SON DAKİKA
Hava Durumu

40 milyon lira kasada kaldı

Osmangazi Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi’nin 2012 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 


İsmail Kuş'un başkanlık ettiği meclis toplantısında, 2012 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu üzerine yapılan görüşmelerde kürsüye önce Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın çıktı. Yaptığı konuşmada, faaliyet raporu üzerinde partisinin görüşlerini aktaran Cemil Aydın, faaliyet raporuna parti olarak ret oyu vereceklerini açıkladı. Partisi adına faaliyet raporu üzerine görüşlerini açıklayan CHP grup sözcüsü Osman Ayradilli de, faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini bildirdi.
Muhalefetin ardından kürsüye gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görev yaptıkları 4 yıllık süre içerisinde, belediye tarihinin en hacimli projelerine imza attıklarını, yaptıkları çalışmaların birçok belediye tarafından incelenerek örnek alındığını açıkladı. Görev süreleri boyunca asla gizli ajanda taşımadıklarını, son derece şeffaf bir çalıma sergilediklerini anlatan Dündar, “Biz, hayata geçirdiğimiz projelerin, sadece ihale kırımlarından 40 milyon TL kar elde ettik. Yaptığımız işler sürekli takdir gördü. Türkiye’nin tek resmi kalite kuruluşu TSE tarafından 2012 yılı kalite farkındalık ödülüne layık görüldük. Aynı şekilde Osmangazi Belediye tarihinin en hacimli projesi olan Çarşamba Pazarpark, 286 projenin yarıştığı, AK Parti Yerel Yönetimler Proje yarışmasında jüri özel ödülü aldı. Sayın Başbakanımız, Çarşamba Pazarpark projemizi inceleyerek bizlere teşekkür etti” dedi.
Bugüne kadar toplam 1166 projeyi hayata geçirdiklerini, Osmangazi bütçesinin yüzde 35’inin temizlik, park bahçe ve asfalt çalışmalarına gittiğini aktaran Dündar, “Bugüne kadar 14 meydan yaptık. 20 yıldır yapılamayan Bağlarbaşı meydanını bu dönemde bitirdik. 2013 yılında da 20 açılış, 23 temel atma törenimiz olacak” diye konuştu.
Seçimleri değil gelecek nesilleri düşünerek hareket ettiklerini ifade eden Dündar, “Ebu İshak Mahallesi’nde yaptıracağımız ‘Panorama Beylikten Cihan Devletine Müzesi’nin yapımı üç yıl sürecek. Bu yıl temelini atmaya hazırlandığımız projelerimizden birisi. Murad-ı Hüdavendigar ismini verdiğimiz, tamamı bizim tarafımızdan yaptırılacak olan lise ve spor tesisleri projemiz var. Dediğim gibi, biz asla seçim kaygısı taşımadık. Osmangazi’ye hizmet için varız” dedi.
Osmangazi’nin, Bursa’nın en yoğun nüfusa sahip olduğunu, aynı zamanda en eski yerleşim yerlerini bünyesinde barındırdığını, bu yönüyle değişim ve gelişimin en zor ve en pahalı ilçesi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Dündar, hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinin de bir anlamda Bursa’nın değişim ve dönüşümü anlamı taşıdığını söyledi. Çok dikkatli hareket edip, ilçede kentsel dönüşüm master planı çalışması yaptıklarını söyleyen Dündar, “Kentsel dönüşümle ilgili üstüne basarak şunu söylemek istiyorum. Doğru zaman ve zeminde olayları değerlendirirsek bu mesele çözülür, yoksa çok zor. Master plan çalışmasını yaparken, 25-30 yıllık bir vizyonu ortaya koyduk. Biz bu master planla şehre yeni müdahale yöntemlerini teklif ediyoruz. Demiryolu altına ayrı, dağ yamaçları ve tarihi bölgeye ayrı, Çarşamba Altıparmak bölgesi ile sanayi ve konutun iç içe olduğu Balıklı bölgesi için ayrı ayrı müdahale yöntemleri geliştiriyoruz. Kurduğumuz Şehircilik Akademisi ile Osmangazi’deki 120 planı tek tek inceledik. Hazırladığımız bu planla, Bursa’nın tarihini, kültürünü ve yeşilini, kısacası sosyal hayatını canlandırıp korumuş olacağız” diye konuştu.
Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada 2012 yılı faaliyet raporuna CHP’li Emin Dündar’ın dışında MHP ve CHP’li meclis üyeleri ret oyu verirken, AK Parti grubu kabul oyu verdi. Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.