SON DAKİKA
Hava Durumu

6 bin kişilik Atatürk portresi rekor kırdı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaklaşık 6 bin insanın katılımıyla oluşturulan dünyanın en büyük Ata

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
6 bin kişilik Atatürk portresi rekor kırdı
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaklaşık 6 bin insanın katılımıyla oluşturulan dünyanın en büyük Atatürk Portresi Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi. 
Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen dünyanın en büyük Atatürk portresine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursa, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Çanakkale ve birçok ilden portre oluşturmak için alana gelen insanlar, izdiham oluşturdu. Portre öncesinde alanın etrafında yaklaşık 2 kilometrelik bir insan kuyruğu oluştu. 5 bin 990 kişinin katıldığı programı yaklaşık 20 bin kişi izledi. Dünyanın en büyük canlı Atatürk portresini yapmak için öğle saatlerinden itibaren alana alınan vatandaşlar, tarihi olaya şahitlik etti. Kalabalık Atatürk portresini oluşturmak için saatlerce ayakta bekledi. Engelli ve yaşlı vatandaşların da katıldığı görkemli organizasyonda merakla beklenen tablo 15.45'de oluşturuldu.

REKORLAR KİTABINA GİRDİ, HAVADAN HELİKOPTERLE GÖRÜNTÜLENDİ
Siyah kıyafeti giyerek Atatürk'ün silüetini oluşturanların yanı sıra kırmızı kıyafetler giyen Bursalılar, Atatürk'ün imzasını yansıttı. Noter huzurunda yapılan organizasyon, dünyada bir ilki taşıyor. Kontrollerin ve kayıtların ardından alana giren vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıp 'andımızı' da okudu. Dünya rekorunun kırıldığı program naklen verildi. Görüntü alan flycam'ın yanı sıra helikopterle havadan çekilen görüntü ile tarihi olay kayıtlara geçti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de rekor kalabalıkta yer alırken, alanı dolduranlar yaklaşık 15 dakika boyunca kıpırdamadan durdu. Hep birlikte Türk bayrakların olduğu pankartları kaldıran kalabalık, dünyanın en büyük Atatürk Portresini oluşturarak, Guiness Rekorlar Kitabına girdi.
Organizasyon sırasında saatlerce kalabalık arasında bekleyen bir kadın da baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinini müdahalesiyle kadın alandan çıkartıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.