SON DAKİKA
Hava Durumu

Yoldaş vurgununa “Soylu” soruşturma

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yasak olmasına rağmen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na milletvekili seçildikten sonra avukatlık ücreti ödemesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. Müfettişler Kayışoğlu’nun milletvekilliğinin kesinleşmesinin ardından 47 adet ödeme yapıldığını tespit ederken, Türkyılmaz ve Mali İşler Müdürü Kazım Onaş görevini kötüye kullanmaktan yargılanacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yoldaş vurgununa “Soylu” soruşturma

Alpaslan YILDIZ

Bursa Şehir Gazetesi’nin belgeleriyle ortaya çıkardığı ve manşetine “Mudanya’yı yoldaşlar böyle soydu” başlığı ile verdiği Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na milletvekili seçildikten sonra belediyeden yapılan ödemeler, müfettiş raporlarıyla da ispatlandı. Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan incelemenin ardından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sunulan ön inceleme raporunda, Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun menfaatine olacak şekilde haksız bir ifade bulunduklarını kendilerinin de ikrar ettikleri vurgulandı. 

MADDE MADDE YAPILAN ÖDEME RAPORDA YER ALDI

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ya kanunsuz ve haksız bir şekilde yapılan ödemeleri faturalara tarihleriyle birlikte rapora alan müfettişlerin hazırladığı raporun son bölümünde şunlara yer verildi; “Yukarıda ayrıntılarıyla verilen ve 16.06.2015 tarihi itibariyle avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun milletvekili seçilmesinin kesinleşmesinden sonraki tarihlere denk gelen 47 adet ödemenin söz konusu sözleşmelerin “Sözleşmenin şartları ve hükümleri” 1. Maddelerinde yer alan ; “1 Avukatlık ücreti, kesin hüküm elde edilinceye kadar olan işlerin karşılığıdır” hükümlerine açıkça aykırı olarak yapıldığı, “Kesin hüküm verilmemiş olan” veyahut işbu rapor tarihinde halihazırda “derdest” olan dava ve icra takibi dosyalarının Avukat Büşra Gönülveren tarafından devralınmasına ve sonrasında takip edilmesine ve işbu rapor tarihinde dahi bir kısım davaların derdest olduğu bilinmesine karşın Nurhayat Altaca Kayışoğlu’na sanki işbu incelemeye konu tüm dava ve icra takip dosyaları hakkında söz konusu ödeme tarihlerinde kesin hüküm verilmiş gibi ilgili sözleşme hükümlerine aykırı olarak sorumluluğu bulunduğu anlaşıldığından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Mali Hizmetler Müdürü Kazım Onaş hakkında soruşturma izni verilmesine… karar verilmiştir”

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Bursa Şehir Gazetesi’nin belgeleriyle 17 Ocak 2018 tarihinde birinci sayfasından yayımladığı “Mudanya’yı yoldaşlar böyle soydu” haberinin ardından CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, önce tekzip metni göndererek belgeleri ve iddiaları yalanlamış ancak bundan sonuç alamayınca savcılığa sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve haberi yazan Alpaslan Yıldız ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, yapılan şikayetle ilgili olarak kovuşturmaya gerek yoktur kararı vermişti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da gazetemizi Basın İlan Kurumu’na şikayet edip, ceza almasını talep etmiş ancak bu yöntemleri de işe yaramamış ve haberimizle ilgili Basın İlan Kurumu cezaya gerek olmadığına hükmetmişti. 

KAYIŞOĞLU VE TÜRYILMAZ’IN SİCİLİ KABARIK

Solcu sosyalist olmasına rağmen çocuğunu ABD vatandaşı olsun diye Virginia’da dünyaya getiren SOL yumruklu CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, gelen tepkiler üzerine “Çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım” diyerek asıl derdinin vatan millet ve solculuk değil, ikbal olduğunu ortaya koymuştu. Milletvekili seçildikten sonra da nerede eylem varsa orada olan, meclisteki kavgalarda başrol oynayan Kayışoğlu, Bursa’da da sık sık provokatif eylemlerle kamuoyunun gündemine geldi. Ancak bu son olayda da ortaya çıkardı ki, hem CHP hem de Kayışoğlu’nun zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise hizmetleriyle değil kavgalarıyla ve skandallarıyla tanınıyor. Mudanya’ya çivi çakmayan Türkyılmaz, Büyükşehir’i hedef alarak gündemde kalmaya çalışıyor. 

KANUN NE DİYOR?

1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 43. Maddesi milletvekili olan avukatlarla ilgili düzenlemeyi içeriyor. İşte o madde ve getirilen yasak; “ Madde 43– Her avukat, levhaya yazıldığı tarihten itibaren üç ay içinde baro bölgesinde bir büro kurmak zorundadır. Büronun niteliklerini barolar belirtir. (Ek iki cümle : 30/4/2013 - 6460/3 md.) 23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre ana gayrimenkulün mesken olarak gösterilen bağımsız bölümlerinde kat maliklerinin izni ve benzeri şartlar aranmaksızın avukatlık büroları faaliyet gösterebilir. Bu konuda, yönetim planındaki aksine hükümler uygulanmaz. Bir avukatın birden fazla bürosu olamaz. Birlikte çalışan avukatlar ayrı büro edinemezler. (Ek iki cümle: 2/5/2001 - 4667/29 md.) Avukatlık ortaklığı yurt içinde şube açamaz. Milletvekilleri, milletvekilliği süresince avukatlık yapamazlar”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.