SON DAKİKA
Hava Durumu

Akpınar'ın kaderi için bin imza atıldı

Osmangazi ilçesi sınırlarında yer alan Akpınar ve 1050 Konutlarda yeni bir dönem başlıyor. Bölgedeki riskli yapıların kentsel dönüşüm kap

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Akpınar'ın kaderi için bin imza atıldı
Osmangazi ilçesi sınırlarında yer alan Akpınar ve 1050 Konutlarda yeni bir dönem başlıyor. Bölgedeki riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde toplam 1.136 hak sahibiyle ön protokol imzalandı.

 Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen ve toplam 2.290 hak sahibinin bulunduğu Akpınar-1050 Konutlar bölgesindeki vatandaş bilgilendirme toplantıları sona erdi. Ergünkent İnşaat tarafından gerçekleştirilen ve büyük bir ilgi gören çalışmalarda bölgede yer alan tüm hak sahiplerine kentsel dönüşüm süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Hak sahiplerinin sorularını yanıtlayan uzmanlar, bölgede planlanan dönüşüm uygulamasının teknik aşamaları başta olmak üzere, vatandaşları doğrudan ilgilendiren konularda detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusunda örnek projelerin bir bir hayata geçirildiği Bursa’da, depremsellik açısından en büyük risk alanında bulunan Akpınar Mahallesi’ndeki 1050 konutların dönüşümü için de önemli bir adım atıldı. Akpınar ve 1050 Konutlardaki hak sahiplerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen ve yaklaşık iki ay süren kentsel dönüşüm görüşmelerinde toplam 1.136 hak sahibi ile ön protokol imzalandı ve sürecin en önemli etabında ciddi bir adım atılmış oldu.

 ADANUR “BU BAŞARI HAK SAHİPLERİNİN ORTAK BAŞARISIDIR”

 

Kentsel dönüşüm sürecinin resmi olarak başlayabilmesi ve Büyükşehir Belediyesi Resmi Plan Değişikliği başvurunun yapılabilmesi için ihtiyaç olan 1.511 sayısına her geçen gün yaklaştıklarını belirten Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, hak sahiplerinin göstermiş oldukları ilgiden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Adanur yaptığı açıklamada, “Oldukça zor ve zahmetli bir süreç olan kentsel dönüşümde önemli bir virajı daha geçmiş bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalar ve vatandaşlarımızın desteği ile kısa zamanda önemli bir sayıya ulaştık. İnanıyoruz ki ilerleyen günlerde de bu destek artarak devam edecektir. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.