SON DAKİKA
Hava Durumu

800 metre yükseklikte Çin'i protesto etti!

Bursa’da yamaç paraşütü yapan Engin Altop, Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için Uludağ'ın eteklerinden atlayarak "Kahrolsun Kız

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
800 metre yükseklikte  Çin'i protesto etti!
Bursa’da yamaç paraşütü yapan Engin Altop, Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için Uludağ'ın eteklerinden atlayarak "Kahrolsun Kızıl Çin, Yaşasın Doğu Türkistan" pankartı açtı. 800 metre yükseklikte protesto yapan Altop, "Artık zulüm bitsin" dedi.
Bursa’da 10 yıldır yamaç paraşütü sporuyla ilgilenen 38 yaşındaki 2 çocuk babası Engin Altop, bu sefer de Çin’in Doğu Türkistan'daki Müslüman Türklere yaptığı zulmü protesto etmek için havalandı. Tutkunu olduğu yamaç paraşütüyle Uludağ'ın eteklerinde süzülen Engin Altop, 800 metre yükseklikte "Kahrolsun Kızıl Çin, Yaşasın Doğu Türkistan" pankartı ile dikkat çekti.
Yıldırım ilçesine bağlı Zeyniler köyü paraşüt pistine gidip Bursa semalarına doğru havalanan Altop, Çin’i protesto ederken Doğu Türkistanlı Müslümanlara da destek oldu.
Hayatında ilk kez gökyüzünde pankart açtığını belirten Engin Altop, “Çin, mübarek Ramazan ayında oruç tutukları gerekçesiyle Doğu Türkistanlı Müslüman Türklere işkence yapıyor. Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimiz zulüm görüyor. Ben de onlara destek olup Çin’in yaptığı bu insanlık dışı şiddeti protesto ediyorum" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.