SON DAKİKA
Hava Durumu

Bebe Çocuk Modasının Kalbi Junioshow ile Bursa'da Atıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve BEKSİAD işbirliğiyle hazırlanan Junioshow Fuarı, kapıların

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2017 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bebe Çocuk Modasının Kalbi Junioshow ile Bursa'da Atıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve BEKSİAD işbirliğiyle hazırlanan Junioshow Fuarı, kapılarını açtı. Yılın ilk fuarı olan Junioshow’da Ticari Safari Projesi kapsamında da 800’e yakın yabancı iş adamı Bursa’da sektör temsilcileriyle bir araya geliyor.




 

BTSO, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’yı fuarcılıkta da merkez haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğiyle Junioshow’u gerçekleştiren BTSO, Bursa’da yılın ilk fuar organizasyonuna da imza atmış oldu. Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan fuarın açılış töreninde konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Junioshow Fuarı’nın bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmaların ihracatına ve tasarım odaklı büyümesine güç kattığını söyledi.

 

BURSA, MODA VE TASARIMIN MERKEZİ OLUYOR

Bursalı firmaların Türkiye bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin büyük bir bölümünü karşıladığını ifade eden Remzi Topuk, sektöre yeni bir soluk getiren fuarın bu sene firma sayısı bakımından yüzde 50’ye yakın bir büyüme ile düzenlendiğini vurguladı. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’nın 112 ülkeden fazla ihracat yaptığını dile getiren Remzi Topuk, kentin BTSO liderliğinde gerçekleştirilen yeni nesil fuarlar, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve UR-GE projeleriyle dış ticarette daha da etkin bir konuma yükseldiğini kaydetti. Meclis Başkanı Topuk, “Bugün de Junioshow kapsamında çok önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 200 firmamız sektörümüzün yurt içindeki bu en önemli buluşmasında yerlerini aldı. Junioshow, bu yıl da sektörümüze ve kent ekonomimize değer katmayı sürdürecek. Fuar kapsamında ayrıca farklı ülkelerden gelen 800’e yakın yabancı alım heyeti bebe çocuk konfeksiyonu üreticilerimizle bir araya  gelecek. Bu buluşmalardan da yeni ticaret bağlantılarının ortaya çıkacağına inanıyorum. Üretimin merkezi Bursa, inşallah modanın ve tasarımın da merkezi haline gelecek” dedi.




“BİRLİK VE BERABERLİKLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, 2017 yılına Junioshow Fuarı’yla güzel bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 2016 yılındaki tüm olumsuzluklara rağmen Bursa’nın ekonomik olarak büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Vali İzzettin Küçük, “2017 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak. İş dünyası temsilcilerimiz endişe etmesinler. Birlik ve beraberlik içerisinde, inançla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Vali Küçük, başarılı fuar organizasyonlarından dolayı da başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere TÜYAP ve BEKSİAD’a teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Junioshow’un gelişen ve büyüyen bir fuar olduğunu söyledi. 200’ün üzerinde firmanın yer aldığı fuarın, sektörün en önemli buluşmalarından biri haline geldiğini belirten Altepe, “Kentimiz, ekonomik olarak Türkiye’nin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Otomotiv, makine ve birçok sektörden sonra bebe-çocuk sektörü de şehrimizde değerini yükseltiyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dünya ekonomisine yön veren merkezlerin artık değiştiğini, fuarcılık sektöründe güçlü olan kentlerin her zaman bir adım önde olduğunu söyledi. Edebali,  Vişne Ticaret Bölgesi firmalarının yer aldığı fuarın sektöre büyük katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Junioshow’un sektör için çok önemli bir fuar olduğunu ve bu fuarın firmaların küresel arenada daha güçlü hale gelmesini sağladığını belirtti.

50 FARKLI ÜLKEDEN ALICILAR BURSA’DA

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2017 yılı itibariyle Junioshow’un artık yılda iki kez düzenleneceğini belirtti. Bir sonraki fuar için alanlarını büyütme gayretinde olduklarını da söyleyen Ersözlü, “Bu ay gerçekleştirdiğimiz fuarda alan yetersizliğinden ötürü çok sayıda firmamıza yer veremedik. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve BTSO ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu. 2017 yılında farklı alanlarda gerçekleştirilecek 15 fuardan ilkinin Junioshow olduğunu hatırlatan Ersözlü, fuarın yeni yılda yepyeni bir çehreye kavuştuğunu söyledi. Kötü hava koşullarının yabancı katılımcıları etkileyeceğini düşündüklerini ancak korkulanın olmadığını ifade eden Ersözlü, hem BTSO hem de TÜYAP’ın katkılarıyla 50 farklı ülkeden iş adamının fuarda yer aldığını belirtti.



“TÜM DÜNYA ÇOCUKLARINI GİYDİRİYORUZ”

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, bebe çocuk konfeksiyonu sektör temsilcilerinin ülke gelişiminin aynası olduğunu dile getirerek, “Bizler, Bursamızın ve ülkemizin ticari elçiliğini yapıyoruz. Üretimlerimizi ‘Made in Turkey’ etiketiyle tüm dünya çocuklarına giydiriyor ve Türkiye’nin bu alandaki imajına olumlu katkılar sağlıyoruz. Junioshow Fuarı’mız da tasarım ve koleksiyon hazırlama konusunda önemli aşama kaydeden sektörümüze canlılık katacaktır. Başta BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay olmak üzere fuarın düzenlenmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘BARIŞ’I ANLATAN TASARIMLARINA ÖDÜL

Konuşmaların ardından Genç Tasarımcılar Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Barışı Hayal Et Sevgiyi Düşle’ temasıyla gerçekleştirilen Genç Tasarımcılar Yarışması’nda 0-1 Yaş Bebek Giyisi Ürünleri Kategorisi, 1-10 Yaş Erkek Çocuk Ürünleri Kategorisi ve 1-10 Yaş Kız Çocuk Ürünleri Kategorisinde dereceye girenlere ödülleri Bursa protokolü tarafından verildi. Yarışmada ‘En İnovatif Ürün’ dalında da ödül verildi. Programa ayrıca Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses ve Bursa iş dünyası temsilcileri de katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.