SON DAKİKA
Hava Durumu

Asa, CHP'li Sarıbal'a sert çıktı: 'İspat et ya da istifa et!'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Marmarabirlik’i hedef alan açıklamalarına yanıt gecikmedi.  Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Asa, CHP'li Sarıbal'a sert çıktı: 'İspat et ya da istifa et!'
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Marmarabirlik’i hedef alan açıklamalarına yanıt gecikmedi.  Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Milletvekili Orhan Sarıbal’ın “60 yıl sonra ilk kez yaşandı, zeytin üreticisi çaresiz!” başlıklı açıklamalarına tepki gösterdi, Sarıbal’ı ağır sözlerle eleştirdi.
-Deniz AKIN
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, CHP Bursa Milletvekili ve genel başkan yardımcısı Orhan Sarıbal’ın kendi partilerinin mensubu olan Yalova’ya bağlı Fıstıklı Köyü’ndeki üretici ile planlayarak yapılmış olduğu bu görüşmeyle kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını söyledi. Başkan Asa, “Sarıbal’ın yapmış olduğu açıklamalarının mesnetsiz ve asılsız olduğunu bildirmek isteriz. Gemlik Kooperatifinin faaliyet alanı olan Yalova Fıstıklı Köyü’nde ürün alımlarına başlanmış olmasına rağmen, sanki 60 yıldan bu yana ilk defa alım yapılmamış gibi konuyu çarpıtmış olması, ne siyasi ahlaka ne de insani açıdan yakıştıramadık. Biz sizin gibi sorun odaklı değil çözüm odaklıyız.” diye konuştu.
“SARIBAL YALAN SÖYLÜYOR”
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Afrin’den zeytin aldığımıza yönelik açıklamaları fütursuzcadır. Milletvekilinin bu açıklaması tamamen yalandır. Maksatlıdır. Marmarabirlik olarak bu sene 52 bin ton ürün alımı yapacağımızı defalarca kez dile getirdik. 52 bin ton ürün alımı yapmak üzere depolama kapasitemiz varken, biz nasıl 50 bin ton Afrin’den ürün alabiliriz. Bir mühendis olan milletvekilinin rakamlarla da sorunu var demek ki. Yapılan bu yalan açıklama ne siyasi ne de insani ahlaka da sığmamaktadır” dedi.  Milletvekiline sesleniyorum diyen Asa, “Ben 32 bin üretici ortağımız ve 80 milyon ülke insanımızın önünde onurlu bir duruş sergileyerek, eğer Afrin’den ürün aldığımızı ispat ederlerse istifa edeceğim. Söz veriyorum.  İspat edemezse aynı onurlu davranışı kendisinden de bekliyorum. Hodri Meydan.”
“MARMARABİRLİK’İ BATIRMAK MI İSTİYOR”
CHP’li Sarıbal’ın ne amaçla böyle bir yola gittiğini anlamadıklarını da dile getiren Başkan Asa, “Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Marmarabirlik’i batırmak mı istemektedir. Anlamış değiliz. Her ne kadar ziraat mühendisi olduğunu iddia etse de, Fıstıklı bölgesinde yaşanan sinek vuruğundan haberdar değil demek ki! Sinek vuruğu zeytinin içinde kurt anlamına gelir. Biz bu bilgiyi de kendisiyle paylaşalım buradan. Milletvekili raftan herhangi bir ürünümüzü alsa ve içinden kurt çıksa ne düşünür acaba çok merak ediyorum. Biz kalite standartlarımızdan asla ödün vermeyiz. 2010 yılından bugüne müşteri memnuniyeti çok önemsiyoruz. Sinek vuruğunun sorumlusu bahse konu teşkilat mensubu üretici olmasına rağmen onu sorgulamayıp, piyasa koşullarının üstünde ürün alımı yapan Marmarabirlik’e böyle bir suçlama yapmak, 32 bin ortağımızı derinden incitmiştir” diye konuştu.
“ÜRETİCİYİ KIŞKIRTIYOR”
Başkan Asa, “Sarıbal’ın Marmarabirlik dışında bazı odakları yanına alarak yapmış olduğu bu açıklamanın, Türkiye genelindeki zeytin üreticini hükümetle karşı karşıya bırakmak olduğunu belirtmek isterim. Sofralık zeytin üretiminde herhangi bir arz fazlalığı olmamasına rağmen özel sektörün ucuz fiyata ürün alımlarını eleştirmesi gerekirken Marmarabirlik’e saldırmış olması siyasi ranttan başka bir şey değildir” dedi. “Milletvekili Orhan Sarıbal’ın iki dönem milletvekili olmasına rağmen Marmarabirlik’e kaç defa gelmiş kamuoyuna açıklasın” diyen Başkan Asa, “ Marmarabirlik 12 Ekim’de alımlara başladı bundan bile haberdar değil. 12 Ekim’den bugüne 11 bin 400 ton ürün alımı yapıldığından da haberi yok. Bugün itibarıyla ortalama alım fiyatımız 8.40 TL’ler dedir. 52 bin ton alım planımızla değerlendirdiğimizde alım tutarı 436 milyon TL’dir. Marmarabirlik üreticiye sırtını döndü derken neyi kastetti anlamış değiliz. Rekolte beyanı veren üreticilerimiz kooperatiflere göre alım planları da değişmektedir. Kooperatif bazlı değerlendirecek olursak ortaklarımızın verdiği beyan üzerinden teslimat yapmaktadır. Kendi öz kaynakları ile 1 TL kredi kullanmadan ve hiçbir şekilde destek almadan 52 bin ton alım yapan Marmarabirlik’e teşekkür etmesi gerekirken, çamur ve iftira atması hiç yakışmamıştır. Zeytin üreticisi emin ellerde, siz gidin üreticinin girdi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik neler yapılabileceği yönünde çalışmalarla ilgilenin” şeklinde sözlerini tamamladı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.