaya koymuyor anlamlandırmak kamuoyu açısından oldukça güç.

ÇÖMEZ’DEN AÇIKLAMA

Günlerdir Osmangazi’de yaşanan skandal olayla ilgili en önde tepki vermesi gereken AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, dün akşam saatlerinde yasak savma tadında bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Bu açıklama da gelen tepkiler nedeniyle yapılabildi. Daha ilk dakikadan itibaren Çömez ve yönetimi, belediye meclis üyeleri hatta Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın şiddetle tepki vermesi gerekirken, günlerdir suskun kalmaları da dikkatlerden kaçmıyor.

AK PARTİ-MHP-İYİ PARTİ-SP VE DİĞERLERİ

CHP İlçe başkanı tarafından iki kadına tacizde bulunulduğunun CHP İl Başkanlığı tarafından bile kabul edilmesine rağmen, geniş kitleleri temsil eden siyasi partiler, bu skandala sessiz kalmayı sürdürüyor. Oysa, bu şehirde iki genç kadına yapılan bu insanlık dışı muamelenin bu partilerin belki de bir araya gelerek ortak açıklamayla lanetlemesi ve tepki göstermesi gereken bir durum. Bu olay CHP’de değil de adı geçen partilerin birinde olsa Bursa’da ve Türkiye’de günlerdir kıyamet kopuyordu. Ancak her nedense CHP’de olunca rakipleri de bir anda sessizliğe büründü.

STK’LAR BİLE SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Bursa’da faaliyet gösteren başta kadın dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının da günlerdir sessiz kaldıkları görülüyor. Oysa ülkenin başka bir tarafından meydana gelen basit hadiselerde bile eylem yapıp, açıklama üstüne açıklama yapan bu STK’lar hemen gözlerinin önünde yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmayı tercih ediyor. Sokaklarda kadın hakları, cinsel eşitlik vs nutukları atan sivil toplum kuruluşları ve siyasiler, iş tacize uğrayan kadınların hesabını sormaya gelince nedense ortada yoklar.

CHP KADIN KOLLARI BİLE ORTADA YOK

Konunun birinci mağduru durumundaki CHP’nin kadın ve gençlik kolları örgütlerinin de sessizliği sürüyor. Oysa olayların merkezinde gençlik kollarından iki genç kadın yer alıyor ve CHP İl tarafından bu taciz olayları da kabul ediliyor. Her açıklamalarında kadın hakları, eşitlik, kadına şiddete hayır sloganları atan İstanbul Sözleşmesi yaşatır sloganını, tüm masalarına asan CHP’li kadınların, kendi aralarında tacize uğrayan kadınlara sahip çıkmaması, yaşadıkları ikilemi ve ikircikli siyasetin en bariz göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Bugün tacize tepki göstermeyenlerin yarın kadını ağzına alması ve kadınlar için mücadele etmesi ne kadar inandırıcı, bunu da kamuoyu takdir edecek.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.