SON DAKİKA
Hava Durumu

Antik kent bahane popülizm şahane

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Myrleia Antik Kenti'nin yer aldığı bölgeye yapılan AVM üzerinden yine sahte bir kahram

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Antik kent bahane popülizm şahane
CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Myrleia Antik Kenti'nin yer aldığı bölgeye yapılan AVM üzerinden yine sahte bir kahramanlık hikayesi çıkarmanın peşine düştü.
-ALPASLAN YILDIZ

Antik kentin üzerindeki AVM’nin olduğu yeri arkeopark ve müze alanı ilan etmek için plan değişikliği yapacağını açıklayan Türkyılmaz, yapacağı plan değişikliğine onay vermeyecek meclis üyelerini Mudanya ve insanlık düşmanı ilan etti. Üstelik belediyenin de aynı alanda yapıları hali hazırda kullanılıyor.

Mudanya’da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin kalıntılarının olduğu bölgede bir önceki dönem KİPA tarafından yapılan AVM, yıllardır ilçede büyük tartışmalara neden olurken, AVM binası daha sonraki süreçte Özdilek’e geçti. Yıllardır yargıda olan AVM ile ilgili Özdilek, imar barışından yararlanarak yapı kullanma izni aldı. Ardından da Mudanya Belediyesi ilgili firmaya işletme ruhsatı verdi.
LAF ÇOK İCRAAT YOK
Firmanın yapı kullanım izni almak için yaptığı başvurunun ardından AVM önünde basın toplantısı düzenleyerek acil kamulaştırma kararı aldıklarını açıklayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, daha sonra Özdilek’e işletme ruhsatı verdi. Özdilek’in tabelasını asmasının ardından gelen tepkiler üzerine yaşananlardan kahramanlık hikayesi yazmak için harekete geçen Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısında, "Myrleia'nın dünyaya kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
TÜRKYILMAZ’DAN İTİRAFLAR
CHP’li Türkyılmaz, belediye binasında Myrleia Antik Kent Platformu üyeleriyle yaptığı basın açıklamasında, antik kentin bir kısmının kurtarılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaların ses getirdiğini belirtti.  Firma sahibine takas teklifinde reddettiğini anlatan  Türkyılmaz, "Firma sahibine 'AVM ya da otelinizi orada yapın. Başka Mudanya yok.' dedik. Anlatamadık, oraya AVM'yi yapmak için çalışmalarını sürdürdü" diye konuştu. Türkyılmaz sözlerinin devamında ise 1 buçuk yıl önce bu bölgeye plan değişikliği yapmak istediklerini aktardı: "Ancak yargı süreci devam ederken imar affının böyle bir sürede çıkacağını tahmin edememiştik. Af çıktıktan sonra acele kamulaştırma kararı aldık. Bununla ilgili Bakanlığa yazıyı gönderdik, onay beklerken yasanın getirdiği zorunlulukla söz konusu firmaya işletme ruhsatı verildi” dedi.


“ONAY VERMEYEN DÜŞMANDIR”
Türkyılmaz, yaptığı basın toplantısında akıllara zarar sözleri ile de şoke etti. Ekim meclisinde buranın arkeopark ve müze olarak plan değişikliğini getireceklerini anlatan Türkyılmaz, “Umuyorum ki; diğer siyasi partiler de plan değişikliğine karşı çıkmayacaktır. Karşı çıkanları da Mudanya düşmanı, ülke düşmanı, insanlık düşmanı olarak tarih yazacaktır. Bunu da göreceğiz önümüzdeki süreçte” dedi. Türkyılmaz, daha plan değişikliğinin ne olduğu bile bilinmeden meclis üyelerini adeta şimdiden hedef haline getirerek istediği yönde oy vermeleri için baskı altına almaya kalkıyor.
ELE VERİR TALKINI…
Türkyılmaz, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’ni ortaya çıkaracak çalışmaların yapılacağını hiç dillendirmiyor. AVM binasının müze olarak değerlendirileceğini ifade ediyor. Yani yapılan bina orada kalacak. Antik kent binanın altında kalmaya devam edecek. Üstelik Antik kentin olduğu bölgede belediyenin tesisleri var. Dahası daha önce yapılmış siteler ve binalar var. Cadde ve sokaklar var. Sanayi sitesi var. Belediyenin kapalı pazar yeri var. Okul var. Bunlardan hiç bahsetmiyor. Antik kentin üstündeki belediye birimlerini bugüne kadar kaldırmadığı gibi basın toplantısında AVM’nin girişinin olduğu yolun belediye tapusunda olduğunu anlatarak, “O yol, Demiryolu Parkı olarak planlanacak. Bunu en kısa zamanda uygulamaya koyacağız. Myrleia insanlığın olacaktır. Myrleia'nın dünyaya kazandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu ülkenin turizmden aldığı payın artması için, bu işe gönül veren herkesle çıktığımız bu yolun başarıyla sonuçlanmasını diliyorum" diyor. Türkyılmaz, antik kentin ayağa kaldırılması ortaya çıkarılması adına tek bir söz söylemiyor. Bu durum da yapılanın şov, ucuz kahramanlık hikayesi yazmaya çalışmaktan ileriye götürmüyor.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.