SON DAKİKA
Hava Durumu

Ağlayarak geldiği fakültenin dekanlığını yapıyor

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmail Naci Cangül, ilk öğrencisi olarak mezun olduğu fakültenin dekanlığını yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2012 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2012 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmail Naci Cangül, ilk öğrencisi olarak mezun olduğu fakültenin dekanlığını yapıyor.


Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, ‘001’ numaralı diplomasıyla mezun olduğu fakültenin dekanlığını yapıyor. Eğitim gördüğü fakültenin dekanlığını yapmanın büyük bir onur olduğunu belirten Cangül, “Öğrencilik yıllarımda fakülteyi tercih ettiğim zaman ağlamıştım. Ama mezun olduğum yerin yöneticiliğini yapmak çok güzel” dedi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi'ne ilk öğrenci olarak kayıt yaptıran Cangül, bu fakültenin dekanlığını yaparak görevini sürdürüyor. Matematik bölümünden '001' numaralı diplomayla mezun olan Cangül, eğitim gördüğü fakültenin dekanlığını yapmanın büyük bir onur olduğunu söyledi. 1983 yılında 8. sırada yazdığı Matematik bölümünü kazandığı zaman çok üzüldüğünü belirten Cangül, “Fakültemiz 1983 yılında 4 bölümle kurulduğu zaman ilk bu bölüme giren öğrencilerden biriyim. Matematik bölümünü tercih ettim. Daha sonra 1987 yılında mezun olduktan sonra 8. tercihim olarak girdiğim bu bölümden birincilikle mezun oldum. Aldığım eğitim ve sonraki çalışmalarım sayesinde fakültenin dekanlığını yapıyorum. Büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu hakikaten çok kaz insana nasip olur. Mezun olduğu yerin yöneticiliğini yapmak güzel bir duygu” diye konuştu.

“001 NUMARALI DEKAN”
Matematik bölümünün '001' numaralı öğrencisi olduğunu söyleyen Cangül, bu bölümden mezun olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Fakültenin verdiği sorumluluğun karşılığını vermeye çalıştığını belirten Cangül, öğrencilik yıllarında fakülteye ilk geldiğinde ağladığını anlatarak, “İlk girdiğim gün işin doğrusu ağlamıştım. Çünkü bu bölüm benim 8. tercihimdi. Ailem, benim Tıp Fakültesine gitmemi istiyordu. O zaman puana göre tercih yoktu. Sınava girmeden tercih yapılıyordu. Tercihin sonuçlarını görünce ağlamıştım. Ama o zamanki heyecanımın yüzlerce katını hissediyorum. Çünkü hem kurumuma hem de ülkeme hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Heyecanımı asla kaybetmedim” şeklinde konuştu.
1988'de araştırma görevlisi olan Cangül, 1989'da yüksek lisansı tamamlayıp yurtdışına gitti. Cangül, 1995'te yardımcı doçent, 1999'da doçent ve 2005'te 38 yaşında profesör oldu. Cangül, Kasım 2009’dan bu yana bulunduğu fakültenin dekanlığını yapıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.