SON DAKİKA
Hava Durumu

5 gündür kayıp genç bulunamıyor

Bursa’da 5 gündür kayıp olan genç için Uludağ’ın ormanlarında arama seferberliği başlatıldı. 33 kişilik AFAD ekibi 2 iz takip köpeği

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
5 gündür kayıp genç bulunamıyor
Bursa’da 5 gündür kayıp olan genç için Uludağ’ın ormanlarında arama seferberliği başlatıldı. 33 kişilik AFAD ekibi 2 iz takip köpeği ile birlikte Pirencik’ten, Kireç ocaklarına kadar olan ormanlık alanı didik didik etti. Çaresiz anne baba ise umutla çocuklarından gelecek haberi bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Alacahırka Mahallesi Orhaneli Caddesi üzerinde oturan 30 yaşındaki Ali Ersin, haplarını kullanmayınca rahatsızlandı. Eve çağrılan 112 acil servis ekipleri ve polisleri görünce kaçan genci ailesi günlerce aradı. Gitmedik yer bırakmayan baba Bekir ve anne Aycan Ersin son çare olarak durumu arama kurtarma ekiplerine bildirmekte buldu. Son olarak evinin yukarısındaki Uludağ yolu üzerinde görünen Ali Ersin için ekipler alarma geçti. 33 kişilik AFAD timi, 5’er kişilik ekipler halinde Pirencik Mevkii’nden arama başlattı. İz takip köpekleri Depar ve Zeytin’in de katıldığı aramalarda Kireç Ocakları’na kadar olan bölge didik didik edilmesine rağmen gençten bir ize rastlanmadı.
Baba Bekir Ersin (52), oğlundan 5 gündür haber alamadıklarını ifade ederek, “Oğlumun üzerinde para ve kimliği yoktu. 5 gündür aç susuz dolaşıyor. Dayanacak gücü kalmamıştır. Görenler mutlaka bize ulaşsın. Her yeri aradık. Ama yok. Ormanlık alanda bulunmaması bir bakıma sevindirici. Herhalde şehir içinde bir yerde. Onu daha önce 5-6 defa hastaneye yatırdık. Çok iyi niyetli cebinde 10 lirası varsa isteyin hepsini verir. İnşallah en kısa sürede bulunur ve bize haber verirler. Annesi perişan biz perişanız. Umutla dua edip bekliyoruz” dedi.
Anne Aycan Ersin (45) oğlunun cumartesi günü eve polis ve 112 ekiplerinin gelmesi üzerine paniğe kapılıp kaçtığını anlatarak, “O geceden beri yok. Hastaneye gitmeyi istemiyor. Her yeri aradık, her tarafa baktık polise karakol gittik yok. Ama bulamadık. İnşallah sağ salim bulunup oğlumuzu bize teslim ederler” diye konuştu.
AFAD arama kurtarma teknisyeni Mehmet Ersoy ise “Bursa Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü’nden 33 kişilik arama kurtarma timi, 5 ayrı bölgede, 5 ayrı ekip olarak arama kurtarma başlattı. Bu ekiplerin içinde iki tane arazi arama köpeğimiz de mevcut. Onlarda eğitmenleriyle arazide aramalarına devam etmekteler. Ekiplerimiz aramalarını Uludağ yolunun Pirencik Mevkii’den başladılar, Kireç Ocaklarına kadar olan bölümün tamamını taradı. Çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.