SON DAKİKA
Hava Durumu

Aktaş'a vur Dündar'ın gönlüne gir!

Büyükşehir Belediye Başkanlığı sevdası içinde kalan Mustafa Dündar’ın bu hayalinden vazgeçmediği, hatta Alinur Aktaş’ı hedef alanlarla birlik

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aktaş'a vur Dündar'ın gönlüne gir!
Büyükşehir Belediye Başkanlığı sevdası içinde kalan Mustafa Dündar’ın bu hayalinden vazgeçmediği, hatta Alinur Aktaş’ı hedef alanlarla birlikte görüntü verdiğine sık sık şahit oluyoruz.

Daha önce de kaleme almıştık. Recep Altepe’nin metal yorgunluğu gerekçesiyle alınmasının ardından Ankara’ya giden üç adaydan biriydi Mustafa Dündar. İsmail Hakkı Edebali ve Alinur Aktaş’la birlikte. Ankara’ya da başkan olarak gittiği algısı vardı. Ancak dönüşte Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak döndü.

Dönem sonunda Büyükşehir’e kendisinin aday olacağını düşünüyordu Dündar. O iş de öyle olmadığı gibi Osmangazi adaylığı bile son dakika gerçekleşebildi. Milletvekillerin son anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmede ortak bir isim vermiş olsalardı bugün Dündar torunu parka götürüyor olacaktı.

Seçimler geldi geçti. Dündar’ın büyükşehir hayali bir türlü bitmedi. Türkiye’de AK Parti’nin elindeki en büyük kentin belediye başkanı olan Alinur Aktaş, hem yerel hem de genelde sol kesimin hedefi oldu. Bursa’yı kazanamamayı hazmedemeyen CHP ve sol, her fırsatta Aktaş’a yürüyerek bu başarısızlığı gizlemenin çabası içine girdi.

Alinur Aktaş’a en büyük operasyonlardan biri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısında ve sonrasında yapıldı. Kurban Bayramı tatilinde ulaşımın ücretsiz olmasıyla ilgili önerge konuşulurken, İYİ Parti ve CHP’nin 30 Ağustos’ta da ulaşım ücretsiz olsun talebi ve ısrarı meclisi bir anda karıştırdı.

30 Ağustosla ilgili önerge vermek yerine konuyu provake etmek amacıyla Kurban Bayramı önergesi ile ilgili görüşme yapılırken gündeme taşıyan İYİ Parti sözcüsüne bir kısım CHP’liler de dahil oldu.

Muhalefet meclisteki tartışmayı sonrasında da sürdürdü. Aktaş’ı 30 Ağustos düşmanı cumhuriyet düşmanı ilan etmeye, böyle bir algı oluşturmaya çaba gösterdiler.

Eh muhalefet açısından bu kabul edilebilir bir durum. Kimse neden böyle yapıyorsun diyecek değil. Mecliste tartışmalara katılan ve Aktaş’ı hedef alan isimlerden biri de CHP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz’dı.

Son dönemde CHP’de yıldızı parlayan isimlerden biri olan Korkmaz, kendi açısından sert bir muhalefet yaptı. O günlerde Aktaş’a ilk destek vermesi gereken isimlerden biri olmasına rağmen Başkan Mustafa Dündar susmayı tercih etti. Tek satır bir açıklama yapmadı bile.

Ve eylül Osmangazi Belediye Meclis toplantısı.

Mustafa Dündar’ı zorlayan bir muhalefet yapıyor CHP Grup sözcüsü Sefa Yılmaz. Verdiği önergeler, yaptığı konuşmalarla Dündar’ı oldukça zorluyor. Bu mecliste de kiralanan araçlar başta olmak üzere bir çok konuda sert bir muhalefet yaptı. Tam konuşması sırasında çok ilginç bir gelişme yaşandı.

Başkan Dündar Yılmaz’ın konuşmasını keserek “Ercan nerede? bir kahve içemedik” sözlerini sarf etti. Salondaki meclis üyeleri şaşkın şaşkın bu duruma anlam veremedi. O gün Ercan Korkmaz meclise katılmamıştı.

