SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe: 'Çağlar'a özel izin vermedik'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, işadamı Cavit Çağlar'ın Çekirge'de inşa ettiği otelle ilgili ilave bir imar hakkı verilmediğini b

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Altepe: 'Çağlar'a özel izin vermedik'
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, işadamı Cavit Çağlar'ın Çekirge'de inşa ettiği otelle ilgili ilave bir imar hakkı verilmediğini belirterek, "Kime hangi imkan verildiyse orada da aynısı yapıldı. Yanındaki binalar da otel olsa aynı hakkı alacak. Biz turizm tesisi, otel, butik otel yapmak isteyen herkese 0,50 emsal artışı veriyoruz" dedi. Atatürk Stadı'nın yıkılacağını, meydan yapılacağını anlatan Başkan Altepe, meydana AVM inşa edilmemesiyle ilgili plan notu ilave edebileceklerini, kimsenin mevcut stadının depreme dayanıklılığı konusunda net bir bilgi sahibi olmadığını söyledi.
Merinos'taki 6.yıl basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Altepe, Çekirge'de Cavit Çağlar'ın inşa ettiği otelde imara aykırı bir durum olmadığını ifade ederek, "Herkes nasıl yaptıysa orası da aynı şekilde yapıldı. Yanındaki bina da otel olsa aynısı verilecek. Biz otellere ilave imar verme noktasında karar aldık. Bunu belediye meclisi aldı. Hilton da Crown Plaza da diğer oteller de aynısını yaptı. Biz otel, butik otel, turizm tesisi sayısının artmasını istiyoruz. Yani burada farklı bir uygulama yok. "Siz de otel yapacağm" deseniz aynı imkanlara sahip olacaksınız. Bu hakkı herkese eşit olarak uyguluyoruz." diye konuştu.
Timsah Arena'nın Türkiye'nin en güzel stadlarından birisi olacağını ve yeni sezona yetişeceğini kaydeden Başkan Altepe, "Eski stadı yıkarak meydan yapacağız. Buraya AVM inşa edilmemesiyle ilgili plan notu ekleyebiliriz. Bursa'ya meydan lazım. Miting yapılacak alanımız bile yok. Burası olursa altı otopark olacak. Metro ve tramvay hattı etkilenmeyecek. Atatürk Stadı tarihi değil. İlk yapılandan değişik. Depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda da net bir bilgi yok. Yıkılması gerekiyor. Yeni stadın çalışmaya başlamasıyla yeni meydan inşaatına da başlayacağız" diye konuştu.
Başkan Altepe, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Eskişehir Hanı'nın restorasyonunun tamamlandığını butik otel olarak mayıs ayında açılacağını belirterek, "Kayhan ve Reyhan bölgesinde yeni butik oteller olacak. Burasının 24 saat cıvıl cıvıl olmasını istiyoruz. Hatta bazı işadamları Kayhan'daki tarihi evlerinin restorasyonu için bize geliyor. Bölgenin turizm bölgesi olması için destek olacağız" şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yeni organize sanayi konusunda ise bir soruya şu cevabı verdi: "Sanayi taşınacak. Konut ve ticaret alanlarının gelişmesi lazım. Şehrin önünde takoz olmayız. Bursa'yı benden çok seven yok. Gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Bütün fabrikaların şehir dışına taşınması lazım. Avrupa'da her köyde fabrika var. Bu şehrin büyümesi, gelişmesi ve katma değeri yüksek üretim konusunda katkı koymaya hazırız. Kimsenin çevreyi kirletmeye de hakkı yok. Bu konuda yaptığımız yatırımlar da ortada. Hammallığı bırakalım, çevreyi kirletmeyelim. Çevreye zarar vermediği sürece şehrin önünü tıkayan belediye başkanı olmayacağım" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.