SON DAKİKA
Hava Durumu

UTEP'le ticaretin 'sınırı' yok!

“UTEP” Uluslararası Ticari Eşleştirme Platformu Bursa Şubesi mensuplarının birbirleriyle ticaret yapmasına öncülük etmek amacıyla akşam yemeğinde tekstilciler ile bir araya geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2023 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UTEP'le ticaretin 'sınırı' yok!

“UTEP” Uluslararası Ticari Eşleştirme Platformu Bursa Şubesi mensuplarının ticaretilerini güçlendirmesi amacıyla Bursa'da akşam yemeği organizasyonu düzenledi. Yemeğe, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin Kaplan, Gümrük Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ve birçok basın mensubu katıldı.

Kısa adı UTEP olan platformun, tüm sivil toplum kuruluşları, kamu ve yarı kamu kurumları, ticari ataşelikler başta olmak üzere, ülkemize ve insanlığa fayda ekseninde hizmet eden tüm yapılarla birlikte çalışmak ve değer üretmek amacıyla kurulduğunu belirten UTEP Bursa Şube Başkanı Ömer Kula; “ “Hep birlikte Üretiyoruz, İhrac ediyoruz ve Güçleniyoruz” sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolculukta; hayallerimize, ideallerimize ve hedeflerimize gönül vermiş olan kardeşlerimizle birlikte yürüyoruz. 
Bizler, medeniyetimizin ışığında, yüzyılın yöntem ve gelişmelerini takiple, yenilikçilik ve katma değer eksenli yaklaşımı benimsemekteyiz. Katılımcılarına hem yerel hem de uluslararası alanda fayda temelli gelecek kuşaklara da aktaracak vizyonu içeren ticaret ve ticari anlayışı geliştirmek platformumuzun ana amacıdır. Sanal ticari evrenlerin de oluşmaya başlandığı günümüzde, büyük fikirler doğrultusunda ortak hayalleri olanlarla, dünyayı anlayıp yorumlamak, paydaşlarını, üyelerini, büyüterek geleceğe taşıyabilmek,
global markalar üretmelerine destek olmak, üretilenleri yeni pazarlarla buluşturmak, sosyal projelerle tanınırlıklarını arttırmak, yeni buluşlara öncülük etmek, ülkemizin ticari hacmine olabilecek en yüksek katkıyı vermek, AR-GE destekleriyle, çağı önceleyen teknik eğitim ve yeni iş geliştirme modelleriyle, üreten Türkiye’nin yapı taşlarına katkıda bulunmak. UTEP kardeşliğinin, yol haritasıdır. Bu doğrultuda, kadim medeniyetimizin ortaya koyduğu kardeşliğin birlik gücünü iyi değerlendirerek UTEP şemsiyesi altında sizleri dünyanın her noktasına taşımak ana ülkümüzdür. Medeniyet yaklaşımımız, fayda temelli anlayışımız, hedeflerimiz ve yol haritamız doğrultusunda, bizimle aynı fikirleri paylaşan; işini büyütmek, geliştirmek isteyen tüm iş insanlarımızla fayda ekseninde, UTEP çatısı altında, buluşmayı arzuluyoruz. Ayrıca; Birçok tekstil firmasını bünyesinde konumlandıran Yıldırım Belediyesi, böylesine anlamlı bir akşam yemeğinde bizleri yalnız bırakmadı. Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsamettin Kaplan’a, Gümrük Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi beyefendiye, Basın mensuplarımıza ve siz değerli iş insanı konuklarımıza teşekkür etmek istiyorum.'' dedi. 

''Vişne caddesi bölgemizde bulunduğu için aşina oldugumuz bir konu''

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin Kaplan, şu ifadeleri kullandı: ''Bizleri böyle güzel ve değerli bir akşam yemeğinde ağırlayan UTEP Platformuna Başkanımız adına teşekkür ediyoruz. Konumuz tekstil ticareti olması sebebi ile Vişne caddesi bölgemizde bulunduğu için aşina oldugumuz bir konu. Bu bölgede hizmet sağlayan firmalar bizim değerimiz ve böyle organizasyonlarla hak ettikleri yerlere gelme çabasından dolayı sizleri kutluyorum. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak üzerimize düşen ve yapmamız gereken ne varsa yapmaya çalılşıyoruz, bu bağlamda nitelikli iş gücü kazandırmak ve firmalara kalifiye personel eğitimi için kurmuş olduğumuz eğitim merkezlerinde; çizimci lazımsa çizim için kurduğumuz ekip var. Dikiş için kurulan sınıfımız var , desenci lazımsa ona özel, Cnc üzerine personel lazımsa ona göre hazırlıadığımız sınıflar var ve Gerekli eğitimi insanlara veriyoruz. Dediğim gibi elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Buradan Utep başta olmak üzere, geceye katılan tekstilcilerimize ve amacı bu ülkeye hizmet etmek olan herkese teşekkür ediyorum.''

Gümrük Bölge Müdürü konuşmasında bu yemekte birlite olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek: ''UTEP yönetimine teşekkür ediyorum. Altı İl’in yönetiminden sorumlu olarak bölge müdürlüğümüz hem fiziki alt yapısı hemde personel imkanıyla, hem dış ticaret hemde gümrük konularında ihtiyacı olan firmalara en iyi hizmeti sunmak için hazırdır. Bu anlamda Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi. 

Programın ilerleyen dakikalarında Kosgeb ve Banka Destekleri konusunda sunumlar yapıldı iş dünyası bilgilendirildi. Programa katılan tekstilcilerin de kendilerini tanıttıkları toplantıda yemek yendi ve sohbetler eşliğinde ticari konular konuşuldu.

(Kadir Umut PEHLİVAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.