SON DAKİKA
Hava Durumu

Torun’a ve enFETÖ’cü medyaya Edebali’den tokat gibi cevap!

FETÖ’cü Emin Adanur’un sahibi olduğu konteyner medyasının başlattığı çamur ve iftira kampanyasında hedef aldığı Yıldırım Belediyesi eski Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Şehir’e konuştu. FETÖ’cü medyanın yalanlarını belgeleriyle çürüten Edebali, dönemin il başkanına da iki çok kritik soru ile yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2020 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Torun’a ve enFETÖ’cü medyaya Edebali’den tokat gibi cevap!

Edebali, Mayıs 2014’te Cemalettin Torun’un kendisine Bursa imamına gitmeyi teklif ettiğini ancak kendisinin bunu reddettiğini vurgularken, herkesin siperlerde ölü taklidi yaptığı dönemde 2014’de FETÖ’nün üniversitesini kendisinin mühürlediğini, tehditler alırken Torun’un bir satır destek açıklaması yapmadığını vurguladı.

Bursa’da rantçılarla kol kola giren FETÖ’cü konteyner medyası her gün yeni bir iftira ve yalan haberlerle irin kusmaya devam ediyor. Eski bakan, Nilüfer Belediyesi ve hortumcuların desteği ile iftira ve yalan üzerine kurguladıkları haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışan bu şer ittifakı, gerek belge gizleyerek, gerek belge çarpıtarak her şeyi mubah sayan ahlak dışı yayınlarına devam ediyor.

BU KEZ EDEBALİ’Yİ HEDEF ALDILAR

Yalan ve iftirada sınır tanımayan FETÖ’cü konteyner medyası enbursa.com bu kez Yıldırım Belediyesi eski Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi hedef aldı. AK Parti’nin FETÖ’cülerin avukatlığını yaptığı ve yönetimindeki FETÖ’cüleri atmadığı için kulağından tutup kapının önüne koyduğu dönemin İl Başkanı Cemalettin Torun’un gerçek dışı açıklamalarını gündeme taşıyan ve var olan belgeleri dahi gizleyen FETÖ’cü Emin Adanur’un medyasının yalan, iftira ve kumpas kampanyası bir kez daha afişe oldu.

EDEBALİ: “AYLAR ÖNCESİNDEN DAVET EDİLDİM”

Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan Yıldırım Belediyesi eski Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İspanya’nın Alicante kentinde 12-14 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen “Dünya Sürdürülebilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm” konferansına aylar öncesinden davet edildiğini aktardı. Konferansa Aralık 2015 tarihinde gönderdiği bildirinin 25 Mayıs 2016 tarihinde kabul edildiğini anlatan Edebali, 23 Haziran 2016 tarihinde de katılım bedelini ödediğini anlattı.

EGM KAYITLARI ORTADA

Konferansın, kendi sunumunun da olduğu 12-14 Temmuz 2016 tarihinde yapıldığına dikkati çeken Edebali, 15 Temmuz’da darbe girişiminin yaşanmasının ardından bir haftalık programını keserek 16 Temmuzda Barcelona’ya geçtiğini ancak THY’nin Pazar günü seferi olmadığını kendisine bildirdiklerini tek alternatifinde Viyana üzerinden yurda dönüş olduğunu ifade etti. Bunun üzerine Viyana’ya oradan da pazartesi akşamı Türkiye’ye ulaştığını anlatan Edebali, o akşam Şehreküstü meydanında olduğunu kaydetti.

BELGELER ORTADA

Edebali, konferansla ilgili belgelerin ortada olduğunu vurgularken Cemalettin Torun’un açıklamalarına da sert tepki vererek, “Nasıl iftira atıyor. Yazık” ifadelerini kullandı. Cemalettin Torun’un İspanya’daki program ve geri dönüşüyle ilgili ne telefonla ne de yüz yüze asla bir soru sormadığını ve böyle bir konuşmanın aralarında geçmediğini ifade eden Edebali, “Bugün beni FETÖ’cülükle suçlamaya kalkanlar 2014 yılında FETÖ’nün sahibi olduğu Orhangazi Üniversitesi’ni mühürlediğimi gizliyorlar. O günlerde çok tehditler aldım. O dönem İl Başkanı olan Cemalettin Torun bir açıklama ile destek versin diye çok bekledim ancak tek bir açıklaması olmadı” ifadelerine yer verdi.

“BURSA İMAMINA GİDELİM DEDİ”

Yıldırım Belediye Başkanlığı görevine 31 Mart 2014 yılında seçildiğini ve hemen 2 ay sonra Mayıs 2014’te dönemin il başkanı Cemalettin Torun’un kendisini arayarak Bursa İmamı Cansun Sarıyıldız’ı ziyaret etmeyi önerdiğini de ilk kez açıklayan Edebali, “17/25 Aralık darbe girişimi yaşanmış ne gideceğim ben ona” diyerek teklifi reddettiğini vurguladı. Edebali, o günden sonra Torun ile ilişkilerinin bozulduğuna da dikkati çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.