SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Temmuz gecesinin kamera kayıtlarını silmişler

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada tanık olarak dinlenen İl Jand

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
15 Temmuz gecesinin kamera kayıtlarını silmişler
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında açılan davada tanık olarak dinlenen İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Latif Oygür, 15 Temmuz gecesi komutanlıkta yaşananlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin kaybolduğuna yönelik bilgiler aktardı.

15 Temmuz gecesi gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında "sıkıyönetim atama listeleri" ve "yeni yapılanma" dokümanı ele geçirilen eski Bursa Jandarma Komutanı albay Yurdakul Akkuş ile 15 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşmasının ilk günü tamamlandı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 15 Temmuz gecesi Akkuş'u gözaltına alan ekipte yer alan polislerden bazıları ile İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Latif Oygür tanık sıfatıyla dinlendi.

Darbe girişimi sırasında Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında yaşananları aktaran Oygür, o dönemde Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında Lojistik Şube Müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

O akşam evindeyken bir yakınının telefon etmesiyle gelişmelerden haberdar olduğunu belirten Oygür, "İl Jandarma Komutanlığında görevli bazı albayları aradım. Bir albayımız, bir kısım mesajlar geldiğini bunun darbe girişimi olabileceğini açıklayarak, Ankara'daki arkadaşlarından öğrendiği kadarıyla 'FETÖ'cüler darbe yapıyormuş' dedi." diye konuştu.

Oygür, daha sonra kışlaya geçtiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Silahımı alıp eşime kapıyı kimseye açmamasını söyleyip garnizona geçtim. Aracımla gidince bizim personelin bir kısmının toplandığını gördüm. O arada Seyfullah Saldık'la (Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı emekli Tümgeneral) Akkuş'un nizamiye girişinde tartıştıklarını gördüm. Bölge komutanı yüksek sesle 'ben bu olayı, böyle emri kabul etmiyorum, ölümü çiğnemeden giremezsiniz' diyerek bağırıyordu. Akkuş alçak sesle konuştuğu için sesini duyamadım. 'Bir emir var, emir gelmiş, konuşalım' diyordu Akkuş."

Akkuş'un telefon görüşmeleri yapıp ayrılmasının ardından bazı personelin de onunla gittiğine işaret eden Oygür, şunları anlattı:

"Sonra ben uzaklaşınca Hakan Demirörs yüksek sesle 'İl Jandarma Komutanının emri, personel Osmangazi'ye geçiyoruz' diye talimat verdi. O zaman da çoğu ayrıldı, hatta silahlanıp geri gelmelerinden korktum. Büyük oranda azalan personelin kalanı da gitti biz birkaç kişiyle kaldık orada. Komutanımıza 'Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığına gittiler büyük ihtimalle toplanıp buraya gelecekler' dedim. Silahlanıp gelecekler, çatışma olacak diye düşündüm."

Oygür, o gece herkesin potansiyel şüpheli olduğunu düşündüklerini anlatarak, "O zaman tek bilinen Akkuş'tu bu harekete kalkışan, onun da adı listeden çıktı diye biliyoruz. Sonrasında polis geldi Akkuş'u aldılar." dedi.

 "Muhabereyi bilen birilerinin sadece o günkü görüntüleri silmesi"

Bursa İl Jandarma ile Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığının aynı askeri kampüs içinde yer aldığına dikkati çeken Oygür, şunları kaydetti:

"Girişleri aynı kapıdan olur komutanlıkların, kamera sistemi İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde takip edilir. Bir gün sonra emniyetle gidildiğinde kamera görüntülerinin silindiğini gördük, uzaktan erişimle veya oraya giderek silinmiş olabileceği söylendi. Muhabere sistemleri zarar görmemiş, bu da bizi muhabereyi bilen birilerinin sadece o günkü görüntüleri silmesi, başka kayıtlara dokunmaması, işi bilen birilerinin yaptığını düşündürdü bize."

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesiyle sürüyor. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.