SON DAKİKA
Hava Durumu

Akpınar'da imzalar atıldı

Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden olan Akpınar Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projesi için imzaları atmaya başladı. Kentsel dön

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2017 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2017 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akpınar'da imzalar atıldı
Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden olan Akpınar Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projesi için imzaları atmaya başladı. Kentsel dönüşüm projesinin altına elini koyan Ergünkent İnşaat, vatandaşlarla birebir görüşme gerçekleştirilerek imzaları atmaya devam ediyor.



 

Burak TOK

 

Bursa’da kentsel dönüşüm denilince akıllara ilk sırada gelen Akpınar Mahallesi, hayallerini Ergünkent İnşaat ile gerçekleştiriyor. Bursa'nın en değerli bölgeleri arasında gösterilen Akpınar Mahallesi için daha önce birçok firma ile kentsel dönüşüm için masaya oturulmuş fakat anlaşmaya bir türlü varılamamıştı. Kentsel dönüşümde halkın yararına, vatandaşlar tarafından kurulan Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile masaya oturan Ergünkent, anlaşmayı imzalamayı başarmıştı. Anlaşmaların ardından kentsel dönüşüm projeleri için harekete geçen Ergünkent İnşaat, vatandaşlar ile bire bir görüşme sağlayacağı Akpınar Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni geçtiğimiz günlerde hizmete açmıştı. Vatandaşların istekleri doğrultusunda projelerin hazırlanacağı kentsel dönüşüm projesinde imzalar atılmaya başlandı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Uzun zamandır imza törenini beklediğini belirten Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, “Biz her zaman bu sürecin içerisindeydik. Sabırsızlıkla bugünü bekliyorduk. Akpınar projemiz 2011 yılında başladı. Şuan tamamen hazır halde bulunuyoruz. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Burada kim olursa olsun, Büyükşehir, TOKİ veya İnşaat firmaları dâhil burada söz sahibi siz vatandaşlarındır. Sizlerin isteği doğrultusunda bu iş yürür. Bu yolda sizler ile birlikte bulunmak bizlere onur vericidir.” dedi.

 



“YEŞİL ALANLAR KORUNACAK“

İmzaların Pazartesi günü başladığını belirten Adanur, “Daha öncesinde ön anlaşmalarımızı yapmıştık. Akpınar Soysal Yardımlaşma Derneği ile imzalar atılmıştı. Şimdi ise; mülk sahipleri ile imzalarımızı atıyoruz. 2 aylık bir imza sürecimiz var. İmza işlemleri bittikten sonra 8 ay kadar belediyede işlemler sürecek. İnşaatların tüm etapları 52 ay içinde tamamlanacak, ilk etabın bitmesi ve yerleşim ise 16 ay sonra gerçekleşecek. Bölgede yeşil alanlara hiç dokunulmayacak. Projemizin yüzde 60’ı yeşil alan olacak. Bizleri bu yolda destekleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

BİRLİK VE BERABERLİKLE ÖN PLANDA

Kentsel dönüşüm projesinin nihayetine ulaştığını ifade eden Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın, “Uzun zamandır mahallemizde kentsel dönüşüm konuşuluyordu. Bugün Ergünkent İnşaat ile yola çıktık. Komşularımızla birlik ve beraberlik doğrultusunda bu projede sona geldik. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“İMZA SAYISINA ULAŞMAK SÜRECİ HIZLANDIRACAKTIR”
Eylül ayında başlanan projenin imza aşamasına gelmesinden mutluluk duyduklarını dile getiren Ergünkent Genel Müdürü Yalçın Öztürk,” Bu süreçte amacımız sizlere mahcup olmadan işlerimizi tamamlamak. Hedeflediğimiz imza sayısına ulaşmak süreci hızlandıracaktır. Sizlere verilen tarihlerden daha önce işlerlerimizi bitirmek için uğraşıyoruz. “ dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.