SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Nurhayat yine provokasyon!

Kendi belediyelerinde yaşanan onca skandala 3 maymunu oynayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu kez MHP’li Yenişehir Belediyesi’ni hedef aldı. Meyra Madencilik’in kuracağı tesis üzerinden Yenişehir Belediyesi’ni hedef alan Kayışoğlu’na Başkan Davut Aydın’ın tepkisi çok sert oldu; “Yanlı, yanlış, yanıltıcı, araştırma gereği duymadan, çarpıtılarak, halkı belediye yönetimine karşı kışkırtmaya dayalı bir politika.”

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2020 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2020 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Nurhayat yine provokasyon!

MHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ortaya attığı ve bazı basın yayın organlarından haber olan Meyra Madencilik firmasının ilçeye yapmak istediği tesisler ilgili iddialara çok sert yanıt verdi. Aydın, “Sosyal medyada çıkan “Yenişehir Belediyesinden skandal talep” başlıklı haber konusunda, şeffaf ve adaleti hâkim kılan, üretken belediyecilik anlayışımız gereği, halkımıza açıklama yapmak, bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır” dedi. Aydın, Meyra Madencilik'in yatırım yapmayı planladığı bölgenin tarım dışı amaçla kullanımına yönelik iddialara yanıt vererek, "Belediye yönetiminin, tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması talebinde bulunması söz konusu değildir" dedi.

HALKI KIŞKIRTMAYA DAYALI BİR POLİTİKA

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Meyra Madencilik'in yatırım yapmayı planladığı bölgenin tarım dışı amaçla kullanımına yönelik yazışmalarla ilgili CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun açıklamasına yanıt verdi. Başkan Aydın, Kayışoğlu'nun yanlı, yanlış, yanıltıcı, araştırma gereği duymadan, çarpıtılarak, halkı belediye yönetimine karşı kışkırtmaya dayalı bir politika izlemekle suçladı.  Meyra Müh. Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş,'nin, yatırım yapmayı planladığı bölgenin tarım dışı amaçla kullanımı talebini yasa gereği 11 Temmuz 2019 tarihinde belediyeye ilettiğini söyleyen Aydın, "Biz de yine yasa gereği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden konunun incelenerek kurum görüşü olarak tarafımıza bildirilmesini istedik. Yani sayın vekilin söylediği gibi belediye yönetiminin, tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması talebinde bulunması söz konusu değildir" dedi.

“BİRLİĞE GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kirazlıyayla Mahallesi'nde IV Grup Ruhsatlı Alan Mevkii'nde Meyra Müh. Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından "Çinko-kurşun-bakır-zenginleştirme tesisi ve atık projesi" kapsamındaki çalışmaların çeşitli Bakanlıklar nezdinde sürdürüldüğünü anlatan Başkan Aydın,  “Ancak üzüntü ile görülmüştür ki yanlı, yanlış ve yanıltıcı, araştırma gereği duyulmaksızın, çarpıtılarak, halkımızın duyarlılığından faydalanarak, halkımızı idaremize karşı kışkırtmaya dayalı bir politika izlenerek servis edilmeye çalışılan ve konunun yerel işbirlikçilerinin de alet edilmeye çalışıldığı, ilçemizi beraber yönetmek için yola çıktığımız siyasi arkadaşlarımızı da bu ucuz, kokuşmuş zihniyete alet ederek, tesis ettiğimiz birliğimize gölge düşürme çabalarını halkımızı doğru bilgilendirme yaparak müsaade etmeyeceğimiz gibi, hiçbir zamanda insanlarımızın duyguları ile oynanmasına izin vermeyeceğimizi bildirerek konu ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğu ile açıklamalarımızı yapıyoruz. CHP Bursa Milletvekili Sayın Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan alınan bilgiler ışığında isterdik ki sorumluluk bilinci ile hareket ederek vatandaşlarımızı aydınlatsın ve ona inanan kitlelerin güvenini sarsacak açıklamalar yapmasın” dedi.

İŞTE TESİSLE İLGİLİ GERÇEKLER

Başkan Aydın, tesisler ilgili süreci de kamuoyuyla paylaşarak, “ T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımız 2018 yılında Tarım Arazileri Değerlendirme ve Bilgilendirme Sistemi, yani kısa adı ile TAD Portalını kullanıma açmıştır. Tarımsal ve tarım dışı amaçlı kullanım talepleri Belediye sınırları içerisinde olması durumunda bu müracaatlar ilgili belediyeye yapılarak bilgilendirme sistemi üzerinden İl Müdürlüğüne intikal ettirilmektedir Anlaşılacağı üzere kanuni sorumluluktan kaynaklı Meyra Müh. Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından 11.07.2019 tarihli müracaat TAD Portalı üzerinden Tarım İl Müdürlüğüne “konunun kurumunuz mevzuatına ve yürüttüğü faaliyetler açısından incelenerek kurum görüşünüzün bildirilmesi hususunda’’ diye belirtiler ek iletilmiş ve TAD Portal numaraları ayrıca yazı ile ilgili kuruma bildirilmiştir. Yani sayın vekilin söylediği gibi tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması talebinde idaremiz tarafından bulunulması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

“KAYIŞOĞLU ÖZÜR DİLESİN”

Aydın, Kayışoğlu’nun çevre hassasiyeti olan Yenişehir halkı ve ona inanarak haber yapan kişilerden özür dilemesi gerektiğini vurgulayarak, “Gerçekler göreve geldiğimiz günden beri söz konusu şirket, mahalle muhtarı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız tüm görüşme ve resmi yazılarımızla verdiğimiz cevaplarda özellikle belirtmek isteriz ki, şirketin Belediyemize ait taşınmazlardan kiralama ve satış alma talepleri bulunmasına rağmen hiçbir şekilde gündemimize alınmamış ve olumsuz yanıt verilmiştir. Sayın vekil çevre bilinciyle hareket eden halkımızın duygularıyla oynayarak, ne yazıktır ki tekrar tesis edilmesi zor güvenlerinin sarsılmasına neden olmuştur. Konunun hassasiyetinin farkında olarak konuyu her yönüyle takip eden idaremizden, ilçe halkından ve dahası ona inanarak haber yapan sosyal medya sahiplerinden özür dilemelidir. Halkımızın duyarlı olduğu her konu ortak konumuz olup insanımızı yanıltan ve gereksiz meşgul eden bu tür haberler yapan her kim olursa bizi karşısında bulacaktır. Görevimizin sonuna kadar doğru bilgilendirme yaparak, seçim beyannamemizde söylediğimiz gibi “Gönülde Yenişehir varsa, orada hizmette gönülden olacaktır” halkımızla bir beraber ilçemizi yönetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.