SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım Belediyesi'nden engellilere büyük destek!

Yıldırım Belediyesi engellilere tekerlekli sandalye dağıttı. Engelsiz Yıldırım için ara vermeden çalışan Yıldırım Belediyesi’nin Engelliler H

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım Belediyesi'nden engellilere büyük destek!
Yıldırım Belediyesi engellilere tekerlekli sandalye dağıttı.
Engelsiz Yıldırım için ara vermeden çalışan Yıldırım Belediyesi’nin Engelliler Haftası faaliyetleri devam ediyor. ngelliler Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen törende engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye hediye eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daha sonra da görme engellilerin futbol maçını seyretti. Yıldırım Belediyesi, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile ortaklaşa Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlen Dayanışma Gecesi’nde, engellilerle bir araya Gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak birçok etkinliğe imza attıklarını ifade ederek, “Bu dezavantajlı vatandaşlarımızı sadece bir haftada hatırlamak doğru değil. Yılın tüm zamanlarında onlara destek olacak ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturacak mesajlar içeren çalışmalar yürütüyoruz. Engelli insanlarımızın kendilerini ‘öteki’ olarak hissetmemeleri için projeler üretiyoruz” dedi.
ENGELLİLERE İKİ MERKEZ
Engellileri, ‘öncelikli hizmet götürülecek hedef kitleler’ olarak gördüklerini dile getiren Başkan Edebali, onları önlerindeki dezavantajları kaldırarak, hayata hazırlayacak imkânlarla buluşturduklarını belirtti. En büyük engelin zihinlerde olduğunu anımsatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Zihinlerdeki bu büyük barajı aştığımızda sorunun zaten yüzde 90’nı çözmüş oluyoruz. Sonrası bu vatandaşlarımızı sosyal hayata hazırlamak. Bu insanlarımıza meslek edindirmek amacıyla Engelli Eğitim Merkezi ve sonrasında üretimin içine dâhil olmalarını sağlayacak Engelli Ticaret Merkezi projelerimizi hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEKERLEKLİ SANDALYE
Geride kalan bir yılda Yıldırım’a vaat ettikleri projelerin yarısından çoğunu tamamladıklarını kaydeden Başkan Edebali, “Önümüzdeki 4 yıllık süreçte çok daha büyük adımlar atacağız. Yıldırım’a, ilçenin ihtiyacı olan büyük kent meydanları, kültür merkezleri inşa edeceğiz. Gençlik merkezleri, kadın eğitim merkezleri gibi projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Sadece müzmin meseleleri çözmekle yetinmeyerek insanlarımızı mutlu edecek, dayanışma ve kaynaşmaya katkı koyacak çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.
Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel de desteklerinden dolayı Edebali’ye teşekkür ederek plaket takdim etti. Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara; 6’sı normal, 1’i motorlu, 3’ü spastik, 4’ü yatarlı ve 4’ü akülü olmak üzere toplam 18 tekerlekli sandalye hediye edildi.
BAŞLAMA VURUŞUNU YAPTI
Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha sonra da Yıldırım Belediyespor bünyesinde bulunan Altı Nokta Körler Derneği Futbol takımının maçını izledi. Dr. Sadık Ahmet Tesisleri’nde yapılan maçın başlama vuruşunu yapan Başkan Edebali, “Yerel yönetim olarak sosyal adalet anlayışı içerisinde engelli kardeşlerimizi her fırsatta düzenlediğimiz etkinliklerle yalnız bırakmıyoruz. Yaptığımız tüm hizmetlerde engelliler gibi düşünüyor, o yönde kararlar alıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.