SON DAKİKA
Hava Durumu

“Türkyılmaz’ı şeffaflığa davet ediyoruz”

Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, hukuksuz bir şekilde tahliye edilen belediye binasının altındaki Yıldız Pastanesi’nin yargı mücadelesini kazandığına dikkati çekerek, bu kararın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a ders olması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Türkyılmaz’ı şeffaflığa davet ediyoruz”

Memleket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında, iki  seçim dönemini "100'ün üzerinde hizmet ve proje" sözüyle geçiren CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın 7 yıldır Mudanya'ya kavga ve huzursuzluktan başka bir şey vermediğini, faaliyet gösteren ve vatandaşların faydalandığı çok sayıda işletme ve tesisi de bu süreç içerisinde atıl hale getirmeyi başardığını anlattı. Yıldırım, “Haksız yere boşalttığı Öğretmen Evi'nden kaderine terk edilen ilçenin göbeğindeki halı sahaya kadar bir çok tesisi yanlış karar ve uygulamaları ile baş başa bırakırken, pandemi dolayısıyla zorunlu ara verdiği kültürel etkinlik ve ışıltılı şovlarına yeniden başladı. Hukuka uygun olmayan şekilde kapının önüne koyduğu belediye hizmet binasının altındaki işletmelerden Yıldız Pastanesi hukuk mücadelesini kazandı. 6 yıl önce tahliye ettirdiği dükkanı, yargı kararıyla söz konusu işletmeye iade etmek zorunda kalan Mudanya Belediyesi, umuyoruz ki bu yargı kararından bir ders alır. Belediye Meclisi'nde geçiştirmeye çalıştığı bu konuyla ilgili yargı süreci ve varsa tazminatın kim ya da kimler tarafından karşılanacağı hususunda da Başkan Türkyılmaz'ı şeffaflığa davet ediyoruz” dedi.

“HALK YERİNE TİCARETİ DÜŞÜNDÜNÜZ”

Mudanya'da 5 yıl önce açık çay bahçesi olarak kiraya verilen sonradan kapalı hale getirilen ve geçtiğimiz haftalarda mevcut kapalı haliyle yeniden ihaleye çıkarılan eski Meriç Çay Bahçesi olarak bilinen taşınmazın fahiş fiyatla alıcı bulduğunu anlatan Yıldırım, “Afaki kira miktarından dolayı boşlatılan ve iki yıl boş bekleyen deniz manzaralı mülkü, uluslararası bir  fast food restoran zinciri aylık 101 bin+KDV bedelle kiraladı. Daha önce yaptığınız hatayı yine bu ihalede de yaptınız. Halk yerine ticareti düşünerek afaki kira bedelleriyle dışarıdan gelenlere davet çıkarttınız! Halkın malını bir kez daha işletmeler aracılığıyla işgale verdiniz! Etrafındaki kira bedellerinin yükselmesine neden oldunuz! Fast food işi yapan yerel esnafımızı düşünmediniz. Bu arada siz ne kadar şeffaf olduğunuzu bu ihale ile bir kez daha Mudanya'lılara gösterdiniz! Döneminizde geçen süre içerisinde meclis salonuna dahi kavuşturamadığınız Mudanya'da, o ay, bu ay, şu ay diyerek canlı yayın yapamadığınız meclisler gibi her ne kadar belediye iştiraki de olsa belediye bünyesinde gerçekleştirdiğiniz ihaleleri de bir türlü canlı yayınlatamadınız ya da yayınlatmak istemediniz!

İş başına gelirken 'şeffaf şekilde yöneteceğim' dediğiniz belediye ile ilgili bu konularda şimdi neden vatandaşlara bir açıklama yapmıyorsunuz? Yanlış karar ve uygulamalarınızın yanı sıra kişisel hırslar uğruna kaybedilen davalarla ilgili Mudanya'nın ödediği maliyetleri niye gizliyorsunuz? "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" Sayın Belediye Başkanı. Sizlerin vatana olan sevginiz Mudanya'ya yapamadığınız hizmetlerle ortada! Boşa giden yılların değerlendirilmesini Mudanya halkının takdirlerine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.