SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'dan kaybolan dağcılardan 30 saattir haber yok

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki kişi için başlatılan arama çalışmalarında 30 saat geride kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'dan kaybolan dağcılardan 30 saattir haber yok

İstanbul'dan Bursa'ya 1 Aralık'ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kayboldu.

Alpaslan ve Sarp'a telefonla ulaşamayan ailelerinin durumu jandarmaya bildirmesiyle dün gece 02.30'da bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Aralıksız 30 saattir devam eden çalışmalara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Nilüfer Arama Kurtarma Derneği (NAK), AKUT Arama Kurtarma Derneği, İHH Arama Kurtarma ve Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) ekipleri katılıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki iki tespit uçağı da gece saatlerinde havalanarak bölgede tarama yaptı. Termal ve gece görüş özelliğine sahip uçaklar, kaybolan kişilerin tahmini güzergahlarında herhangi bir bulguya rastlayamayınca uçuşu sonlandırdı.

Karadan yürütülen arama kurtarma çalışması 140 kişilik bir ekiple sürüyor.

Öte yandan, günün ilk ışıklarıyla beraber keşif uçaklarının çalışmalara tekrar destek vermeye başladığı belirtildi.

''Bir an önce bulunmasını istiyoruz''

İki gündür süren aralıksız çalışmaları Uludağ Jandarma Karakolunda takip eden yakınları ise ekiplerinin kayıp iki dağcıların bir an önce bulunmasını istediğini belirtti. Gazetecilerin sorularını gözyaşları içerisinde yanıtlayan Mert Alpaslan'ın halası Sedef Sayar, "Şuanda yaşanan çok üzücü bir durum. Umutla çocuklarımıza kavuşmayı bekliyoruz. Çok fazla olmamakla beraber dağcılık tecrübesi var. Yanındaki arkadaşı çok daha profesyonel. Daha sanıyorum bir iki defa daha zirveye değil ama Uludağ'a çıkmışlar. Mert'in ailesi İstanbul'da. Sağlık sorunları var. Ben ve kuzenleri geldik. Pazar günü saat 11.00 gibi eşine bir fotoğraf atıyor, göller bölgesinin fotoğrafını. 'Biz buraya gidiyoruz' diye. Ondan sonra zaten telefonlarından bir daha sinyal alınamıyor. Eşi bir müddet haber alamayınca jandarmaya haber veriyor ve o andan itibaren zaten arama çalışmaları başlatılıyor. Hepsine minnettarız. Hepsi sağolsun çok detaylı bilgilendirdiler bizi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Dışarıdan da profesyonel dağcılar getirmişler. Herkes elinden geleni yapıyor. İçişleri Bakanlığı'dan uçak gönderilmiş termal. Şuanda dronlarla da arıyorlar. Ellerinden geleni yapıyorlar. Umutla kavuşmayı bekliyoruz'' dedi.
Ekipler arama çalışmalarını Göller Bölgesinin yakınlarında kurdukları acil yardım çadırı ve koordinasyon merkezinden yönetirken, bölgenin çevresinde bulunan Sırp kayalıklardan ve engebeli yamaçlardan oluşan bölümde arama çalışmalarını halat sistemiyle devam ettireceği öğrenildi. Diğer yandan, kayıp iki dağcının ailesi de Uludağ Jandarma Karakoluna gelerek gelişmeleri buradan takip ettiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.