SON DAKİKA
Hava Durumu

Tavuk Dünyası’na Bursalı yatırımcılardan yoğun ilgi

Türkiye yeme-içme sektörünün öncülerinden Tavuk Dünyası, büyüme stratejileri doğrultusunda Bursa’ya odaklandı. Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu Bursa’daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, sene sonuna kadar Bursa’da hizmet veren restoran sayısını 14’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tavuk Dünyası’na Bursalı yatırımcılardan yoğun ilgi

Kadir Umut Pehlivan

Bursa’daki ilk restoranını 2013 yılında hizmete açan Tavuk Dünyası, şu anda bölgede 13 restorana ulaşmış durumda. Tavuk Dünyası bu sene içinde Turkuaz Plaza’da yeni bir restoran daha açarak bu sayıyı 14’e çıkaracak. Bursa’nın kendileri için çok özel ve stratejik bir lokasyon olduğunu vurgulayan Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu şöyle konuştu: “Bursa gerek sanayide gerekse turizm ve tarımda ülkemiz ekonomisinde en büyük paya sahip şehirlerinden biri olarak, her geçen gün gelişmeye ve Türkiye ekonomisindeki değerini arttırmaya devam ediyor. Öte yandan ülkemizin çok kıymetli üniversitelerine ev sahipliği yapması ve ulaşım açısından avantajlı konumu ile kentleşme oranı yüksek şehirlerimizden biri olarak da dikkat çekiyor. Bizim için de Bursa’nın gönlümüzdeki yeri çok farklı. Kendi restoranlarımızın yatırımını yaptığımız 5 ilimiz arasında yer alıyor ve aynı zamanda Bursa, en fazla sayıda restoranımızın olduğu 5. şehir konumunda bulunuyor.”


YENİ RESTORAN YATIRIMLARI GELİYOR
Bursa’daki ilk restoranlarını 2013 yılında Korupark AVM’de açtıklarını belirten Mumcu, o günden bu yana Bursa’da 10 tanesi franchise olmak üzere 13 lezzet noktasına ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Mumcu, bu sene bitmeden Turkuaz Plaza’da bir restoranlarını daha Bursalı misafirleri ile buluşturmayı hedeflediklerini, 2023 yılında ise Heykel, Downtown AVM ve Mudanya lokasyonlarının da yeni restoran planları arasında yer aldığını söyledi.


“BURSALI YATIRIMCILARDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ”
2022 yılını Bursa restoranlarında 1 milyonu aşkın misafiri ağırlamış olarak tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Volkan Mumcu, “Bursa restoranlarımızın cirosu tüm Türkiye’deki restoranlarımızın yaklaşık yüzde 5’lik bölümünü oluşturuyor. Bursalı yatırımcılardan yoğun ilgi görüyoruz ve bu durumdan da son derece memnunuz. Şu anda 7 farklı yatırımcı sahipliğinde 10 franchise restoranımız bulunuyor. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı çok daha yukarıya taşıyacağız” diyerek yeni yatırımların müjdesini verdi.


“BURSA’YA ÖZGÜ TATLARI DA MENÜLERİMİZDE DEĞERLENDİREBİLİRİZ”
Tavuk Dünyası menülerinin yerel lezzetlerle de harmanlandığını vurgulayan Mumcu, “Anadolu eşsiz bir yerel ürün ve lezzet hazinesine sahip. Biz bu hazineyi, bu toprakların bize sunduğu bir değer olarak görüyor ve çok kıymet veriyoruz. Yerel lezzetleri araştırıyor ve Tavuk Dünyası yorumu ile bu lezzetleri menülerimize ekliyoruz. Örneğin Ege Bölgesi’nin özgün otlarından aldığımız ilhamla, şevketi bostan ve kaya koruğunu harmanlayarak hazırladığımız lezzetimiz ‘Egelim’, özgün Türk Mutfağı lezzetlerinden Ali Nazik ile hazırladığımız Ali Nazik Tavuğumuz menümüzün öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. İlerleyen dönemlerde, benzer bir yaklaşımla Bursa’ya özgü tatları da menülerimizde değerlendirebiliriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.


‘‘2 MİLYAR CİRO HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’’
Gazetemiz muhabirinin ‘‘2022 hedeflerinde 2 milyar TL’yi aşma ve 25 milyon misafir hedeflerinde şu anda ne konumdasınız? Ayrıca şu anda tabakları uç uca eklediğimizde dünyayı kaç defa dolaşabiliriz?’’ sorusuna Volkan Mumcu şu cevabı verdi: “Önemli adımlarla 2022 yılında büyümeye devam ediyoruz. 2 milyar ciro hedefimizi gerçekleştireceğiz fakat 25 milyon misafir konusunda tam sınırda kalabiliriz. Tabakları uç uca eklediğimizde dünyada kaç defa dolaşmak sorusuna gelince geçtiğimiz Mayıs ayında 1.5 defaydı fakat şu anda 1.7 defa dolaşabiliyoruz.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.