Malum aşure ayındayız. Osmangazi belediyesi de belli meydanlarda halka aşure dağıtıyor. Mustafa Dündar, Ercan Korkmaz’ı da ısrarla çağırıyor aşure dağıtımına. Ercan Bey de bu ısrarla çağrılmaya oldukça şaşırıyor. Ancak davete icabet ediyor ve Dündar’la önce aşure dağıtıp ardından birer kahve içiyorlar.

Tıpkı ilginç bir zamanlama ile eski belediye başkanları eski belde belediye başkanlarını toplayıp yemekte buluşturan Dündar, Alinur Aktaş’a ateş eden Ercan Beyle de görüntü veriyor.

Bu görüntü Ercan Korkmaz için de biraz sıkıntı oluyor. Malum CHP’de enerjik bir üye yapısı var ve özellikle sosyal medya üzerinden her olaya müdahale ediyorlar. Bu görüntü nedeniyle Ercan beye de oldukça yüklendiklerini biliyoruz.

Peki Mustafa Dündar bunu neden yapıyor?

Sebep gayet açık... Bir Alinur Aktaş'ı hedef alıyor. Alinur başkanı yıpratmaya kalkanları seviyor Mustafa başkan... Malum büyükşehir hayali hala devam ediyor ve Aktaş'ın yıpranması durumunda yerine kendisinin geçeceğini düşünüyor. Ya da ona öyle düşündürtüyorlar.

İki komisyon seçimleri var. O zamanlarda uyumlu çalışacağı, ses çıkarmayacak isimler lazım kendisine... Dahası var ama zamanı var!


Şirket yönetimleri devlet sırrı mı?
Osmangazi Belediyesi ile devam edelim. Osmangazi Belediyesi’ne ait iki şirket var malum.

Bunlardan biri OKİ diğeri ise OSPERAŞ… Bu iki şirketin yönetim kurulları devlet sırrı gibi gizleniyor. Osmangazi Belediye Meclisi’nde muhalefet partileri sık sık bu şirketlerin yapısını sormasına rağmen başkan Mustafa Dündar ve ekibi bir türlü bunları vermeye yanaşmıyor.

Peki neden gizlenir ki bir şirketin yönetim kurulunda olan isimler?

Kamuoyunda rahatsızlık oluşturacak isimler mi var yönetim kurullarında?

Bilinirse sıkıntı mı oluşturacak?

Kamu kuruluşunun böylesi bir durumu gizlemesi neye yorulmalı?

Tüm belediyeler şirket yönetimlerini şeffaf bir şekilde açıklarken Osmangazi neden açıklamıyor?

İsimleri açıklamak da yetmez…

Yönetimde kime ne maaş ödeniyor bunların da bir an önce açıklanması şart!

AK Parti şeffaf yönetimden, halka dokunmaktan, tevazudan ve hoşgörüden bahsederken, AK Partili bir belediyenin şeffaf yönetim ilkesinden bu kadar uzaklaşmasının nedenini birinin anlatması gerekmez mi?
Afganlara Büyükşehir sahip çıktı…
Kendi ülkelerinden savaş nedeniyle ayrılan ve Bursa’ya kadar gelen 27 Afgan, Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde konaklıyordu bir haftadır. Çoluk çocuk per perişan yaşam umudunu ertesi güne aktarmaya kalkan o mazlumlara Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı, şefkat elini uzattı.

Başkan Alinur Aktaş’ın talimatıyla Afgan göçmenler Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü'deki barınma evine yerleştirildi. Afganistan'da Taliban'ın zulmünden kaçarak İran'a sığınan, burada 2 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye gelen ve tarım işlerinde çalışarak geçimlerini sağlayan 7 Afgan aile, bir süre Çanakkale'de çalıştıktan sonra Bursa'ya geldi. Kalacak yerleri olmayan, paraları biten ve çalışacak iş de bulamayan 10 kadın, 7 erkek ve 10 çocuktan oluşan 27 Afgan, yaklaşık bir hafta boyunca Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni mesken tuttu. Terminalde duvar diplerine serdikleri kartonları kendilerine yatak yapan ve burada geceleyen Afgan ailelere Bursa Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından terminalden alınan 27 kişi, Ürünlü'deki barınma evine yerleştirildi. Afganlar daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Günde üç öğün sıcak yemek başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları geçici olarak Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanan Afganların sorunlarına kalıcı çözüm üretilmesi için ilgili kamu kurumlarıyla görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.