SON DAKİKA
Hava Durumu

Yıldırım’da nefes kesen tatbikat

Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibinin gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı nefes kesti.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yıldırım’da nefes kesen tatbikat

Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibinin gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı nefes kesti.
Mollaarap Mahallesi’ndeki toprak kayma riski yaşanan bölgede gerçekleştirilen tatbikatta 22 görevli personelden oluşan Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi, senaryo gereği depremde yıkılan binada arama ve kurtarma işlemleri yaparak enkaz altında kalan yaralılara ulaşmaya çalıştı. Sismik dinleme cihazlarıyla enkaz altında canlı olup olmadığının tespitinin yapılması ile başlayan tatbikatta, kameralı görüntü alma, ardından da karotla beton kırılarak yaralıya ulaşıldıktan sonra sedyeye konulan yaralının ambulansa taşınma uygulaması yapıldı. Kısa sürede enkazdaki yaralılara ulaşarak profesyonel bir şekilde müdahale eden Yıldırım Arama-Kurtarma (YAK) ekipleri, tatbikatın sonunda tam not aldı. Öte yandan AFAD Akreditasyon Sistemi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi’nin ‘âfet eğitim yılı’ ilân edilen 2021 yılında eğitimlerini aralıksız sürdüreceği bildirildi.
Belediye personelinin muhtemel bir afet durumunda donanımlı bir şekilde olaya müdahale edebilmesinin hayatî önem taşıdığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu sebeple eğitim çalışmalarına önem ve öncelik veriyoruz. Her türlü tehlike anında Yıldırım Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi gerek personel gerekse ekipman olarak afetlere karşı 7/24 hazır durumda. Ekibimizin asıl gayesi doğal âfetlerde ve kazalarda profesyonel bir yaklaşım ile kazâzedelere en kısa sürede ulaşarak, emniyetli şekilde nakillerini yapmak. Doğal âfetlerin önüne belki geçemeyiz. Ancak tahribatı asgariye indirebiliriz. Bütün hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İki adet tam teçhizatlı araçlarımızın içerisinde demir ve beton kesme-ayırma makineleri, 10 tondan fazla yük kaldıracak hava yastıkları, destek üniteleri ve su tahliye motorları bulunuyor. Bu sayede arama çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürüterek kazazedelere en kısa sürede ulaşma imkânına sahibiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.