SON DAKİKA
Hava Durumu

2B isyanı

Bursa’nın Gemlik ilçesinin en önemli turizm yörelerinden biri olan Kumla bölgesinde vatandaşların 2B’nin fiyatı ve arazilerin durumu ile ala

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Gemlik ilçesinin en önemli turizm yörelerinden biri olan Kumla bölgesinde vatandaşların 2B’nin fiyatı ve arazilerin durumu ile alakalı isyanı devam ediyor. 


Küçük Kumla köyü muhtarı Kemal Karadeniz, konut alanından çıkarılarak tamamı yeşil alana çevrilen yerlerle alakalı köy halkı ve arazi sahiplerinin yüz binlerce lira bedel ödemeye mahkûm edildiğini ileri sürdü. Vatandaşlar, daha önce tarım arazisi olan bölgenin 2004 yılında imara açılarak konut alanı statüsüne çevrildiğini, ancak 2B kanunuyla söz konusu yerlerin yeşil alana çevrilerek mülk sahiplerinin mağdur edildiğini söyledi. Vatandaşlar, Kumla bölgesinde Mal Müdürlüğü’nün arazilerin dönümüne 70 bin lira gibi astronomik bir fiyat biçtiğini, bu da yetmiyormuş gibi binlerce lira ödenecek olan yerlerin yeşil alan kapsamına alındığı için hiçbir şekilde değerlendirilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Söz konusu alanlarda başka bir haksızlığın da yeşil alan konusunda olduğunu belirten vatandaşlar, “Her yerde kanunen uygulanan yüzde 35’lik kısım sumen altı edilerek arazilerimizin tamamı yeşil alan statüsüne sokuldu. Bizim binlerce lira vererek alacağımız arazilere inşaat yapmamız mümkün olmayacak” dediler.
Söz konusu alanlarda halen yüzlerce dairelik Namtaşı ve Çengeltaş gibi sitelerin yer aldığını belirten Kumlalılar, “Mal Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde mesafe kaydedemedik. Biz bunlarla uğraşırken, ortaya başka alıcılar çıkarak, ‘Arazileriniz bir işe yaramaz, bize satın’ diyorlar. Arazilerimiz bir pazarlık sonucu yeşil alana dönüştürüldü. Birileri tapuları eline alınca yeşil alandan çıkartılıp yeniden konut alanına çevrilecek. Devlet vatandaşlar arasında adil olmak zorunda. Her vatandaşına eşit davranmak durumunda. Bize yeşil alan dayatması yapanlar, kapalı kapılar ardında birilerine konut alanı sözü veriyor” diye iddiada bulundu.
Küçük Kumlalılar, bir çare bulamazlarsa eylem yapacaklarını söylediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.