SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da ikinci ceset de bulundu

Bursa Valiliği Uludağ'da Küreklidere Şelalesi yakınlarında ikinci cesedin de bulunduğunu açıkladı. Öğle saatlerinde bulunan cesedin Efe Sarp'a ait olduğu kesinleşirken, ikinci cesedin kime ait olduğu ise yapılan inceleme sonrası netlik kazanacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da ikinci ceset de bulundu

Uludağ'da 17 gündür devam eden arama kurtarma çalışmalarında sonuç alındı. AFAD, JAK, JÖH ve sivil arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Küreklidere Şelalesi yakınlarında öğle saatlerinde Efe Sarp'ın cesedi bulundu.

37 yaşındaki Sarp'ın cansız bedenine 1200 metre mesafede ikinci bir ceset daha bulundu.

Valilik, olay yerine kriminal jandarma ekiplerinin sevk edildiğini, helikopterin bölgenin uçurumlarla dolu olması sebebiyle buraya inemediğini, savcının talimatıyla cesetlerin belirli bir mesafeye taşındıktan sonra helikopterle nakil edileceğini duyurdu.

Kestel Stadyumu'na inen helikopterle arama kurtarma ve kriminal ekipleri bölgeye sevk edilmişti. Olayla ilgili soruşturma halen devam ediyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise cesedin, su içinde bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, ""01/12/2019 tarihinde Uludağ Milli Parklar Bölgesi'nde yürüyüş sırasında kaybolan Efe Sarp ve Mert Alparslan'ın kaybolması olayı ile ilgili olarak yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında 07/12/2019 tarihinde bulunan monta yakın bir bölgede 18/12/2019 günü saat 12.45 sıralarında Kürekli Deresi mevkinde montun bulunduğu alana 100 metre mesafede su içerisinde bir adet ceset bulunmuştur. Cesedin kimliği henüz tespit edilmediği, ölü muayene ve otopsi işlemlerine katılmak üzere Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı görevlendirildiği ve adli tahkikata devam edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." bilgisi paylaşıldı.

Aramaların 17'nci gününde Uludağ'ın kuzeybatı yamaçlarındaki Küreklidere Vadisi'nde Sarp'a ait mont, bere ve anahtarlar, daha sonra ise iki baton bulunmuştu.

Kayıp dağcılardan Mert Alpaslan'ın eşi Burcu Alpaslan sosyal medya hesabından dün bir paylaşım yaparak, eşini sabırla beklediğini yazmış, "Sevginin olduğu yerde ümitsizlik olmaz. Sabırla bekliyorum" demişti.

1 ARALIK'TAN BERİ KAYIPLAR

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık Pazar günü gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı. 

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Basın Duyurusu (2019-130) pic.twitter.com/6PAKheBtvn

— T.C. Bursa Valiliği (@BursaValiligi) December 18, 2019

18.12.2019 tarihinde Kürekli Deresi Bölgesinde yapılan arama çalışmalar sırasında 11.12.2019 tarihinde bulunan montun yaklaşık 1 kilometre aşağısında bir cansız erkek cesedi tespit edilmiş olup, kimlik tespit çalışmalarına devam edilmektedir.

Ayrıca arama faaliyetleri bu bölgede yoğunlaştırılmıştır. Bütün arama kurtarma ekipleri bu bölgeye sevk edilmiştir." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.