SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bebek ve teyzesine çarpmadım'

KADIN SÜRÜCÜ SELİN D., TUTUKSUZ YARGILANIYOR. (AHMET FARUK ÇABUK/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bebek ve teyzesine çarpmadım'
Bursa’da, 10 aylık Hira bebeğin ölümüne ve teyzesinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen kadın sürücünün yargılanmasına başlandı. Sokağa yavaş girdiğini belirten kadın sürücü, bebek ve teyzesine çarpmadığını savundu.
 
14 Haziran Salı günü merkez Nilüfer ilçesi Ahmet Yesevi Mahallesi Bahar Sokak'ta meydana gelen kazada, iddiaya göre, 21 yaşındaki Selin D. idaresindeki 16 EU 497 plakalı kamyonet, teyze Emine Caner (35) ile minik Hira’ya çarptı. Ağır yaralanan 10 aylık bebek, yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan sürücü, çıkarıldığı adli mercilerce serbest bırakıldı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan genç sürücü hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçlarından 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Duruşmaya ölen bebeğin ailesi, müşteki ile sanık avukatları katıldı. Sanık Selin D., “Ben ne bebeğe ne de teyzesine çarptım. Sokağa normal şekilde girmiştim. O sırada yolun ortasında bebek arabası duruyordu. Teyzesi hemen arabaya doğru hareket etti. Arabada bebek olduğunu düşündüm. Çarpmamak için direksiyonu duvar tarafına kırdım. Duvara çarptıktan sonra teyzesinin dengesi bozuldu. Arabanın arka tarafı teyzesinin ayaklarına çarpmış diye düşünüyorum. Teyzesi de can havli ile bebeği atmış. Bebek yere düşünce beyin kanaması sonucu vefat etmiş. Yine de bu olaya karıştığım için üzgünüm. Aileyi de anlıyorum. Teyzesi panik yaptığı için ben de panik yaptım. Bu sebeple duvara doğru kırdım. Frene basmak aklıma gelmedi” dedi.

“Araç sokağa hızla girdi, yalpalıyordu”
Ölen bebeğin teyzesi Emine Caner ise “Kardeşim bebeğiyle ziyaretten gelmişti. Çocuğu arabada bırakıp yukarıya çıktı. Ben yeğenimi sevmek için kucağıma aldığım sırada sokağa bir araç hızla girdi. Yalpalayarak geliyordu. Araç bize doğru hızla yaklaştı. Yeğenimi önüne aldı ve bir müddet sürükledi. Sonra da araç duvara çarptı. Olay sırasında Hira kucağımdaydı. Aracın tekerlekleri ayaklarımın üzerinden geçti. Sol koluma ve göğüs bölgeme de çarpmıştı. Bu sırada çocuğa da çarpıp önüme düşürdüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

“Camları kapattığım sırada kazayı gördüm”
Anne Ayşe Bozacıoğlu Genar (29) ise “Evde camları kapattığım sırada olayı gördüm. Karşı tarafın kullandığı araç hızla geldi, yalpalıyordu. Teyzesinin kucağındayken çarptı. Müzik sesi sonuna kadar açıktı. Şikayetçiyim” açıklamasında bulundu.
Baba Samet Genar (31), “Kaza sırasında teravih namazındaydım. Şoförden şikayetçiyim” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz halinin devamına, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Duruşmanın ardından Hira bebeğin yakınları ile sanığın yakınları arasında çıkan arbede polis tarafından önlendi. Bu sırada adliye çıkışında gazetecilerin görüntü almasına sanık yakınları tepki gösterdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.